Odchází... Část II.
Aneb nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř! Více koment....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 17 komentářů
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (24.5.2012, 8:18)
Ještě jednou děkuji všem (F).
Dnes je mi líp. Snad to vydrží :-$. Uvidím, jak vše půjde. Možná mi pomůže, že začínám plánovat nový život bez něj a snažím se nemyslet na finance. To je totiž největší můj strašák- jak to zvládnu. Ale zvládají to jiné, tak já taky! Ráno mě starší dcera vytočila- zase jsem byla ta špatná! Ale za chvilku se mi přišla omluvit a do školy odcházela skvěle naladěna a já jsem po rozhovoru s ní také v pohodě. Ještě probleskuje ta moje malá holčička [A]. Dneska sluníčko docela funguje a blíží se víkend- budu mít jednou zase volno ,-).
Díky za podporu Vám všem. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (23.5.2012, 22:46)
A proč mu chcete dělat rok hotel zdarma? Prodat dům hned, koupit menší byt + zbylé peníze z domu na případné vyrovnání příjmů k zatím třeba malému platu. A budou Vám chodit alimenty....Starší dcera at klidně jde k němu bydlet, láká ji nepoznané a určitě jí něco nalhal...ona brzo pochopí jak to opravdu je. Nebo rovnou obě děti tam dát na týden na prázdniny, at si užijou.....
Vsadte se, že za chvíli za Vámi manžel doleze po kolenou a bude prosit. Když budete dělat dál služku, prosit nepřileze, jen ke královně se leze po kolenou, ne ke služce. Dům bych já neřešila, on chce přece odejít tak at se stará (on dům platí).

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (23.5.2012, 13:02)
Jitko, váš manžel u vás doma evidentně ovládá všechno - včetně vás. On vás podvádí, on má někde jinde novou rodinu, on vám oznamuje, kdy se hodlá odstěhovat, on si určuje všechno... Tohle chcete ještě rok snášet? Vždyť se z toho zblázníte! Jakýkoli život bez něj je lepší než život s ním

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (Martináček) ID 125457, mimibazar.cz/martinacek (23.5.2012, 12:26)
Budete se v tom plácat,to je pochopitelné,ale jen tak dlouho,dokud Vy sama budete chtít.Prošla jsem si podobnou situací.Zatím máte nárok se tak cítit.Určitě nevíte,jestli je Vám víc líto,že odchází manžel,či to,že chce jít i dcera.Představa,že musíte začít od nuly a vše táhnout sama...asi hrozná představa.Věřte ale,že to přebolí,najdete sílu.Když mě a syna opustil manžel,byla jsem jak troska,šíleně jsem zhubla,přišla o práci,protože jsem stála za.... +o(odstěhovala jsem se zpátky ke svému otci a musela jsem začít bez peněz úplně od začátku.Dala jsem se do sebe,každý mi začal říkat,jak mě to prospělo,že mi to sluší...sebevědomí se mi zvedlo a šlo to na mě vidět.našla jsem si práci,zařídila si byt,který jsem nedávno koupila a je nám fajn.Mám super chlapa,který je mi oporou...Trvá to,ale do toho stádia,kdy budete šťastná se také dostanete.Držím palce a hlavu vzhůru (L)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (23.5.2012, 12:06)
Vím, že je to určitě těžké a držím Vám palce. Jenom bych zřejmě promluvila s manželem, aby se už konečně odstěhoval a pak se začne vše vyvíjet dopředu a nebudete tak ve stresu. Ono Vás ubíjí i to, že ho vidíte a víte, že on s Vámi nechce být atd. a taky po rozvodu budete mít jistý příjem alespoň ve výši alimentů atd. Nebojte, určitě nikdy nebudete sama, máte děti a i když starší má úmysly jít s tatínkem, záleží také na "druhé" mamince, zda bude mít zájem se o Vaši dceru postarat. Dětem se věnujte co nejvíce, zapojujte je do domácích prací, povídejte si, ale v klidu, bez emocí. Ta starší je v pubertálním věku, tak je zajisté nejchytřejší, ale myslete si svoje. Svým oponováním byste stejně nic nesvedla. Nechte ji vybublat a čas ukáže, že jste udělala dobře. Mít doma "bratra" autistu není taky žádný med a ona si to vůbec nedovede představit co to obnáší.
Takže pevné nervy,

