Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Pomazánka s avokádem a s lučinou

Pomazánka s avokádem a s lučinou

Potřebné ingredience

3 vejce natvrdo 1 zralé avokádo 1 - 2 lžíce másla 10 g lučiny

Postup přípravy

Vajíčka , uvaříme natvrdo, zchladíme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Avokádo rozkrojíme, vypeckujeme a rozmačkáme vidličkou. Pokud chcete více krémovější pomazánku můžete…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Batátové šátečky bez cukru

Batátové šátečky bez cukru

Potřebné ingredience

180g jemně strouhaných batatů, 20g másla, 60-70g přepuštěného másla (ev. 90g normálního másla celkem, ale nebudou tak křehké), 100g špaldové mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 30g jogurtu, lžíce strouhaných ořechů (cca 2 vlašské). Náplň dle chuti (ve variantě zcela bez cukru - strouhaná jablka se skořicí nebo marmeláda bez cukru)

Postup přípravy

Že surovin vypracujeme těsto a můžeme s ním hned dále pracovat. Vyválíme, vykrájíme naplníme. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi 15 min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicoví šneci z remosky

Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 1¼ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžíce skořice, špetka soli, 120 g změklého másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 250 g bílého řeckého jogurtu (zakysané smetany); * NÁPLŇ: 1 lžička polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 1 lžíce skořice, 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských); * POLEVA: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských)

Postup přípravy

Inspirace z webu NordicWare, lehce upravená do remosky, originál je zde: https://www.nordicware.com/recipes/cinnamon-pull-aparts/ Pečeno ve formě NordicWare Cinnamon Pull-Apart …

Zobrazit více...
DORTY
DORT ARIEL PRO ANIČKU

DORT ARIEL PRO ANIČKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: čokoládový + pistáciový KRÉM: smetanovo - mascarponový s kapkou citronové šťávy NÁPLŇ: jahodové pyré z mražených jahod SIRUP na prokapání: pistáciový KRÉM NA…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Avokádové těstoviny

Avokádové těstoviny

Potřebné ingredience

2 zralá avokáda, 1/2 - 1 stroužek česneku, sůl, pepř, cherry rajčata, citronová šťáva, trochu smetany, olivového oleje a parmazanu, drobné těstoviny (cca 400g)

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím připravíme omáčku. Avokádo rozmixujeme s česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem, smetanou, olejem, parmazanem a trochou vody z vaření…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky

Bramborové kolečkové knedlíky, šišky, placky

Potřebné ingredience

700 g (70 dg) vařených brambor - ne nových 200 g (20 dg) hrubé mouky 100 g (10 dg) dětské krupičky 2 vajíčka sůl

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme, v míse do nich uděláme ďůlek, do kterého rozklepneme vajíčka, přidáme mouku, krupičku, sůl. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto. Pokud chceme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort z Lotusek

Dort z Lotusek

Potřebné ingredience

2 balení Lotus sušenek, 3 zakysané smetany, 1 šlehačka

Postup přípravy

Ušlehanou smetanu smícháme se zakysankami. Do dortové formy (cca 20 cm) vrstvíme střídavě sušenky a krém. Necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Vyndáme z formy a po obvodu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z remosky

Perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 1 vejce, 2 lžíce švestkových povidel (cca 100 g), 1 lžíce medu (cca 50 g), 140 g špaldové mouky, ½ prášku do pečiva (tzn. 6 g), 100 g smetany, 90 g rostlinného oleje, 1 lžička perníkového koření, 30 g nasekaných vlašských ořechů, 30 g rozinek, 40 g kandované pomerančové kůry (brusinek), trocha rumu; * NA DOZDOBENÍ: čokoládová poleva, větší kusy ořechů (vlašských nebo mandlí), pomerančová kůra (brusinky)

Postup přípravy

Pečeno ve formě o objemu 1400 ml a ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Do misky dát rozinky + pomerančovou kůru + rum a nechat nasáknout. Smíchat mouku + prášek do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polentový nákyp

Polentový nákyp

Potřebné ingredience

Cca 120g vývaru nebo vody, 50g polenty, 1/2 kelímku zakysané smetany, 1 vejce (před 1. rokem jen žloutek), hrst vařeného nasekaného masa, 1 nastrouhaná mrkev, pár růžiček nasekané brokolice, bylinky

Postup přípravy

Z vody a polenty uvaříme hustou kaši (pokud je moc, že se nedá míchat, přidat tekutinu), necháme trochu vychladnout. Přidáme smetanu a vejce, nakonec zeleninu, maso o bylinky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový korpus bez cukru

Banánový korpus bez cukru

Potřebné ingredience

2 zralé banány, 100g přesnídávky, 80g oleje, 1 bezfosfátový PP, 100g hladké špaldy, 100g polohrubé pšenice, 2 vejce

Postup přípravy

Banány rozmixujeme s přesnídávkou, přidáme vejce, olej a nakonec mouku s PP. Nalijeme do formy v průměru cca 20 cm a pečeme na 170 stupňů asi 30 min. Můžeme použít jako samostatný…

Zobrazit více...

Kategorie