kachní škvarky
jak správně škvařit sádlo a játra z kachny víc koment.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Monika N. (moonnca) ID 257195 (28.10.2014, 20:41)
Dělám to tak, že ořežu všechny přebytečné kousky kůže, sádla, vše zbavím důkladně pírek, pak nakrájím na kostičky, asi 2x2 cm a pomalu škvařím na pánvi, postupně odebírám naběračkou tekuté sádlo a přes sítko nalévám do zavařovačky. Škvarečky takto pomalu smažím do zlatava. Jsou vynikající posolené jen tak s chlebem. Sádlopo vychladnutí zavíčkuju a dám do lednice. Játra nedělám, tak s těmi neporadím. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (petttra) ID 106633, mimibazar.cz/petttra (29.10.2014, 14:22)
děkuji, udělala jsem to taky tak, jen se mi nepovedlo škvarky vyškvařit, byly takové gumové, ale už se připalovaly. a mohla by jste mi prosím poradit, jak má vypadat hotové sádlo, v lednici mi neztuhlo a kdyz jsem dala na pánev prskalo, jakoby v něm byla voda.

ODPOVĚDĚT
inka m. (gienia) ID 294251, mimibazar.cz/gienia (28.10.2014, 19:39)
Ja sádlo s husy nebo kačeny nechám ztuhnout, nakrajim na kostky a dam v doze do mražaku. Vždy si vyberu par kostek třeba pod zeli nebo do polívky, škvarky jsem nedělala. :-$

ODPOVĚDĚT
Petra M. (petttra) ID 106633, mimibazar.cz/petttra (upraveno 28.10.2014, 14:49)
dostali jsme ze Slovenska kachny, mají hodně sádla, jak dobře vyškvařit a uskladnit sádlo? a jak udělat škvarky

ODPOVĚDĚT