Bezinkový sirup
Napište jak postupujete vy při přípravě bezinkového sirupu (z plodů). Z květů už je skoro pryč, tak je třeba doplnit zásoby. Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (23.9.2013, 11:06)
Báro, přejít varem by bobulky měly a rozhodně tím neztratí účinky. Šťáva z bobulí je ale chuťově taková...no, nevím jak to popsat...je dobré něčím přerazit tu jejich chuť....Vaříme každý rok jenom jakoby likér, nikoliv šťávu k pití. Používáme jako lék, pro zdraví -nachlazení, záněty apod...Odšťavňujeme na mlýnku na rybíz (stopky mají nejvíce tříslovin!) a teprve potom necháváme přejít varem a dochucujeme. Pozor, barví více jak borůvky ... (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.9.2013, 13:12)
,-) máte podobné chuťové a čichové vnímání, popsat to jde jednoduše tak, že to prostě smrdí :-D :-D Ten likér děláte ten s kafem a rumem?? Ten je dobrej, akorát pro děti to nějak není ,-)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.9.2013, 11:03)
Dělala jsem zrovna včera - nebaví mě trhat ty kuličky, takže já to dělám tak, že normálně odšťavním v odšťavňovači. Na 0,5 l šťávy přidám 0,4 l vody, to svařím, nechám 12 - 24 hodin odstát, znovu zahřeju, přidám cukr - nechám už jen do bodu varu, naleju do sklenek, otočím víčkem dolů a fertig. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (23.9.2013, 10:41)
Pokud chcete ten za studena, jako se dělá z květů, tak jenom nasbíráte kuličky, zalejete převařenou vodou a necháte louhovat do druhého dne. Pak přepasírujete, můžete i mačkat a vmícháte cukr a kys.citronovou a je hotovo.
Dělám tak i z rybízu, josty a super!!!

ODPOVĚDĚT
Barbora S. (barborka2010) ID 321592 (23.9.2013, 10:43)
Děkuji. Pomůže to "louhování" k tomu aby ztratil sirup projímavé účinky? Četla jsem že toho se dá zbavit pouze vařením... Vařit moc nechci abych neztratila vitamíny.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (23.9.2013, 10:48)
No je pravdou, že za syrova má projímavé účinky, ale do vody dáte pár kapek, takže by to neměl být problém. Nepociťuji nějaké změny ,-) při užívání.
Jinak je dobré plody trochu rozmixovat nebo šťouchadlem na kaši promačkat.

ODPOVĚDĚT