Antikoncepce kvůli akné.... ano nebo ne???
Holky, nevím, co mám dělat. Mám polycystický vaječník a z toho důvodu akné na obličeji a zádech.... gynekoložka mi napsala antik., kterou absolutně odmítám, ale už mě to akne tak štve!!! Je to opravdu jediné řešení brát ant. kvůli zlepšení pleti???
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 35 komentářů
Blanka M. (Nibell) ID 133775, mimibazar.cz/nibell (16.9.2011, 21:51)
Hani, bohužel antik. také musím brát, ale hodně mi pomáhají kapky Citrovital. Mám je smíchané s vodou a tím si každý večer otírám obličej. Ještě mě napadlo, že by mohli přeba i působit dobře prostředky užívané na přechod. Já jsem před 10 lety brala Sarapis na srovnání menstruace a to fungovalo perfektně. (F)

ODPOVĚDĚT
Andrea R. (Andreják) ID 160244 (16.9.2011, 21:41)
mě teda diane na akné nepomohlo vůbec :-|

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (trala) ID 253343, mimibazar.cz/trala (15.9.2011, 17:44)
http://www.eccklub.cz/vShopProduct/121.html Pročtěte si stránky a zkuste třeba objednat preparát.Třeba to chce detoxikovat tělo....

ODPOVĚDĚT
Eva M. (Mázovka) ID 192582, mimibazar.cz/mazovka (15.9.2011, 17:43)
Vyzkoušejte krém Glyco-a a teď jsem si kupovala na doporučení v lékárně tabletky Dermabion a ještě lepší je Acneon.Držím palce v boji (F) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jarka O. (jajina77) ID 15293 (15.9.2011, 13:21)
Mám stejný problém s pletí, kdysi jsem brala Diane a to jediné mi pomohlo, samozřejmě,po vysazení je to zpátky. Gynekoložka mi už kolikrát chtěla napsat antiko, ale mám jaterní steatozu, sice výsledky dle krve OK, ale na ultrazvuku je to trochu patrné, tak jsem zatím do ní nešla, ale čím dál víc uvažuju že půjdu. Je mi 34 a ještě chci mít pocit, že mi to sluší. Vyzkoušela jsem kdeco, na kožním jsem jak doma, ale nepomohlo mi nikdy nic, kromě té hormonální antiko. Takže já jdu zítra na krev, pokud bude OK, půjdu pro recept! ,-)

ODPOVĚDĚT
Jarka Č. (flidanek) ID 101719 (15.9.2011, 13:01)
Zkuste zadat dotaz na www.novyobzor.cz, nebo prohledat již dotazy zodpovězené. Je to naprosto přírodní a já osobně jim maximálně věřím, již několikrát jsem si tam dávala dotaz. Odpověď budete mít brzy a jistě Vám dobře poradí. J.

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (15.9.2011, 11:48)
Podle toho, co píšete, bych neváhala ani minutu.

Mě po druhém porodu vypovědělo tělo službu :), měla jsem extrémně silnou menstruaci, neustále vysokou děložní sliznici, polypy atd. během tří měsíců jsem byla dvakrát na kyretáži. Léky nezabraly...Jako jedinou možnost mimo vyjmutí dělohy mi doktor na pohotovosti řekl, že leda antikoncepce mi pomůže. Sáhla jsem po ní všema deseti a mám po problémech.
I když ji brát nepotřebuji, tak prostě mi to za ten komfort stojí.
Sama doktorka mi říkala, že dřív nějaké léky byly, ale protože byly levné, tak se to výrobcům nevyplatilo vyrábět a tak prostě hold léky na to nejsou a kdo má problémy, má fakt jen dvě možnosti - operace nebo antikoncepce.
Začala jsem proto i hubnout a koupila si Gynex http://www.energy.sk/cz/menu_x329x.asp - v kombinaci s antiko úžasná dvojka :) . Chci ještě trochu víc shodit a pak zkusím antiko vysadit a uvidím, ale Gynex budu brát poř

