Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující jogurtové řezy

Osvěžující jogurtové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL teplé vody. Náplň: 500 ml ovocné šťávy s cukrem (přepasírované maliny a rybíz), 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody. Krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 ml smetany ke šlehání, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vody. Dále: strouhaný kokos, zdobení.

Postup přípravy

Lehký jogurtový zákusek z mraženého ovoce.

Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme olej a mouku s práškem. Nakonec zlehka…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KŘEHKÝ LANGOŠ

KŘEHKÝ LANGOŠ

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 ml vlažného mléka, 100 ml vlažné vody, 1 vrchovatá polévková lžíce zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, 1 celé vejce, 20 g čerstvého droždí, 1 čajová lžička oleje, 1 špetka soli, 1 špetka cukru na kvásek. Na potření a dozdobení jsou možné různé slané i sladké varianty: Slaný česnekový nálev-kečup-zakysaná smetana-tatarská omáčka-strouhaný sýr-nebo džem-marmeláda-povidla-ovocné omáčky-dochucená zakysaná smetana-šlehačka-strouhaná čokoláda-granko-nutela…

Postup přípravy

Receptů na tohle báječné jídlo z kynutého těsta je bezpočet. Dlouho, předlouho jsem ale hledala recept na ten pravý stánkový langoš - měkký, ale křehký a křuplavý zároveň.…

Zobrazit více...
DORTY
Svatební dort Advent

Svatební dort Advent

Potřebné ingredience

polystyrenová maketa, smartflex velvet, květy smartflex flower, extra tenký jedlý papír

Postup přípravy

Soutěžní exponát na Cukrářském festivalu v Jihlavě 2015. Získala jsem s ním třetí místo a mám z toho opravdu velkou a upřímnou radost.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
OŘECHOVÉ KOŠÍČKY S KRÉMEM A ČOKOLÁDOU

OŘECHOVÉ KOŠÍČKY S KRÉMEM A ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 200 g polohrubé mouky, 140 g tuku, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, 1 polévková lžíce mléka, 1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr. Suroviny na krém: 50 g másla + 50 g mouky + 250 ml mléka na jíšku, 150 g másla+150 g moučkového cukru+trochu rumu na máslovou směs. Suroviny na polevu: Čokoláda na vaření, 1-2 plátky másla, půl plátku ztuženého 100% tuku. Ostatní suroviny: Rybízová marmeláda, půlky vlašských ořechů, nebo mandlí

Postup přípravy

Pokud v mé rodině existuje něco, co by každoročně o vánočních svátcích nemělo chybět, pak jsou to právě ořechové košíčky, plněné krémem, zalité čokoládou a korunované oříškem. Je…

Zobrazit více...
DORTY
Dort MIMOŇ

Dort MIMOŇ

Potřebné ingredience

světlý piškot, tmavý piškot, ořechový piškot, máslový krém s pudinkem, marcipán, meruňkový džem

Kategorie