Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
ToyStory

ToyStory

Potřebné ingredience

Red velvet, mascarpone jahody, světlý korpus mascrpone jahody, 5,3kg Horní jsou plastové figurky a spodní dělané figurky z hmoty

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Firma na kontrolu výparů z komínů

Firma na kontrolu výparů z komínů

Potřebné ingredience

Red velvet mascarpone jakody

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Kulatý s ganache a zdobení

Kulatý s ganache a zdobení

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus, pistáciový krém čoko ganache. zdobení

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bulgur s dýní hokaido

Bulgur s dýní hokaido

Potřebné ingredience

Ořechový olej, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, půl dýně hokaido, 2 petržele, 2 hrsti hub, 1 lilek, bulgur, sýr grana padano nebo parmazán, pár snítek rozmarýnu, sůl, pepř.

Postup přípravy

Na pár lžících oleje orestujeme cibulku na půlkolečka a plátky česneku, přidáme dýni nakrájenou na kostičky a chvilku dusíme, pak přidáme petržel nakrájenou na kolečka, 2 větší…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šoulet

Šoulet

Potřebné ingredience

kroupy (větší půlka balení), fazole (3dcl sklenice), cibule, česnek, slanina, sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Kroupy propláchneme a namočíme na 30 minut do vody. Dáme vařit fazoli, až měkká. Kroupy uvaříme ve slané vodě, cca 30 minut. Osmažíme cibuli, česnek a slaninu. Smícháme s fazolí a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb s mrkví, semínky a ořechy z remosky

Kváskový chléb s mrkví, semínky a ořechy z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 10 g mateřského žitného kvásku, 50 g žitné celozrnné mouky, 60 g vody; * ZÁPARA: 40 g vroucí vody, 13 g lněného semínka (hnědý i zlatý, ale klidně jde i nahradit sezamem), 13 g slunečnicového semínka, 13 g vlašských ořechů; * MRKEV: 80 g mrkve, 150 g vody, trochu olivového oleje, špetka soli; * DÁLE DO TĚSTA: 75 g pšeničné chlebové mouky, 75 g celozrnné špaldové mouky, 75 g hladké mouky, 140 g vody (voda z vařené mrkve), 5 g soli, 2 g kmínu

Postup přípravy

Další ze skvělých chlebů podle paní Michaely - původní recept zde: https://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2016/09/mrkvovy-chleb.html?fbclid…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
paštika

paštika

Potřebné ingredience

200 g másla + 50 g na zalití500 g kuřecích nebo kachních jater1 cibule, nakrájená nadrobno200 ml drůbežího vývaru150 ml bílého vína1–2 lžičky provensálského kořenísůl a čerstvě mletý pepřasi 100 ml smetany ke šlehání12 lístků šalvěje na ozdobení

Postup přípravy

1 Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou…

Zobrazit více...
DORTY
Čokoládový dort pro Danielku 9.narozeniny

Čokoládový dort pro Danielku 9.narozeniny

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, tvarohovo - pudinkový krém, banány, rebarborová marmeláda, čokoládové zdobení, pistácie...

Postup přípravy

Jako ostatní dorty...

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový dýňový chléb z remosky

Kváskový dýňový chléb z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 100 g žitné mouky, 100 g vody, 25 g mateřského kvásku z lednice; * DÝŇOVÉ PYRÉ: 200 - 250 g dýně (Hókaidó) - finálně bude potřeba 150 g pyré, olivový olej, sůl, bílý pepř, koření (např. Provensálské, tymián, rozmarýn...) + (pokrájená cibulka nebo česnek); * DÁLE DO TĚSTA: 425 g pšeničné chlebové mouky, 260 g vody, 10 g soli, 5 g drceného kmínu, 2 g celého kmínu

Postup přípravy

(Podle skvělého receptu paní Michaely http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2018/03/dynovy-chleb.html?fbclid=IwAR1RnQiGX0CGmXYETV0vXAsvwsRIr7GPR3f1ziVtaSlAEffGN4gCBXfcVWc ).

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Potřebné ingredience

kuřecí odřezky a skelety, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer...), cibule, hrášek, fazolky, květák, pár kuliček černého pepře, kulička nového koření, koření na ochucení polévky (Solčanka, Vegeta, Polévková vonička...), (případně nějaká příloha, např. nudle, celozrnné nudle...); * KNEDLÍČKY: 160 - 190 g kuřecího masa (nejlépe prsa), 3 lžíce strouhaného parmezánu, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce bylinek (pažitka, petržel, cibulková nať ...), 1 vejce, sůl, bílý pepř, strouhanka

Postup přípravy

Tohle dělám jednou za čas - připravím porce mletého masa i vývaru do mrazáku a podle potřeby jen vytáhnu a něčím doplním.

Prsa vykostit.
Kostru vložit do hrnce, přidat…

Zobrazit více...

Kategorie