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 12:09)
Tak to jste si taky tedy vytrpěla..... ! Vím, že když to budu brát, tak se mi to zřejmě urovná, ale vadí mi, že ten komfort je vykoupený "systematickým ničením těla".... nemůžu si pomoct - bojím se toho..... Já se právě pídila po něčem z přírody, co by mohlo pomoct, ale nikdo mi nic nedokázal poradit. Ale pročetla jsem si to o tom Gynexu a to je super! Každopádně za vyzkoušení nic nedám a kdyby to pomohlo, tak by to byla fantazie. Moc moc díky, vyzkouším to, zatím bez té chemie - na tu je času vždycky dost.... |:o) JInak já jsem teď zhubla 18 kilo, cítím se naprosto nádherně /přece jen gatě 38 a 44 - to je opravdu velký rozdíl/, jen právě ta pleť mě žere. Tak věřím, že se to povede i Vám a budete v pohodičce a hlavně zdravá (L)

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (15.9.2011, 11:37)
... tak jsem to pročetla, jsem na tom podobně, je mě 37, nemám obličej samý pupínek, ale během měsíce mě jich pár naskočí, ale jsou to boláky, které zlobí.
Vždy k večeru úplně cítím jak se mě mastí pokožka a když přejedu čelo tak úplně cítím pupínky.
Mám vyzkoušeno co se dalo a nyní u mě funguje toto:
- jídelníček, mám podezření i na plíseň v těle, takže jakékoliv sladké mě hned naskočí
- nyní používám Vichy normaderm tri activ, hodně dobrá je emulze na mytí obličeje, dělám 2-3 denně, vždy když cítím, že se mě obličej začíná pupínkovat, emulze vysuší a docela to funguje.
Ale u všech těhle kosmetických značek mám vyzkoušeno po nějaké době změnit, pleť si zvykne.
Antikoncepci jsem nikdy nebrala.
HAnka.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24072 (15.9.2011, 11:26)
antikoncepci jako takovou neberu, je to pro tělo jen hnus, pokud máte problémy s akné, řešte to s kožním dr. ten vám udělá na míru čistící vodu a dá mastičky (Y)

ODPOVĚDĚT
Šárka O. (sarsulka) ID 55864 (15.9.2011, 11:20)
neberte antikoncepci a z akném vyzkoušejte první něco od kožního nebo tady vám určitě holky poradi co na

ODPOVĚDĚT
Martina Ondra (ninnna1) ID 325004 (15.9.2011, 11:19)
Bohužel ženě,která má polyc.vaječníky nepomže kožní lékař.Ta podstata problému je v hormonech.Převažuje v těle mužský hormon a to dělá neplechu v těle.A co zajišťuje rovnováhu hormonů-bohužel antikoncepce

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (15.9.2011, 11:15)
Hanko, mně přijde "jen" kvůli akné začít užívat antikoncepci naprostá zrůdnost. Pardon... *-) Bohužel já osobně mám velmi špatnou zkušenost s antikoncepcí, takže ještě možná bych pochopila tu pravou podstatu užívání za účelem neotěhotnět např. u mladých nezodpovědných lidí (i když ani s tím nesouhlasím), ale kvůli akné je to fakt myslím naprosto zbytečné... Máte pravdu, že je to svinstvo a nejhorší na tom je, že roky je všechno naprosto v pohodě, nic se neděje a pak může nastat velmi radikální změna. A bez varování. V tom je dost zákeřná. :´(

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 11:23)
No právě mě také - ale kdybyste viděla tu zrůdnost na mém obličeji - já už FAKT nevím co dělat. Antikoncepci se bráním jak čert kříži, jsem hrdá, že jí neberu, jsem hrdá na to, že mám manžela inteligenta, kterému nevadí zajišťovat ochranu z jeho strany, ale ten obličej a záda mě vždycky vrátí zpět na začátek :-| Já jsem právě četla diskusi a články o škodlivosti antik. tady v poradně.... no, tak z tohohle začarovanýho kruhu se nevymotám..... Nejhorší je, když na ty hnisavý boláky lidi koukajíí a vy vidíte, jak jim to přijde hnusný,...... a mě v zrdcadle úplně stejně :´(

