Sražený mramorovaný korpus....proč?
Ahoj holky. Dělala jsem ho už několikrát dle receptu z MMB a musím do něj přidávat šíleně tekutin navíc, neboť mi vždy hrozně zhoustne.... V troubě se mi pak dost srazí.... Co dělám blbě?? Nejsem žádný začátečník, ale s tímhle korpusem bojuju...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Gabriela P. ((Gabriška)) ID 281317, mimibazar.cz/gabkapitelova (1.10.2012, 13:30)
hani, dělám převážně mramor.Za mě je 1 (Y)
Podle mě je problém v tom, že tam přidáte tu tekutinu navíc :^).Mramoráč se šlehá polovina moučkového cukru s bílkama, pak z druhou polovinou cukru žloutky.Přidáte olej, mouku,prdopeč,, DANÉ množství vody.Těsto JE hustější!A má tak být-to dělá ta hladká mouka.Nakonec vmícháte zlehka sníh-ten sníh to těsto zase zlehčí a už není tak tuhé.A upečete.Já v mojí troubě na 170C.
Po upečení je korpus nadýchaný, vláčný..Prostě nejlepší jak na běžné dorty, tak na 3D.Opravdu, zdrcne se to tím, že tam dáte víc tekutin, než tam má být
Tak snad jsem trochu poradila.At se daří (^) (Y) (hello)

ODPOVĚDĚT
Antónia K. (antkyj) ID 93293 (1.10.2012, 12:17)
Dobrý den,
taky se mi to stalo, těsto bylo jako podešev, nenadýchané. Bylo to tím, že jsem bílky šlehala zároveň s krystal cukrem a nakonec dávala těsto do vyšlehaných bílků a ne naopak, jak to bylo v některém receptu napsané. Tak jsem znovu přešla všechny recepty na mramorový korpus a po opravě - použít raději cukr moučku, nejdříve vyšlehat bílky samotné, pak opatrně přimíchat cukr moučku, dávat vyšlehaný sníh do těsta, ne naopak. A pak se to povedlo!!! Snad Vám můj nezdar pomůže

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (1.10.2012, 9:08)
Hani, já se s ničím nebabrám. Na dorty používám úplně nejjednodušší recept na hrnkovou bábovku a nemám s tím problém. Jenom, když je větší forma, dělám násobné množství - ale jinak
4 vejce vyšlehám s 1 hrnkem cukru krupice vyšlehám do pěny, pak přisypu 2 hrnky polohr.mouky, 1 prdopeč, 1 hrnek vody nebo mléka a 3/4 hrnku oleje, vše smíchám dohromady. Těsto hotové za 6 minut a vždy se povede. Sámo, že když dávám kakao, kápnu lžičku vody do zbylého těsta. (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (1.10.2012, 9:42)
Jani díky za recept - písnu si ho. Myslíte že by se dalo použít také na mramorovaný korpus? Chtějí ho po mně ..... A druhá věc - budu dělat 3D dort - je dost pevný s tou polohrubou moukou? Ještě jednou moc díky (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (1.10.2012, 10:14)
ano, mramor jsem z toho dělala. Dělala jsem dvoupatrový vysoký 22 cm 3x promazaný, ale používala jsem šlehačkovou náplň - to je jenom vyšlehají 2 šlehačky hustě s 2 vanilkovými cukry a přidá kelímek zakysané smetany. Bála jsem se toho, jestli když to udělám večer, jestli se nerozblemcá do druhého odpoledne, ale vydržel 3 dny bez úhony, šokovalo mne to, že se šlehačka nevpila do korpusu. Nyní je to naše hitovka a máslové krémy už nedělám (L) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT