Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Narozeninový dort

Narozeninový dort

Potřebné ingredience

,,

Postup přípravy

,

Zobrazit více...
DORTY
Narozeninový dort

Narozeninový dort

Potřebné ingredience

,,,

Postup přípravy

,

Zobrazit více...
DORTY
Svatební dort

Svatební dort

Potřebné ingredience

,

Postup přípravy

,

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KAKAOVÉ DORLETKY S KOKOSEM – MOC DOBRÉ

KAKAOVÉ DORLETKY S KOKOSEM – MOC DOBRÉ

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky, 70 g cukru, 150 g másla, 20 g kakaa, 30 g mletých ořechů, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, kokos na obalení. Suroviny na krém: 150 g másla, 90 g cukru, ¼ l mléka, ½ sáčku vanilkového pudinku, trochu rumu.

Postup přípravy

Dorletky jsou moc dobré a u nás doma oblíbené zejména jako každoroční vánoční cukroví. Nechala jsem se inspirovat receptem v kuchařské knize s názvem „Nejoblíbenější moučníky naší…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rendlík plný mrkve s vepřovým masem

Rendlík plný mrkve s vepřovým masem

Potřebné ingredience

750 g mrkve ,400g vepřové plece,1 cibule,50g anglické slaniny,sůl,pepř,asi 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky ,rozškvaříme ,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme.Pak vmícháme maso nakrájené na menší kostky, opečeme ze všech stran, ochutíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lahodný pudinkový pohár se šlehačkou a jahodami

Lahodný pudinkový pohár se šlehačkou a jahodami

Potřebné ingredience

500 g čerstvých jahod, 2 polévkové lžíce moučkového cukru /jedna na jahody a jedna do šlehačky/,1 malé balení kulatých piškotů, 1 sáček vanilkového pudinku za studena (nebo si pudink předem uvaříme a necháme vychladit),1 kelímek smetany na šlehání, 1 ztužovač na zpevnění šlehačky, granko, nebo strouhanou čokoládu, popřípadě čokoládovou polevu.

Postup přípravy

Spojení vanilkového pudinku se šlehačkou je opravdu velmi lahodné a čerstvé jahody tu chuť korunují. Pro dětskou párty se tyhle pohárky budou jistě skvěle hodit.

Postup:…

Zobrazit více...
DORTY
Hvězdný recept na čokoládový dort bez mouky

Hvězdný recept na čokoládový dort bez mouky

Potřebné ingredience

250 g másla, 200 g kvalitní čokolády 70 %, 100-200 g třtinového cukru (dle chuti), 6 našlehaných žloutků, sníh ze šesti bílků

Postup přípravy

Máslo rozpustíte v hrnci, při rozpouštění tam dejte nalámanou čokoládu, cukr. Máslo se nesmí přepálit, stáhněte z ohně a nechte trochu vychladit, pak vmíchejte žloutky (aby se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokokávové řezy

Čokokávové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 90 g cukru moučka, 80 g polohrubé mouky, 10 g kakaa. Pudinkový krém: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 PL cukru krupice, 125 g másla, 250 g tvarohu ve vaničce. Smetanový krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání, 3 vrchovaté PL cukru moučka. Poleva: 150 g hořké čokolády, kousek 100% tuku. Dále: dětské piškoty, 150 ml černé kávy.

Postup přípravy

Zákusek, který voní kávou, je plný smetanového krému a čokolády.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, ručně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující jogurtové řezy

Osvěžující jogurtové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL teplé vody. Náplň: 500 ml ovocné šťávy s cukrem (přepasírované maliny a rybíz), 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody. Krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 ml smetany ke šlehání, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vody. Dále: strouhaný kokos, zdobení.

Postup přípravy

Lehký jogurtový zákusek z mraženého ovoce.

Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme olej a mouku s práškem. Nakonec zlehka…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KŘEHKÝ LANGOŠ

KŘEHKÝ LANGOŠ

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 ml vlažného mléka, 100 ml vlažné vody, 1 vrchovatá polévková lžíce zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, 1 celé vejce, 20 g čerstvého droždí, 1 čajová lžička oleje, 1 špetka soli, 1 špetka cukru na kvásek. Na potření a dozdobení jsou možné různé slané i sladké varianty: Slaný česnekový nálev-kečup-zakysaná smetana-tatarská omáčka-strouhaný sýr-nebo džem-marmeláda-povidla-ovocné omáčky-dochucená zakysaná smetana-šlehačka-strouhaná čokoláda-granko-nutela…

Postup přípravy

Receptů na tohle báječné jídlo z kynutého těsta je bezpočet. Dlouho, předlouho jsem ale hledala recept na ten pravý stánkový langoš - měkký, ale křehký a křuplavý zároveň.…

Zobrazit více...

Kategorie