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (15.9.2011, 12:20)
Hani, já věřím, že je to asi hodně nepříjemný ty boláky, ale neřešila bych to další chemií a hormonama do těla. (N) Zkoušela jste nějaký bylinky a hlavně detoxikovat tělo, játra pročistit apod.? Zkuste na měsíc Mačingovou, jestli vám to nepomůže. *-) Přeju, ať to zvládnete přírodní cestou a ne dalším svinstvem do těla. (F)

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 12:27)
Já jsem doteď nedělala nic jiného, než jsem lítala po všech čertech a sháněla rady, co z přírody by pomohlo, jen abych ty prášky nemusela brát. Jediné, co mi kdo poradil byla kopřiva.... TeĎ jedna maminka v komentu radila Gynex - dle toho co píšou to vypadá nadějně... Ale jinak opravdu nikdo neví co na to. Bylinkáře žádného neznám :-( A prosím, to je to Mačingová...??? (F)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (15.9.2011, 14:43)
Hanko, Mačingová je autorka knížek Zhubněte jednou provždy a Projezte se ke štíhlosti. Jdou stáhnout na ulozto.cz, tak se mrkněte a jde tam hlavně o detoxikační kúru 28 dní a má to vážně skvělé účinky. (F)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (15.9.2011, 11:13)
skocte si napred na kozni a uvidite, co vam mudr. rekne. PCO mam taky, antikoncepci jsem brala v dobe, kdy jsem to nevedela. Nikomu nepreju, co jsem si vystala a jak jsme se nacekala, nez se nam narodila (child6)

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 11:19)
Kožní mi rvala pořád antibiotika a zynerit..... to že mám PCO absolutně pominula - i když mi vlastně řekla ať si nechám napsat antikoncepci :-S Takže je člověk jak v začarovaném kruhu |-) a fakt neví, co si myslet. Někdo říká že ano, někdo že ne, že vznikají trombozy, krevní sraženiny, paní v komentu dole psala, že se jí udělaly pigmentové skvrny.... Je to opravdu hnus :-| Doktorky jsem se nezeptala, ale nevyřešilo by to opravdu ten /u mě jeden/ vaječník vyndat? *-) Moc díky! PS: Máte krásnou šikulku (F)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (15.9.2011, 11:34)
Ja mam PCO a zvysenou srazlivost krve k tomu, na to mi prisli, az kdyz jsme nemohla otehotnet +o( Takze u me antikoncepce vubec nepripada v uvahu. Pokud uz mate deti, nebo jich vic nechcete, tak by vam ten vajecnik vzit mohli, ale... jednoduche to urcite nebude *-)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petulek) ID 22119 (15.9.2011, 11:03)
Hanko, já bych na akné nejdříve vyzkoušela co se dá - detoxikace organismu, změna životosprávy - upravit jídelníček apod. Hodně pomáhá chodit pravidelně ke kosmetičce na čištění a další ošetření pleti.
Taky jsem dlouho užívala hormonální antikoncepci kvůli akné, ale je to jen takové "zametání špíny pod koberec." Dokud ji berete, tak se pleť zlepší, po vysazení se zase zhorší. A ne každá antikoncepce na akné dobře zabere.
Co teď poslední dobou o antikoncepci čtu, tak lituji, že jsem ji kdy užívala.
Mám po ní snad i pigmentové skvrny na rukách. Stále jsem nevěděla z čeho to může být. Je mi 34 let. Asi před rokem byl v televizi dokument, kde dermatoložka uvedla, že pigmentové skvrny se tvoří i působením hormonální antikoncepce....