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 11:29)
Děkuji Vám všem (F).
Ne, ještě mi není líp, ale ta možnost se svěřit a Vaše účast a rady i vlastní zkušenosti pomáhají. Vím, že to musím ustát a že na to budu sama, ale ne úplně.
Díky (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Annitta) ID 125391 (23.5.2012, 11:19)
Nic si z toho nedělejte...až holky povyrostou, tak samy pochopí, kdo je ten dobrý...osobní zkušenost s mými rodiči...tatíček dělal samé naschvály, ségru pouštěl do noci na diskotéky, mamka zakazovala a tak...ségra u něj nakonec žila, ale stala se z ní služka...nakonec dělal nátlaky i na mě a to mi bylo asi 8let(ségra je o 9 let starší), ale já nakonec byla u mamky... po pár letech se ségra vrátila a dnes se já s tátou vůbec nebavím a ségra sice jo, ale to spíš z toho důvodu, že jí ho je líto, že je sám. Nejstarší ségra je na tom jako já a to tenkrát byla už mimo dění, neb radši zdrhla za hranice...mamka je naopak naprostý zlato a každý den si minimálně voláme, ale většinou jsem u ní na návštěvě ,-)

ODPOVĚDĚT
Karla B. (domuska) ID 85521, mimibazar.cz/domuska (23.5.2012, 11:13)
Někdy člověk musí spadnout na úplné dno, aby se mohl odrazit. Přeji prudký odraz... (F) Všechno bude v pořádku, uvidíte.

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 11:27)
Ale jak poznám, že už jsem na dně? Zatím mám pocit, že pořád ještě padám....
Promiňte- ta otázka byla řečnická. Pokud budeme mluvit o pádu na dno, mám pocit, že buď opravdu ještě padám nebo mám pod nohama bláto ze kterého se nemůžu odrazit. Možná nohy neslouží. Nebo a to by nebylo zas až tak špatné, potřebuju chvíli na tom dně ležet a nabrat sílu na pořádný odraz. Hlavně najít odvahu zkusit to!
Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (23.5.2012, 10:56)
Jitko, je otázka, jestli to stěhování odložil "kvůli dětem", nebo jestli mu došlo, že by mu ten nový život taky nemusel vyjít úplně podle jeho představ ,-) Že by vám obě holky utekly s tatínkem, to zatím neberte jako hotovou věc - jasně že tatínkové jsou obvykle zábavnější, tudíž oblíbenější, než máma, které nemají čas, nutí uklízet, psát úkoly a čistit zuby... no prostě takové ty nepopulární věci :D Víte... aby se odstěhovaly k tatínkovi, s tím by asi musela souhlasit i jeho "nová žena", a jeslti má sama dvě děti, z toho jedno autostické, jste si jistá, že se bude chtít starat ještě o dvě cizé holky v pubertě? (H) Možná, že už tomu vašemu dala nůž na krk... co víte. Já vím, že se mi to kecá, když nic podobného nezažívám, ale snažte se být v pohodě, aspoň navenek... upravená, klidná a žít SVŮJ život, ne váš "společný", jeslti mi rozumíte. Bavte se s ním věcn

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (23.5.2012, 10:56)
Bavte se s ním věcně - o finančním vyrovnání, o termínu odstěhování... protože VY si potřebujete zařídit SVOJE věci... kdoví, jak to nakonec dopadne, ale moc vám držím palce... Nebojte se, děti neztratíte určitě, jestli ztratíte manžela, je to smutné - ale hlavně neztraťe sama sebe, to by byl průser (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 11:09)
V podstatě se v ním bavím normálně- i když pravda je, že se moc nevidíme. A taky už asi všechno podstatné bylo řečeno- prozatím. Takže moc témat k hovoru není. Jeho termín stěhování je celkem jasný- příští rok touto dobou.Starší bude končit základku. Já si ve světlých chvilkách pomalu třídím a uklízím barák- za tech dvacet let se nashromáždilo spoustu věcí, které půjdou pryč, tak to chci dát dohromady a objednat kontejner. Ale tohle jde pomalu a jsem na to sama, tak mám pocit, že to nezvládnu a stahuje se mi to kolem krku jako smyčka.
Taky mám stavy, že to dělat nebudu, vezmu pár švestek a odstěhuju se. Ať si to udělá sám, když bude chtít barák prodat. Ale kam půjdu? A za co? On hradí výdaje na bydlení a pojistky, obědy dětem ve škole. Já celou domácnost. Je to fajn, ale na rozdíl od něj mě nezbyde z výplaty ani koruna. Když půjdu do podnájmu- každý chce dnes nějaký ten nájem dopředu. Neztratit s

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 11:09)
Neztratit sama sebe nejde. Dvacet let jsem žila jeho život. Spíš se teď teprve hledám. Ve dvaačtyřiceti docela fuška.

