Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Kedlubnový kotlík

Kedlubnový kotlík

Potřebné ingredience

4 kedlubny, sádlo,1 cibule,vepřová konzerva,kmín,sůl,hladká mouka

Postup přípravy

Oloupané kedlubny nastrouháme na nudličky.Na troše sádla osmahneme pokrájenou cibuli,přidáme kedlubny,podlijeme vodou,osolíme ,okmínujeme a dusíme do měkka.Když jsou kedlubny…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
RIZOTO -  KDYŽ ZBYDE PEČENÉ MASO +++

RIZOTO - KDYŽ ZBYDE PEČENÉ MASO +++

Potřebné ingredience

Pečené maso kuře nebo vepřové,sůl,sladká paprika,rýže 4 sáčky,okurky,rostlá paprika,tvrdý sýr.

Postup přípravy

Pečené maso budˇ kuřecí nebo vepřové obereme a pokrájíme.Mezitím si neccháme v hrníčku přejít varem omastek a přidáme 1 lžičku sladké papriky a trochu soli.Uvaříme rýži podle…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pudinkové roládkové koláče

Pudinkové roládkové koláče

Potřebné ingredience

Těsto:280 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 80 g krystalového cukru, 40 g rozpuštěného másla, 500 g hladké mouky, 30 g čerstvého droždí Náplň: z 1/2 litru mléka,2 sáčků vanilkového pudinku a 3-4 lžic cukru uvaříme hustý pudink,necháme ho vychladnout. Pro zpestření koláčků jsem přidala ještě meruňkový džem. Na potření kynutých koláčků před vložením do trouby:rozšleháme 1 menší vejce,1 lžička vanilk.cukru a 1 lžíci mléka a koláčky kolem dokola potřeme.

Postup přípravy

Těsto vypracujeme buď ručně nebo v domácí pekárně.Uvařený vanilkový pudink je třeba mít hotový předem.
Těsto rozdělíme na dva díly,každý díl rozválíme na asi 1cm vysokou placku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosová bábovka s čokoládou

Kokosová bábovka s čokoládou

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 pomazánkové máslo, 80g moučkového cukru+1 vanilkový, 200g polohr.mouky, 1/2 prášku do pečiva, hrst kokosu (cca 30g)+další kokos na vysypání formy, sádlo nebo máslo na vymazání, 1/2 malé tabulky jakékoliv čokolády (nemusí být).

Postup přípravy

Ušleháme sníh z bílků, do toho postupně vše zašleháme kromě čokolády, těsto urovnáme do vymazané a kokosem vysypané formy a teprve teď posypeme nalámanými kousky čokolády (nebo…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
POMARAČOVÝ ŠALÁT

POMARAČOVÝ ŠALÁT

Potřebné ingredience

6 sladkých pomarančov, 2ČL vody z pomarančových kvetov, 15 čerstvých ďatlí, cca 90g mandlí, lístky mäty na ozdobu.

Postup přípravy

Pomaranče očistíme a odblaníme, robíme nad miskou, aby nevyšla ani kvapka šťavy nazmar :-)))
Pridáme vodu z pomarančových kvetov, zľahka premiešame, prekryjeme a necháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KORENENÉ GRILOVANÉ KURA

KORENENÉ GRILOVANÉ KURA

Potřebné ingredience

Kuracie stehná- /alebo polovičky kuraťa/ Marináda: na špičku noža šafrán, 1ČL hrubozrnná soľ, 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku, 1 1/2ČL papriky, 1/4 ČL kajenského korenia, 2ČL mletého rímskeho kmínu, 1/2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia, 1PL citrónovej šťavy, 1PL olivového oleja. 2 citróny, 2PL jemnozrnného cukru

Postup přípravy

V mažiari si z ingrediencií vytvoríme zmes.\r\nNa kurati urobíme pár šikmých zárezov.
Marinádu natrieme na celú plochu kuraťa a do zárezov.
Vložíme do misy prekryjeme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka s nočky

Květáková polévka s nočky

Potřebné ingredience

1 malý květák,1 cibule,1 zeleninový masox,sůl,hl.mouka,drcený kmín,muškát.květ.,petrželka. Na nočky:1 vejce,sůl,polohr.mouka.

Postup přípravy

V hrnci si na tuku zpěníme nakrájenou cibulku,zasypeme ji asi 1 plnou lžící hl.mouky a uděláme světlou jíšku.Rozředíme vodou,důkladně rozšleháme,přidáme pokrájený květák,masox…

Zobrazit více...
OMÁČKY
svíčková podle kluků v Akci

svíčková podle kluků v Akci

Potřebné ingredience

hovězí, nebo vepřové maso, zelenina na svíčkovou,používám mraženou 3 pytlíky, 2 lžíce hořčice, cukr krystal 2 lžíce, sůl, celý citron, koření(bobkový list, nové koření apepř celý) vývar z kostky masoxu,smetana na vaření 250ml, nebo sladká smetana, mléko, hladá mouka,špek(na maso)

Postup přípravy

Na oleji osmažíme zeleninu, přidáme 2 lžíce cukru krystal, oloupaný na kolečka nakrájený citron, koření a přidáme 2 lžíce hořčice a přidáme prošpikované maso . Zalijeme vývarem a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rychlý hovězí guláš

Rychlý hovězí guláš

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg hovězího masa/já kupuji zadní -muž nemá rád kližku-i když ta je na guláš nejlepší/, 2 velké cibule, ole,j sůl,pepř,čer.paprika ,instantní jíška tmavá.

Postup přípravy

V papiňáku si nechám zezlátnout na oleji nakrájenou cibuli .Maso nakrájím na kostky.Dám na cibuli-orestuji .Zapráším asi 1 lžičkou červené papriky,osolím,opepřím,zaliju teplou…

Zobrazit více...

Kategorie