Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných brambor
250g hrubé mouky
špetka soli
sádlo na smažení
150g mletého máku
100g moučkového cukru

Postup přípravy

Brambory uvaříme do měkka, část vody slijeme, část ponecháme (tak, aby 2/3 brambor byly ponořené ve vodě). Do brambor naděláme obrácenou vařečkou díry. Zaprášíme moukou a osolíme.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová haše ll.

Masová haše ll.

Potřebné ingredience

200 g dušeného nebo pečeného vepřového masa, 30 g tuku Hera, 1 lžíce hladké mouky, kousek cibule, 1 žemle, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Maso umeleme s trochou šťávy nebo vývaru. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji šťávou z dušeného nebo pečeného masa…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Haše ze zbytků masa

Haše ze zbytků masa

Potřebné ingredience

250 g vařeného nebo pečeného masa, 30 g másla, 1/8 l vody, 1/2 cibule,
2 vejce, sůl, citron, 1 lžíce kečupu

Postup přípravy

Umleté maso našleháme s jemně nasekanou cibulkou a vodou a vložíme do kastrolu. Přidáme kousek másla, podusíme a přidáme vejce. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Dochutíme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rychlé jablkové lívance

Rychlé jablkové lívance

Potřebné ingredience

3 dcl mléka, 30 dkg polohrubé mouky, 30 dkg nahrubo nastrouhaných jablek, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, sůl, pískový cukr, sekané ořechy nebo ovesné vločky, skořicový cukr

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto a lívanečky smažíme na 100% tuku nebo rozpáleném oleji. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Ďábelská haše

Ďábelská haše

Potřebné ingredience

500g mletého zadního hovězího masa, 1 velká cibule, 3 lžíce hladké hořčice, 2 lžíce worcestru, 1 lžička rajčatového kečupu, sůl, pepř, 100ml vody

Postup přípravy

V rozehřáté pánvi dusíme mleté maso společně s na kostičky nakrájenou cibulí. Mícháme a maso rozdělujeme na malé hrudky, aby se všechno maso propeklo. Je-li třeba vylijeme z pánve…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Houbová haše

Houbová haše

Potřebné ingredience

250 g mletého vepřového masa, 250 g mletého hovězího masa, 800 g umletých hub, 2 vejce, sůl, pepř, 1 nakrájená cibule, 2-3 stroužky utřeného česneku, majoránka, strouhanka na zahuštění, 1/2 hrnku mléka, tuk na vymazání pekáče

Postup přípravy

Vše vypracujeme na vláčnou hmotu.
Naplníme vymazaný pekáč a upečeme.
Podáváme s bramborem či kaší.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí haše

Rybí haše

Potřebné ingredience

1kg ryb, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, 3 ½ dl mléka, 50g strouhanky.

Postup přípravy

Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Haše se zeleninou a s vejci

Haše se zeleninou a s vejci

Potřebné ingredience

400g vařeného nebo pečeného masa (vepřového, hovězího, králičího, skopového...),
50g másla,
40g cibule,
4 červené sterilované papriky,
3 lžíce sterilovaného hrášku,
sůl, trochu mletého pepře, petrželka nebo pažitka,
3 vejce.

Postup přípravy

V kastrolu na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme nadrobno rozsekané papriky, hrášek, přilijeme rozkvedlaná…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová haše

Masová haše

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (vařeného, nejlepší je plecko)
5 vajec
5 housek nebo rohlíků
2 lžíce posekané petrželky
trochu soli a pepře dle chuti
6 stroužků drceného česneku
2 lžíce majoránky

Postup přípravy

Housky nebo rohlíky si nakrájíme na kostičky a namočíme do vlažné vody. Necháme nabobtnat, vymačkáme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený česnek a majoránku, maso (buď nakrájené na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka z mletého masa

Rychlá polévka z mletého masa

Potřebné ingredience

máslo (olej), mleté maso, zelenina (čerstvá nebo mražená), čerstvé zelené natě, lahůdková cibulka, Solčanka (lze nahradit Vegetou nebo jiným podobným kořením)

Postup přípravy

Na másle (nebo oleji) osmahnout maso. Až se začne rozpadat na kousíčky, přidat zeleninu a ještě trochu osmahnout. Zalít horkou vodou, přidat koření a povařit cca 15 min. Na závěr…

Zobrazit více...

Kategorie