Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠALAMOUNOVY ŘEZY

ŠALAMOUNOVY ŘEZY

Potřebné ingredience

1 máslo
2 sklenice pískového cukru
1 -//- vody
2 -//- polohrubé mouky
4 vejce
1 lžíce rumu
1 prdopeč
2 lžíce kakaa

Postup přípravy

Máslo,cukr,vodu,kakao a rum rozpustíme,odlijeme si jednu skleničku.Zbytek zchladíme,přidáme mouku,vejce a prdopeč.Nalijeme na vysypaný plech a upečeme do růžova,poté polijeme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
TVAROHOVÁ POMAZÁNKA podle paní Blanky

TVAROHOVÁ POMAZÁNKA podle paní Blanky

Potřebné ingredience

1 vanička tvarohu (nejlépe červeného jihočeského), 2 trojúhelníčky sýra (např. Lipno), 2 polévkové lžíce pomazánkového másla (nebo šlehačky), cibulka, rajče, sůl
----------------
lze použít i jiné máslo, jiný sýr (viz obrázkový postup)

Postup přípravy

- v horké vodě spařit rajče a pak ho oloupat a najemno nakrájet
- najemno nakrájet cibulku
- vše smíchat a hodně, opravdu hodně osolit
- dát odležet do lednice a pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BUCHTA S ÚŽASNÝMI KŘUPAVÝMI MANDLIČKAMI NA POVRCHU:-)

BUCHTA S ÚŽASNÝMI KŘUPAVÝMI MANDLIČKAMI NA POVRCHU:-)

Potřebné ingredience

1 hrnek šlehačky,1 hrnek cukru krupice,2 hrnky hladké mouky,3 vajíčka,1 peč.prášek¨POLEVA:125 g tekutého másla,1/2 hrnku cukru krupice,100 g mandlových plátků,3 lžíce mléka

Postup přípravy

Vymícháme těsto,které vylijeme na plech,ještě než je buchta upečená,cca po 20 minutách,už musí být na dotek lehce pevná,vyndáme a rozetřeme na těsto "polevu" a pečeme dalších asi…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pikantní kuřecí křidélka

Pikantní kuřecí křidélka

Potřebné ingredience

Marináda: 0,5 l světlého piva, 1 dcl medu, 2 dcl kečupu, chlilli omáčka, worcestrová omáčka,provensálské koření, sůl, kuřecí křidélka

Postup přípravy

Marinádu připravíme tak, že smícháme vše kromě piva, až se všechno spojí přiléváme pivo a pořád mícháme. Do marinády naložíme křidélka minimálně na několik hodin - ideální přes…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Opilý  ISIDOR

Opilý ISIDOR

Potřebné ingredience

Těsto: 15 dkg curku, 15 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 4 vejceOřechová náplň: 25 dkg ořechů, 15 dkg cukru, 1,5 dcl rumuMáslová náplň: 20 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 vanilkový prášek (uvařit ve necelém půl litru mléka)

Postup přípravy

Žloutky smícháme s máslem a cukrem, přidáme mouku, prodopeč, kakao, sníh ze 4 bílků. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu při 180 st. Upečený a vychladlý řez potřeme rybízovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Meruňky v rohlíku

Meruňky v rohlíku

Potřebné ingredience

Rohlíky, meruňky (kompotované), vajíčka, cukr, olej, tvaroh

Postup přípravy

Použijeme hladké rohlíky, které nejsou posypané mákem ani solí. Podélně je rozpůlíme a částečně vydlabeme. Namažeme vždy jednu půlku tvarohem (smíchaným se žloutkem a cukrem).…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Tondovo kuře

Tondovo kuře

Potřebné ingredience

Čtvrtky kuřete, cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, kečup, rajský protlak, sůl,cukr, provensálské koření

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme. Pekáček vymažeme olejem, dno posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, na plátky nakrájenou mrkví, petrželí a celerem. Na zeleninu dáme kuře.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šátečky

Šátečky

Potřebné ingredience

mražené listové těsto,tvaroh,marmeláda dle chuti,ale aby byla hodně hustá,vejce na potření,noučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Listové těsto rozválet a nakrájet na čtverce(a nebo koupit to mražený,co už na čtverce je:-))))
Tvaroh promícháme s marmeládou,lžící dáme přiměřeně na těsto a přehneme na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí (+špetka cukru), 2 vajíčka, 1/2 l mléka, kelímek kysané smetany (200 ml), sůl.

Postup přípravy

Zadělat, vykynout, udělat bochánky, vytáhnout a smažit. Potírám prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem (kašička), kečup, tatarka, sýr. Nebo na sladko - povidla.
Když…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

400 g mletého masa (nebo točeňák, junior, párky a pod.), cibule, 1 plechovka fazolí v chilli omáčce, 1 plechovka fazolí v rajském protlaku, chlili omáčka (pár kapek, nebo víc, jak máte rádi), 1 vetší rajský protlak, česnek, instatní jíška.

Postup přípravy

Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit. (cca půl hodiny). Zahustíme instantní jíškou (dělám to na…

Zobrazit více...

Kategorie