Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný dort (nepečený)

Jablečný dort (nepečený)

Potřebné ingredience

* DORT: 250 g moučkového cukru, 6 dcl vody, 6 středně velkých jablek, 2 vanilkové pudinky, 1 balíček dětských piškotů, rum (nebo ovocná šťáva, sirup, nálev z kompotu ...); * NA OZDOBENÍ: kysaná smetana, jogurt, šlehačka

Postup přípravy

Do hrnce dát vodu, cukr a oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Uvést do varu a potom povařit asi 5 minut.

Pudinkový prášek rozmíchat v troše vody (cca 1-2 dcl) a postupně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Potřebné ingredience

2 vejce, 220 g přáškového cukru, 70g másla, citronova kůra, 350g hl. mouka, 1/2 prášku do pečiva, 1/4l mléka (na větší plech)

Postup přípravy

Vejce,cukr, máslo utřeme, pak přidáme citronovou kůru, mouku s prdopem a mléko..nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme cca 40 minut na stupeň 3-4.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené pikantní rybí filé

Zapečené pikantní rybí filé

Potřebné ingredience

4 porce rybího filé, velká cibule, 4 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce hořčice, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, sůl, olej
Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka, zeleninový salát

Postup přípravy

Osolené porce rybího filé dáme do pekáčku, "pocákáme" olejem, potřeme kečupem a hořčicí, přidáme nové koření + pepř a navrch hustě zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka a dáme do…

Zobrazit více...
HOUBY
PLNĚNÉ OMELETY S HOUBAMI

PLNĚNÉ OMELETY S HOUBAMI

Potřebné ingredience

Rozpočet pro 4 osoby: 4 vejce, 1/2 lžičky soli, 3/8 l minerální vody, 200 g polohrubé mouky, olej k pečení, 500 g žampionů (možno z plechovky), 50 g prorostlé slaniny, 4 cibule, 1/8 l smetany, pepř, 4 lžíce sekané petrželky, 75 g strouhaného eidamu

Postup přípravy

1. Vejce, sůl a mouku rozkvedlejte v troše minerální vody. Dolijte zbytek vody, zamíchejte, těsto nechte 30 minut odpočívat. 2. Houby očistěte, nakrájejte na malé kousky a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Šmakoun se zeleninou

Šmakoun se zeleninou

Potřebné ingredience

Šmakoun,mrkev,okurka,žampiony-konzervu,olej,polévkové koření,sůl,kmín,pepř,protlak-kečup,

Postup přípravy

Mrkev a okurku na drobné nudličky pokrájet a jako první mrkev na oleji lehce opražit.Poté okurku přidat.Trochu kečupu na chuť,či protlak přilít.Dodat žampiony a ŚMAKOUNA.Prohřát a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SNADNÉ TVAROHOVÉ ŘEZY

SNADNÉ TVAROHOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

Na křehké těsto: 250 g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva, 120 g másla,
100 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 1 vejce, vanilkový cukr
Na náplň: 2 vejce, 80 g cukru, 60 g másla, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce strouhané citronové kůry,
250 g měkkého tvarohu, 125 ml zakysané smetany,
1/2 balíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 30 g rozinek

Postup přípravy

Mouku a kypřicí prášek do pečiva promícháme. Vychlazené máslo nastrouháme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, citronovu kůru a vejce. Uhněteme hladké těsto, které zabalíme do…

Zobrazit více...
HOUBY
Houbový guláš

Houbový guláš

Potřebné ingredience

směs čerstvých hub (mohou být i sušené), cibule, červená parika(koření), sůl, pepř, mouka, voda,olej

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na velké kostky nakrájené houby a podlejeme vodou, dusíme asi dvacet min. do měkka, osolíme opepříme, přidáme červenou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketový prejt

Cuketový prejt

Potřebné ingredience

1cuketu, 2 vajíčka, trochu pepře, soli, přidat vepřovou konzervu, nebo vepřové maso,

Postup přípravy

nastrouhat cuketu nahrubo, přdat vejce, pepř, sůl, maso, ( já někdy dělám i bez masa) Dát na plech a zapéct asi půl hodniky. Je to výborné, rychlé.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové balonky s jahodami ( borůvkami)

Tvarohové balonky s jahodami ( borůvkami)

Potřebné ingredience

tvaroh, dětská krupička(krupice), 1 vajíčko, špetka soli, trochu mléka

Postup přípravy

vše zpracovat v těsto a udělají se z toho koule. Tyto koule se vhodí do vroucí vody a nechají se povařit, než vyplavou na povrch. Potom se na talíři polejí rozmačkanými jahodami…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Potřebné ingredience

vepřové koleno,fazole,šlehačka(lze nahradit i kysanou smetanou),brambory,jíška,sůl,pepř,nové koření a bobkový list

Postup přípravy

uvaříme vepřové koleno..... fazole pomalu vaříme(s bobkovým listem)....když jsou v polovině vaření nasypeme je do vývaru z masa...přidáme brambory a vaříme do úplného změknutí…

Zobrazit více...

Kategorie