| Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (4.11.2014, 18:45) | Jé, Peti, vůbec se toho nebojte, dejte to do trouby a pečte to - důležité prošpikovat. Já třeba osobně maso prošpikuji špekem, rychle orestnu a pak to podleji vodou a nechám na plotně dusit. pak jen opeču pro barvu. Do základu dám snítku rozmarýnu , tymiánu..... A vývar - ten dělám klasicky. žebra, páteř........navíc jen přidávám snítku rozmarýnu a tymiánu! mám to ráda. Miluji zvěřinu, máme ji velice často - kančí, srnčí, jelení...... Pokud vás bude něco zajímat, piště, poradím.
ODPOVĚDĚT |
| | Petra M. (petttra) ID 106633, mimibazar.cz/petttra (4.11.2014, 19:32) |
děkuji moc, já si se svíčkovou moc rady nevím. všude je plno receptů a každý snad jiný. mám dát ten hřbet přes noc mořit? to jsem četla, že se dělá. a co tu zeleninu, kdy je třeba dát? z masa bych si uměla poradit, ale jak je tam ta kost, tak to nevím. jestli vařit, péct, nebo dusit. děkuji za každou radu. a kolik ponořit, na kolik péct a jak dlouho.
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (5.11.2014, 8:59) |
Peti, také bych nemořila, přijde mi to zbytečné!!!!! a že bylo dýl v mražáku, tím se netrapte. žebra si normálně orestněte spolu s tou svíčkovou, podlejte lehce vodou - tak třeba 3-4 cm vody, hlídejte. Určitě to budete dělat aspoň min 2 hodinky - já to teda dusím první lehce na plotně pod poklicí, pak jen lehce opeču na chvilinku v troubě. Zeleninu si orestněte hned s masem, nebo první maso , pak zeleninu, aby měla barvu a chuť - pak to celou dobu dusíte spolu. a pak běžný postup jako u klasiky..... Jinak z těch žeber je luxusní vývar!!!!! myslím, že na tu svíčkovou je jí škoda.
ODPOVĚDĚT |
| | | Jaromíra R. (salomenka) ID 206335, mimibazar.cz/salomenka (4.11.2014, 21:03) |
...nikdy jsem nic nemořila, protože máme maso z mladých kusů, ale pokud máte maso z nějakého velkého obchodu nebo snad z výkupu a mohlo by být "cítit", pak by to chtělo trochu zjemnit....jinak se toho nebojte...je to jako jiné maso....vařím jenom z divočiny, jiné, vyjma drůbeže, ani nekupuji....
ODPOVĚDĚT |
| | | | Petra M. (petttra) ID 106633, mimibazar.cz/petttra (4.11.2014, 21:19) |
máme z lesa, ale měla jsem dlouho v mrazáku.
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (4.11.2014, 16:17) | nedávejte do tlakáče, na co? maso narychlo v kuse opečte na směsi másla a špeku, vyndejte, na základě opečte cibuli a kořenovou zeleninu, dejte vše do pekáče, přidejte koření, lžičku cukru, šťávu z půl citronu, zalejte vývarem tak aby maso bylo skoro potopené a pomalu pečte(zakryté) úplně do měkka, vývar lze při kontrole dolít, až bude maso měkké tak odkryté opéct do barvy a klasika udělat omáčku z výpeku
ODPOVĚDĚT |
| | Petra M. (petttra) ID 106633, mimibazar.cz/petttra (4.11.2014, 17:32) |
děkuji, to zní dobře, myslela jsem kvuli vývaru, abych měla, ale mám ještě žebra, tak udělám vývar z toho. Já se bojím, aby bylo maso měkké. Napsala by jste mi prosím na kolik se peče? mám el. troubu a potom maso odřežu od kosti? nikdy jsem to nedělala,. děkuji moc
ODPOVĚDĚT |
| | Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (4.11.2014, 22:52) |
já teda vařím také pořád zvěřinu, ale většinou vše vykostím... bude se vám to špatně opékat, vykostěte a prošpikujte a dále dle rad vařte...... a ze hřbetu se dají dělat i minutky, tak se nebojte, že nebude měkký.. hlavně pečte přikryté a maso otáčejte.... a ještě k moření, já teda nemořím, manžel střílí na jídlo jen mladé kusy... párkrát jsem to zkusila ve víně a přišlo mi maso potom hrozně kyselé.....
ODPOVĚDĚT |
|