Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Švestkový crumble

Švestkový crumble

Potřebné ingredience

* DROBENKA: 80 g másla, 100 g ovesných vloček, 5 lžic mandlové mouky, 3 lžíce třtinového cukru; * NÁPLŇ: 1 kg švestek, 1 lžíce třtinového cukru, ½ lžičky skořice, (pro zvýšení výživové hodnoty 1 lžíce vanilkového proteinu); * NA DOKONČENÍ: šlehaný bílý řecký jogurt (nebo zakysaná smetana, mascarpone...), lupínky čokolády

Postup přípravy

Švestky vypeckovat a nakrájet na půlky.

Hrnec vymazat máslem a švestky nasypat do hrnce.
Poprášit cukrem skořicí (a proteinem).


Ze všech surovin na drobenku…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové s mrkví a hráškem

Vepřové s mrkví a hráškem

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plec nebo pečeně), cca 5 velkých mrkví, hrášek, 3 cibule, sůl, bílý pepř, na podlití 150 ml vývaru, na dochucení cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na plátky nebo kostky
- mrkev nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet na hrubo

Hrnec vymazat máslem.

Na pánvi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

* MASOVÉ KULIČKY: 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí), 1 menší červená cibule, 1 lahůdková cibulka, 2 stroužky česneku, 1 vejce, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř; * DÁLE: 200 g batátů, 150 g mrkve, 1-2 lžíce sušené cibule, špetka mleté kurkumy, větší špetka římského kmínu , sůl, 1 bobkový list, na podlití 200 ml masového vývaru, na vymazání hrnce kousek másla (Ghí), na dokončení omáčky 100 ml smetany ke šlehání (+ případně další masový vývar na úpravu konzistence), (na oživení jídla: pikantní paprika - kozí roh, sladká či pálivá feferonka, chilli nebo jalapeňo)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
- batáty pokrájet na kostky
-…

Zobrazit více...
DORTY
Lego

Lego

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
svadobná s ružami

svadobná s ružami

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DIETY
Bezlepková tortilla - jen mozzarella a vejce

Bezlepková tortilla - jen mozzarella a vejce

Potřebné ingredience

Jednoduché jako facka, vhodné k redukci i pro bezlepkovou dietu. Toto je množství pro menší pekáček.

Postup přípravy

1 mozzarella
3 vejce
Sůl, koření (bazalka, oregano,...)

Rozmixujeme mozzarellu s vejci, trochu osolíme, přidáme koření dle libosti a nalijeme na pečící papír do…

Zobrazit více...
DORTY
MEDOVNÍK K NAROZENINÁM

MEDOVNÍK K NAROZENINÁM

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVÉ PLÁTY o rozměru 29 x 22 a 21 x 15 cm
KRÉM č. 1: karamelový s vyšlehanou šlehačkou
KRÉM č. 2: zakysané smetany + vyšlehaná šlehačka 33%
KÁVOVÝ SIRUP: s čokoládovým…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )

TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )

Potřebné ingredience

TĚSTO : 450 g hladké mouky, 250 g změklého másla ( ne roztopené ), kelímek zakysané smetany, lžičku soli. NÁPLŇ : tvarohová, marmeláda, povidla nebo maková

Postup přípravy

Na vále zpracujte z přísad těsto. S těstem se po zpracování velmi dobře pracuje, není lepivé. Vyválejte na placku a nakrájejte na čtverce. Na káždý z nich dejte oblíbenou náplň a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové řezy se šlehačkou

Malinové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 5 PL oleje, 160 g polohrubé mouky. Náplň: 350 ml malinové šťávy (povařených a přepasírovaných malin), cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml malinové šťávy, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, zašleháme olej, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme …

Zobrazit více...

Kategorie