ODPOVĚDĚT
Petra C. (Petulka11) ID 196798, mimibazar.cz/petulka11 (23.5.2012, 12:24)
A myslíte, že to takhle ještě rok vydržíte? Já když zjistila, že má (teď už bývalý) manžel jinou, stěhovala jsem se s tříletým synem hned druhý den ráno. Asi za měsíc jsem z toho byla citově venku, člověk má pak jiný starosti než se litovat. Třeba takový, kde sehnat peníze. Fakt je, že nejlepší je radikální řez. A nikde není psáno, že váš manžel po čase nezjistí, že mu s vámi bylo líp než s tou druhou. Protože časem jim to taky sklouzne do stereotypu a zjistí, že mu těch dvacet let života s vámi vlastně úplně vyhovovalo. :-)

ODPOVĚDĚT
Dita Š. (MatDita) ID 333552 (23.5.2012, 10:34)
Dobijte se v létě enegrií a udělejte radikální řez dřív, než Vás to zničí! Bude to bolet, ale pak už se to bude jenom hojit a bude líp a líp! Vím, o čem mluvím - 14 let jsem žila s mužským, který mi byl při každé příležitosti nevěrný, který mi sprostě nadával, s ničím nepomohl, peníze přiděloval dle svého uvážení a sem tam si i do mně praštil... Pak se v mém životě objevil někdo, kdo mě vzal za ruku, odvedl mě z takového života a za tu ruku mě drží už 10 let (L) Měla jsem tou dobou dceru 14 a syna 7. Nebylo to jednoduché, protože tatínek to dětem podal tak, že maminka je ta špatná, protože ničí rodinu a tak jsem si od dcery vyposlechla, že jsem kur.. Ale po čase se to srovnalo, děti pochopili, že maminka potřebuje taky být šťastná a teď jsou v pohodě :-) Taky jsem měla strach, jak to zvládnu finančně - a bylo mi líp jako matce samoživitelce než s manželem! A to jsem s přítelem začala žít až

ODPOVĚDĚT
Petra B. (bestpetruska) ID 271821, mimibazar.cz/bestpetruska (23.5.2012, 10:49)
Toje krásný :´(

ODPOVĚDĚT
Dita Š. (MatDita) ID 333552 (23.5.2012, 10:48)
půl roku na to. Nebojte se! Zase bude dobře, ale musíte to sama chtít :-$ Budu držet palečky! Život máte jen jeden (L)

ODPOVĚDĚT
Saša T. (Lexi) ID 7024, mimibazar.cz/lexi (23.5.2012, 10:23)
Jitko, byť to zní jako fráze: zkuste to vydržet (F)
Já jsem sama s klukama, mám veliké zdravotní problémy, a momentálně velkou depku, že už to nedám a že... :´( no nic... ale vidím, že je to jnde ještě o kapku horší a tak nemůžu hodit všechno do žita a utéct, stejně není kam.
Držím vám palce, je to opravdu hodně vyčerpávající a opravdu je s podivem, co ženská musí vydržet (cinky) *-) (flower)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 11:14)
Saši díky. (F).
Taky mám momentálně pocit, že to nedám. Já vím, že musím. Mám teď takové období, kdy je všechno na prd a zdá se, že líp prostě nebude. Ještě ke všemu dnes nastoupil tatínek do nemocnice na operaci a já netuším, kdy se za ním dostanu a maminka by měla dnes svátek.....
Ježíš a za chvíli odcházím do práce, kde budu celý den nabízet známky na hrnce a vysvětlovat, proč už nejsou jahody nebo co to máme v akci.....!

