Zobrazit přihlášovací formulář
HOUBY
Houbový guláš

Houbový guláš

Potřebné ingredience

směs čerstvých hub (mohou být i sušené), cibule, červená parika(koření), sůl, pepř, mouka, voda,olej

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na velké kostky nakrájené houby a podlejeme vodou, dusíme asi dvacet min. do měkka, osolíme opepříme, přidáme červenou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketový prejt

Cuketový prejt

Potřebné ingredience

1cuketu, 2 vajíčka, trochu pepře, soli, přidat vepřovou konzervu, nebo vepřové maso,

Postup přípravy

nastrouhat cuketu nahrubo, přdat vejce, pepř, sůl, maso, ( já někdy dělám i bez masa) Dát na plech a zapéct asi půl hodniky. Je to výborné, rychlé.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové balonky s jahodami ( borůvkami)

Tvarohové balonky s jahodami ( borůvkami)

Potřebné ingredience

tvaroh, dětská krupička(krupice), 1 vajíčko, špetka soli, trochu mléka

Postup přípravy

vše zpracovat v těsto a udělají se z toho koule. Tyto koule se vhodí do vroucí vody a nechají se povařit, než vyplavou na povrch. Potom se na talíři polejí rozmačkanými jahodami…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Potřebné ingredience

vepřové koleno,fazole,šlehačka(lze nahradit i kysanou smetanou),brambory,jíška,sůl,pepř,nové koření a bobkový list

Postup přípravy

uvaříme vepřové koleno..... fazole pomalu vaříme(s bobkovým listem)....když jsou v polovině vaření nasypeme je do vývaru z masa...přidáme brambory a vaříme do úplného změknutí…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kefírové Lívanečky. od Sašky

Kefírové Lívanečky. od Sašky

Potřebné ingredience

4žloutky, 30dkg polohurubé mouky, půl litru kefíru, špetka soli, 4 lžíce cukru, 1 lžíce jedlé sody

Postup přípravy

vše smícháme dohromady. Super dobrota. Já dávám navrch tvaroh s banánem nebo marmeládu a šlehačku

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře

Kuře

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: * 4-5prsních řízků * 1x šlehačka(250ml) * asi 5-6 lžic polotučné hořčice * mletý pepř * podravka(1čaj. lž.) * 4 stroužky česneku

Postup přípravy

Do mísy nalijete šlehačku, přidáte hořčici, pepř dle chuti, podravku, česnek prolisovaný a zamícháte. Kuřecí masíčko nakrájejte na kostičky a šup s tím do této směsy. Vše pak…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Babiččiny těstoviny/4osoby

Babiččiny těstoviny/4osoby

Potřebné ingredience

Sáček těstovin-vřetena, konzerva žampionů, 30dkg šunky, hrstka bazalkového koření, sůl, pepř, dresing: kečup a 12% smetana

Postup přípravy

Do uvařených těstovin přidáte konzervu scezených žampiónů, 30dkg nakrájené šunky a okořeníte dle chuti bazalkovým kořením, solí a pepřem (pepř nemusí být)..Omáčku uděláte tak, že…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicové placičky

Brokolicové placičky

Potřebné ingredience

1 brokolice, 3 stroužky česneku (podle chuti), 1 cibule, 2 vejce, 50 g mouky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř.

Postup přípravy

Brokolici uvaříme v páře, necháme vychladnout a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme a na oleji zesklovatíme. Utřeme česnek se solí, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Dochutíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Fofr omajda na špagety

Fofr omajda na špagety

Potřebné ingredience

cibule, anglická slanina vcelku (spíš libová než prorostlá, může být i třeba valašský špek), rajčatový protlak nebo šťáva, lžička olivového oleje, sůl,

Postup přípravy

nakrájenou cibulku osmahneme se slaninou na olivovém oleji, přidáme rajčatový prostla a zalijeme vodou, necháme to trošku povařit, když se vám to zdá moc řídké stačí zahustit…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BIGOŠ

BIGOŠ

Potřebné ingredience

brambory, kysané zelí, maso (vepřové, kuřecí nebo uzené), anglická slanina, sůl, pepř, olej, cibule

Postup přípravy

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky a poklademe první vrstvu na pekáč, který omastíme. Brambory osolíme. Na brambory dáme vrstvu okořeněného, na cibulce částečně…

Zobrazit více...

Kategorie