Monika N. (moonnca) ID 257195 (28.10.2014, 20:41) |
Dělám to tak, že ořežu všechny přebytečné kousky kůže, sádla, vše zbavím důkladně pírek, pak nakrájím na kostičky, asi 2x2 cm a pomalu škvařím na pánvi, postupně odebírám naběračkou tekuté sádlo a přes sítko nalévám do zavařovačky. Škvarečky takto pomalu smažím do zlatava. Jsou vynikající posolené jen tak s chlebem. Sádlopo vychladnutí zavíčkuju a dám do lednice. Játra nedělám, tak s těmi neporadím.
ODPOVĚDĚT |
| | Petra M. (petttra) ID 106633, mimibazar.cz/petttra (29.10.2014, 14:22) |
děkuji, udělala jsem to taky tak, jen se mi nepovedlo škvarky vyškvařit, byly takové gumové, ale už se připalovaly. a mohla by jste mi prosím poradit, jak má vypadat hotové sádlo, v lednici mi neztuhlo a kdyz jsem dala na pánev prskalo, jakoby v něm byla voda.
ODPOVĚDĚT |