Chlebíček s hroznovým vínem
Potřebné ingredience
225g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky PP, sůl, 150g cukru, 3 vejce, 140g mléka, 100g oleje, 1 lžíce rumu, 250g hroznového vína bez pecek
Postup přípravy
Cukr s vejci vyšleháme do pěny, přidáme tekuté suroviny, nakonec sypké. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme péct na 170°, po asi 10 min. nasypeme…
Krůtí karbanátky
Potřebné ingredience
asi 500g krůtího mletého masa, 150-200g strouhaného eidamu nebo goudy, sůl, pepř, sušený česnek, hrst lístků bazalky, lžíce škrobu
Postup přípravy
Vše smícháme, utvoříme placičky, potřeme z obou stran lehce olejem a necháme v chladu odležet (není nutné). Poté smažíme nasucho na grilovací pánvi z obou stran.
Dýňové piškoty
Potřebné ingredience
140g dýňového pyré, 130g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 90g třtinového cukru, 60g měkkého másla, 50ml oleje, 100g mléka, 1 vejce, 1 lžička PP. 1/2 lžičky sody, sůl, skořice, mletý zázvor, 1 lžíce kakaa. Náplň dle chuti
Postup přípravy
Cukr šleháme s máslem a olejem, poté přidáme vejce, mléko a pyré. Nakonec přimícháme sypké suroviny. Zdobícím sáčkem tvoříme na plech piškoty. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C…
Švestkové knedlíky
Potřebné ingredience
hladká mouka, vlažná voda, sůl. Švestky, mák, cukr, rozpuštěné máslo
Postup přípravy
Z mouky, vody a soli uděláme polotuhé těsto, které necháme chvíli odležet. Poté vyválíme co nejtenčí plát (lze i strojkem na těstoviny - tloušťku asi č.3). Do každého kousku…
Pejsek a 15 tlapiček
Potřebné ingredience
Red velvet, čokoládový krém a višně v gelu, 3,4kg
Chalupa na zahradě
Potřebné ingredience
Bezlepkový čokoládový korpus, tvarohový krém borůvky maliny cca 9kg
Slavia - Tribuna sever
Potřebné ingredience
Mramor korpus, čokoládový krém, 4,6kg
Minecraft
Potřebné ingredience
Red velvet, macsarpone, mramor korpus čokoládový krém, 5,2KG
Pro truhláře hoblík
Potřebné ingredience
Světlý korpus tvaroh ovoce, mramor, čoko krém 5,5kg
Krůtí kousky s rajčatovo-bazalkovou omáčkou
Potřebné ingredience
0,5 kg krůtích prsou, 2 lžičky bazalkového pesta, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 konzerva loupaných rajčat, 5 větších žampionů nakrájených na plátky, 1 lžička koření na pizzu, sůl, pepř, olivový olej
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme osolené a opepřené kousky masa, přidáme pesto a koření na pizzu, žampiony a bazalku a krátce restujeme. Nakonec podlijeme loupanými rajčaty. Vaříme do…