| Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (11.1.2014, 11:31) |
Záleží na tom, jestli chcete nezahuštěnou a nebo zahuštěnou. Já kuře nemastím, pouze podlévám vodou. Z toho vznikne výpek. Pokud nechci zahušťovat tak jen vyndám kuře, výpek podle pořteby naředím (ale zase ne moc aby měl nějakou chuť), podle potřeby dosolím, pokud je málo výrazný, tak přidám trošku česneku a provařím klidně zase v troubě. Ale pozor, pokud děláte ve skleněném pekáčku. Potom nedolévejte studenou vodu, ale horkou (to je nakonec lepší skoro vždycky), jinak by Vám pekáč mohl prasknout. Pokud chci zahuštěnou, většinou přeliji do hrnce a vařím, dokud se všechna voda nevypaří - zbyde jen tuk. Zapráším hladkou moukou, zaliji STUDENOU vodou, rozšlehám metlou a pak už jen dochutím a provařím. Ještě je tu jednodušší způsob jak zahustit výpek - do změklého másla zapracujete hladkou mouku a to pak vešleháte do horkého výpeku a zase můžete naředit, dochutit a provařit
ODPOVĚDĚT |