Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Falešné bosáky.

Falešné bosáky.

Potřebné ingredience

brambory,rohlíky,sůl

Postup přípravy

Záleží na tom kolik chcete knedlíků.Na jeden rohlík připadne 1 syrová brambora.
Takže klidně starší rohlíky 2-3 dny nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.Podle počtu rohlíků…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Okurkový salát s koprem

Okurkový salát s koprem

Potřebné ingredience

okurka, kopr, sůl, pepř, ocet, cukr, voda, smetana

Postup přípravy

Okurkový salát uděláme podle své chuti, přidáme nasekaný čerstvý kopr. Můžeme zjemnit smetanou. Je to výborné letní osvěžení.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
FLEKY S BRAMBORAMA - Grenadýnský pochod - Grenadinmarsch

FLEKY S BRAMBORAMA - Grenadýnský pochod -…

Potřebné ingredience

Fleky, brambory, sůl, pepř, olej, cibule. točený salám.

Postup přípravy

Fleky a brambory uvaříme v osolené vodě doměkka ( samozřejmě zvlášť ), k bramborám při vaření přidáme celý kmín.
Fleky s bramborama smícháme a přidáme dohněda osmaženou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S KUŘECÍM MASEM SE SMETANOVOU OMÁČKOU

TĚSTOVINY S KUŘECÍM MASEM SE SMETANOVOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

Těstoviny ( nejlépe Penne = silnější trubičky řezané nakoso ), kuřecí prsíčka, olej, tymián, sůl, podravka, bílé víno nebo šťáva z citrónu, 8 stroužků česneku, 2 smetany ke šlehání, 1-2 pomazánková másla bez příchuti , Eidam nebo Parmezán na posypání.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme doměkka.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme olejem, posolíme, přidáme tymián - tím nešetřit - a podravku. Na rozpálenou pánev přidáme maso a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

Potřebné ingredience

MASO - vepřové kotletky, sůl, pepř, kari, hladká mouka, olej, cibule, masox.ŠPENÁT - 2 balíčky špenátového protlaku, cibule, olej, hladká mouka, 2 vejce, česnek, sůl.AMOLETKY - 1l mléka, 400g hladké mouky, 4 vejce, špetka prášku do pečiva, sůl, olej na smažení.

Postup přípravy

Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro bez práce !!!!!

"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro…

Potřebné ingredience

Hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... ), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana, hladká mouka, mléko, citron.

Postup přípravy

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
LUXUSNÍ SVÍČKOVÁ OMÁČKA OD MAMINKY

LUXUSNÍ SVÍČKOVÁ OMÁČKA OD MAMINKY

Potřebné ingredience

Hovězí maso ( zadní, falešná svíčková, pravá svíčková nebo roštěnec ), sůl, olej, mrkev, celer, petržel, cibule, koření ( tymián, bobkový list, nové koření, pepř, zázvor ), masox, šlehačka, zakysaná smetana, mléko, hladká mouka, citron, plnotučná hořčice, cukr.

Postup přípravy

Naložení masa : Hovězí maso posolíme, posypeme kořením a pomažeme máslem nebo olejem. Vložíme do pekáčku a přikryté necháme asi 1-2 dny uležet. Pokud nebudeme nakládat, postup je…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KŘEHKÉ ROHLÍČKY

KŘEHKÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

Těsto: 100 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 125 g vlašských ořechů, 125 g másla Dohotovení: 100 g čokoládové polevy

Postup přípravy

1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem do mísy, přidáme jedlou sodu, jemně namleté vlašské ořechy a na malé kousky nakrájené změklé máslo. Všechny suroviny dobře promícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VYNIKAJÍCÍ ROHLÍČKY ZE ŠLEHAČKY

VYNIKAJÍCÍ ROHLÍČKY ZE ŠLEHAČKY

Potřebné ingredience

TĚSTO - 45 dkg hladké mouky, 1 Hera, 250ml smetany ke šlehání, špetka soli.Nádivky - maková, tvarohová, povidlová, jablková povidla, puding, Nutella, Borůvková či jiná marmeláda, ......Žloutek na potření, směs moučkového a vanilkového cukru na obalení.

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které si rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které nožem rozdělíme na osminky. Na každý kousek dáváme nádivku. Zabalíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO -500g hladké mouky, sůl, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, špetka cukru, 150ml oleje, sůl. NÁPLŇ - šunkový salám, suchý salám, Niva. Žloutek na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme…

Zobrazit více...

Kategorie