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 11:14)
No právě proto jsem to vždy odmítala a dál odmítám brát!!! Lépe než Vy bych to nenapsala..... přesně - zametání ŠPÍNY pod koberec. Ke kosmetičce chodím 1x měsíčně a ani ta si s tím neví rady :-S JEště tedy trochu pozápasím s jídelníčkem, ale veskrze ten mám v pořádku. Četla jsem tu na diskusích různé články a jak jsem včera byla rozhodnutá to svinstvo začít brát, dnes už ta jistota vyprchala..... ale ten rozhnisaný obličej mě zase vrací zpátky na začátek před otázku:"Brát či nebrat".... Ale jak píšete, než pak litovat! Díky (F)

ODPOVĚDĚT
Martina Ondra (ninnna1) ID 325004 (15.9.2011, 10:45)
Bohužel ano.Mám polyc.vaječníky taky a odpovídá tomu můj stav pleti.Roky jsem na akné brala antikoncepci a měla jsem ji bez vad.Ted´ čekáme mimčo a akné mám zpět.Věřte-vyzkoušela jsem snad vše na akné,ale jediná antikoncepce to vyřešila.Hormony jsou hormony.Nepomůže ani vodička,či vitmaníny.Max.se to trochu zlepší. :-(

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 10:48)
ach jo, to jste mne moc nepotěšila... Právě, že na to nic nezabírá, takže jsem došla až tak daleko, že jsem si ten recept nechala napsat.... ale pořád se mi s ním do lékárny nechce :-S A to máte oba vaječníky, nebo jen jeden? Nedá se to řešit třeba laparoskopickým odstraněním toho jednoho? Já o tom totiž nemám moc informací, tak budu vděčná za každý postřeh. Díky (F)

ODPOVĚDĚT
Martina Ondra (ninnna1) ID 325004 (15.9.2011, 11:16)
Mám je oba špatné,zatím teda v začátcích.Je mě konečně jasné,proč mám akné od puberty.O odstranění nevím,protože chceme ještě 1 mimčo.Vím,že je to nevyléčitelné a docela rozšířené.Je to špatná funkčnost vaječníků,která vede někdy až ke sterilitě ženy.Jinak opravdu jsem vyzkoušela snad vše-drahou kosmetiku,různé doplňky stravy.Neříkám,že to nebylo trochu lepší.|Jen tělo si vždy zvykne a časem to přestane učinkovat.Ženy,které mají polyc.vaječníky špatně otěhotní,mají sklon k obezitě a k AKNÉ.Já trpím naštěstí jen tím akném.Neříkám,že antikoncepce je super,ale vyřeší to problém na 90%Ten pocit,když můžete mezi lidi bez make-up je za milion.Jsem akném za ty roky už unavená a proto se po porodu hned k antik.vrátím.

ODPOVĚDĚT
Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (15.9.2011, 10:34)
JÁ TOHLE ŘEŠILA TAKÉ,ALE JENŽE PO PORODU NEMŮŽU BRÁT ŽÁDNOU HA..MÁM STRAŠNÉ STAVY,NÁVALY A NEMŮŽU DÝCHAT A TO JSEM BRALA NÍZKOHORMONÁLNÍ A DOST DRARHÉ.POKUD VÁM NEVADÍ,TAK BYCH JÍ BRALA..

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 10:37)
Ježiš Markét - já mám také takovéhle stavy - jen jsem nikdy nevěděla z čeho - vždycky se mi to zlepšilo v těhu - i vlasy, i pleť..... takže je to opravdu hormonama!! Ach jo..... mě ta antikoncepce vadí proto, že je to sra@ka 8-| a zatěžuje to tělo.... Napsala mi nějakou Jeanine či jak se to jmenuje - stojí to asi 850 Kč na 3 měsíce. O peníze mi nejde, spíš o zdraví..... chjo :^)