ODPOVĚDĚT
Monika D. (monapupp) ID 259238, mimibazar.cz/monapupp (23.5.2012, 10:16)
Jituš já si tohle podobné zažila před třemi roky..těhu třetí měsíc, hypotéka v hrůzné výši a exmanžel se zamiloval do 20ti leté slečny. Půl roku jsem ho neviděla,pak přijel že chce vyplatit z bytu a nebo prodat byt a já to měla zařídit, protože on neměl čas. Nic jsem nezařídila, vyměnila zámek a čekala..v den porodu přijel a pak zase za rok. Peníze jsem neměla,tak jsem si nechala prodloužit hypotéku a v roce malého jsme se konečně rozvedli a vyřídily majetek. Byla to fuška,ale pro syna jsem to musela zvládnou..chodit v těhu do práce až do dne porodu a to jsem dělala 12ky a více hodin a jako servírka. Takže žádný med. Ale peníze jsem potřebovala,tak jsem musela.Po porodu jsem chodila uklízet a žehlit a malý se mnou. Holt nikdo mi nemohl pomoci a tak jsem si musela najít řešení sama.
I Vy najdete řešení a budete to dobrý. Jen si člověk musí věřit a neházet flintu do žita. Přeji ať najdete brzy sílu (F)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (23.5.2012, 20:40)
Moni, :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( kloubouk dolu :´( :´( :´(

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.5.2012, 21:06)
Taky smekám...... (L) (L) (L) Ženská má fakt neskutečnou výdrž, chlapi na to nemaj.....

ODPOVĚDĚT
Sabina R. (Sabáč2) ID 213365, mimibazar.cz/sabac2 (23.5.2012, 10:08)
:-o :-o s chlapama to není vůbec jednoduchý +o( +o( osudy jsou různé a lidi si musí procházet hroznýma věcma *-) na tohle snad ani nejde nic poradit....přeju Vám aby to vaše dcerky prokoukly co nejrychlejc *-) a Vy abyste potkala někoho kdo Vás postaví zase brzo na nohy a udělá Vám svět růžovější (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Hankiska) ID 283342 (23.5.2012, 10:05)
Jíťo, prožíváte hrozně těžké období, časem to bude určitě lepší, ale jak z toho teď ven, že? Nemáte u vás nějakou psychologickou, nebo alespoň manželskou poradnu? Mně kdysi taky pomohli, už jenom to, že se má člověk kde svěřit a vědí, jak na podobné trable. Poradí, jestli je lepší fungovat doma jakoby nic a čekat, jestli ho to náhodou nepřejde, nebo to rovnou zabalit. Nebo jak mluvit s dcerami, jestli starší rozmlouvat stěhování, nebo to nebrat zatím vážně. Až jak se to vyvrbí. Nehádejte se, buďte milá na všechny a myslete hlavně na sebe. Třeba manžel časem zjistí, že jste ta jediná. Jako ten můj po pár letech, ale to já už nechtěla. Hledejte si práci, ať máte něco v záloze. Držím moc palce (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 11:20)
Právě že nic podobného tu není. Malé město, takřka nemožné najít práci a když už ji máte, bojíte se, že o ni přijdete...., takže ani nemá cenu hledat někde v okresním městě, protože se tam kvůli práci stejně nedostanente a několikrát se přeobjednávat, na to taky nemám nervy.

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Hankiska) ID 283342 (23.5.2012, 13:40)
Jituš, tak alespoň pevné nervy, ať se nakonec nesložíte. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
nikola J. (jedlicka77) ID 105971 (23.5.2012, 10:04)
Jituš... nemáte to jednoduchý, ale věřím, že všechno zlé je k něčemu dobré a podle toho, co jste napsala o manželovi si minimálně polepšíte o míň prádla k praní a žehlení atd., holky máte už docela velké, zkuste si pro sebe z jeho odchodu udělat přednost, stejně vám to neklapalo, podle toho, co jste psala.
Holkám řekněte, že se to občas stává, že si lidé nerozumí, ale že je má táta rád a vy taky a jestli nejsou hloupé, názor si časem udělají samy.
Hodně sil do boje (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Tomáš S. (NaDěti) ID 230346, mimibazar.cz/nadeti (23.5.2012, 9:57)
Máte to náročné, přeji vám hodně síly a naděje do budoucna. Petra