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (dellfin) ID 82797, mimibazar.cz/dellfin (15.9.2011, 17:51)
Hani ráda přidám svůj názor na HA. Za prvé před nasazením HA je možné udělat krevní testy , jestli nejste geneticky zatížená na možnost vzniku trombózy.... U nás u gyn. je nyní dělají běžně.. V diskuzích se dočtete zkušenosti lidí , kterým HA nevyhovovala, měli problémy a chápu , že i velké problémy.... Podívejte se, ale kolik jich je, podle mě je to jen "kapka v moři", zrovna tak jako u jiných léků, vždyť i na obyčejný Ibalgin, může mít někdo ohromnou reakci .Nejsem propagátor HA, ale ani ji úplně nezavrhuji. Mně třeba nesedla Mirena, ale nebudu nikomu nutit, jak je to špatná antiko, když dalších tisíce žen jsou sní naprosto spokojené. Jeanine úžívám a jsem spokojená, je to jedna s nej antiko/ dle mé známé gynekoložky i sestry, která na gyn pracuje/, nízkohormonální a opravdu perfektně působí na pleť.Samozřejmě rozhodnutí o užívání je jen na vás. (L)

ODPOVĚDĚT
Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (15.9.2011, 10:49)
je to tím,kolikrát jsem i musela zastavit v autě,nebot jsem měla pocit,že omdlím,vyzkoušela jsem 6druhů během dvou let a vždy stejné..proto zkouším kosmetiku a jíst zdravě skrz plet..jinak vypadám děsně..mám zase mastnou a děljaí si mi malé bílé tvrdé vřídky..změnila jsem stravu,jím vitamíny a kosmetiku.vyjde to stejně jak HA..

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 10:53)
No to samé se mi děje v autě... :-S A co používáte za kosmetiku?

ODPOVĚDĚT
Markéta Hladíková (kazdice) ID 194654, mimibazar.cz/kazdice (15.9.2011, 11:08)
vichy normaderm,čistítí a odličovací vodu,pak ten gel na mytí a makeup od Vichy,vitamíny B komplex a pioju vodu jako dost..jinak chodím na kosmetiku.

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (Kaculkadraculka) ID 19955, mimibazar.cz/kaculkadraculka (15.9.2011, 10:31)
Hani, mám bohužel to samé? Už máte děti? já jsem to měla nejhorší když jsem malého kojila, to jsem opravdu vypadala jako zrůdička. Kojila jsem sice jen 3 měsíce a hned jsem musela HA znovu nasadit, nyní jsem vysadila a zatím dobrý ale podle mě mi zase hormony nefungují 8-|. Jestli se nastartují tak to bude opět síla. Můžu se ještě zeptat kolik vám je let?

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (15.9.2011, 10:34)
Káťo, to vás lituju :-S Je mi 31 a mám dvě děti. Jsem z toho fakt špatná, protože jsem jí brala kdysi chvíli a pak jsem se na to vyprdla... a teď to začít brát jen kvůli "beďarům" a rozesr.... si celé tělo..... Ještě ke všemu mi šíleně padají vlasy .... na to to prý také zabírá.... ale to už bych to asi musela brát až do přechodu.... také si myslím, že se to po vysazení vrátí 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|

ODPOVĚDĚT
Lucie P. (puciluci) ID 107750, mimibazar.cz/puciluci (15.9.2011, 11:03)
*-)..Hani,dobrý den...já beru antikoncepci od svých 15 let...u mě to bez ní nejde,jelikož mi nic neudrží cyklus...taky kvůli hormonů...bez ní jsem špinila i rok a půl v kuse...jsem zdr.sestra tak to vše beru asi trochu jinak...nepřijde mi to nějaké zlo pro tělo,tedy pokud léky sednou...u někoho to dělá paseku,jak migrény,návaly,nálady atd....ale když je vše OK...já teď zkouším Qlairu...četla jsem o nítakové i makové diskuze...jako se vším sedne-nesedne.Před tím jsem měla jinou a neuvěřitelná bolest prsou...teď zatím v pohodě,uvidíme jestli bude migréna 8o|.Rozhodnutí je zcela na vás...já říkám ANO...není důležitý i psychický pocit z vlastního těla?nezlobte se,že jsem s zapojila...Lucie

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (dellfin) ID 82797, mimibazar.cz/dellfin (15.9.2011, 17:56)
Lucko stejný názor mám i já, jsem také ZS :-$ (L)

ODPOVĚDĚT