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 9:43)
Kdo četl ví- kdo nečetl stručně: V únoru oznámil mě a po té dětem, že odchází. Starší dcera (14) naštvaná, mladší (11) to obrečela. Já na brigádě- práce na trvalý poměr není, strach z budoucnosti- že nás tři neuživím.
Co se dělo dál? Cca po dvou týdnech jsem se ho zeptala, kdyže tedy odejde a bylo mi sděleno, že to zatím odložil, prý kvůli dětem. Najednou přišel na to, že nějaké má... Takže se v podstatě nic nemění. Nadále odjíždí každý druhý víkend pryč a když je doma, sedí u pc. Jak jsem zjistila, pokud já doma nejsem, věnuje se občas dětem. Hrají karty, povídají si... Hlavně ta větší. Ta mi tedy dává zabrat! Otočila o 180 stupňů a plánuje, že až skončí základku, půjde s tátou bydlet jinam. Do většího města, bude mít víc možností. Dokonce už se ho ptala a on prý byl mile překvapen! Mladá si maluje všechno na růžovo, bude mít brášku a sestru ve stejném věku. Bude ve velkém

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 9:45)
Bude ve velkém městě...... Že "sestřička" s mámou jít nechce a "bráška" je autista ví, ale vůbec to nezkoumá. O autismu si přečetla spoustu informací, ale nedovede si představit, co to obnáší- prý je to lehčí forma. Já netuším o čem to je "fyzicky" ale sranda to nebude ani s lehkou formou. Jen vidí, že táta přijel z dovolené v Egyptě opálený a spokojený- dětem nepřivezl ani žvýkačku. My jsme nikdy nikam nejezdili, protože na to nebyly peníze- kasu držel vždycky on. Dcera vidí, jak mě to ničí, ale nemůže si pomoct čas od času plánuje, co bude. Vybírá si školu. A já bych to tady nejraději zabalila. Konečně mi v práci dali smlouvu na trvalý pracovní poměr, ale teď jsou problémy a možná mě propustí ve zkušební době. Chodím udřená jako kůň a doma stojím za prd. Tatínek je v práci 8hodin v kanclu a soboty neděla má volné. To se mu pak lehce hledá půlhodinka, kdy je na děti hodný.

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 9:46)
Nemusí řešit jejich průšvihy a není to on, kdo dává zarachy. Já teď nemám čas ani sílu na radikální řez. I když vím, že to by bylo pro mne nejlepší. Pryč od něj. A začít znovu. Přijdu z práce, uvařím, dám kávu, něco kolem dětí a domácnosti a spím. Na víc není čas ani energie. Všechno je na houby a ani sluníčko nepomáhá..... Já vím, že teď si asi říkáte- tohle je poradna, co ta baba chce? Ale potřebovala jsem se někomu "vykecat" tak promiňte, že jste to odnesly právě Vy.

ODPOVĚDĚT
Petra B. (bestpetruska) ID 271821, mimibazar.cz/bestpetruska (23.5.2012, 12:50)
Ty brdo,takze ,,má,, 4 deti,to se nedivim ze stehovani odklada,neboji se ze vase spolecne deti pujdou s nim? To by ta jeho nova nadhera asi nezvladla ,-) Dceru s nim podle meho neodejde,spise je asi nastvana,chce to cas :-(

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (23.5.2012, 10:45)
Jituško, dobře, že se máme kde "vykecat". Nějak bylo, nějak bude.Nedopřejte mu pohled na vás jako na uštvanou nešťastnou, natruc bych se chovala vyrovnaně a šťastně. Vím, že to jde těžko, ale dejte mu najevo, že ho až tak nebo spíš vůbec nepotřebujete, ať mu padne sebevědomí. Hlavu vzhůru, usmějte se na sebe do zrcadla a řekněte si, že si zasloužíte být šťastná a mějte se ráda. Jsou to kecy, ale musíte myslet pozitivně. Nalaďte se třeba hudbou, která je vám příjemná a toho chlapa vymažte z hlavy, jako by byl vzduch. Je to těžký, ale zvládnete to. Držím pěsti!

ODPOVĚDĚT
Petra B. (bestpetruska) ID 271821, mimibazar.cz/bestpetruska (23.5.2012, 10:51)
A on ma tedy jinou a ta ma dalsi dve deti? Jestli tomu dobre rozumim *-)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (Jitile) ID 81285, mimibazar.cz/jitile (23.5.2012, 10:57)
Rozumíte naprosto přesně. Taky dodnes nevím, jestli tím odkladem odchodu s tím, že kvůli dětem myslel ty naše nebo ty její...... *-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno