Brownies s avokádem
Potřebné ingredience
20g kakaa, 1 a 1/2 vejce, 1/2 avokáda, 50g cukru třtinového, malá lžíce kokosového oleje, 100g hořké čokolády (cca 50-60 %)
Postup přípravy
Kokosový olej rozpustíme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit, mícháme. V robotu šleháme vejce a cukr do světlé pěny, poté za stálého šlehání přiléváme čokoládu. Pak přimícháme…
Těsto na mazanec, vánočku, makový závin,...
Potřebné ingredience
240g hladké mouky, 10g polohrubé, 40g cukru, 115g mléka, 1 vejce, 10g droždí, 50g másla, sůl, rum, citronová kůra, rozinky,...
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu. Poté umotáme vánočku, mazanec, naplníme závin,... Potřeme vejcem a upečeme.
Perník z přebytků kvasu
Potřebné ingredience
80 g třtinového cukru, 100g mléka, 1 vejce, 200g kvasu, 80-90g oleje, 100g přesnídávky (ev 1 malé nakrájené jablko), 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa, skořice, perníkové koření, 70g celozrnné spaldy, 70 - 80g hladké pšenice
Postup přípravy
Cukr, vejce, kvas, mléko, olej a přesnídávku (jablko) chvíli mixujeme v nádobě na smoothie, poté smícháme s promíchanými suchými ingrediencemi. Pečeme ve vymazané a vysypané formě…
MÁRIO PRO NIKOLASE
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
OBA KORPUSY: světlé vanilkové JAHODOVÁ NÁPLŇ + BROSKVOVÁ NÁPLŇ SIRUP na prokapání korpusů: šťáva z broskví SMETANOVÝ KRÉM z mascarpone a smetany na šlehání BÍLKOVO-MÁSLOVÝ…
Vietnamská omáčka k závitkům (nuoc cham)
Potřebné ingredience
150g vody, 30-50g rybí omáčky, 50-60g limetové šťávy, 50g třtinového cukru, cca 1 stroužek česneku, chilli dle chuti, ev citronová tráva
Postup přípravy
Vodu zahříváme spolu s cukrem, šťávou a rybí omáčkou, do rozpuštění. Necháme vychladnout a přidáme česnek, chilli a event. nadrobno nasekanou citronovou trávu.
Linecký dort se šlehačkou a mascarpone
Potřebné ingredience
25g mandlové mouky, 100g másla, sůl, 40g cukru moučka, 130g špaldové mouky, 2 žloutky, citronová kůra. Krém: 200-250g mascarpone, 1 šlehačka, vanilka. Ovoce, pusinky, čokoláda,... - na ozdobu
Postup přípravy
Žloutky s cukrem a povoleným máslem chvilku šleháme (ne do pěny), poté přidáme mouky (mandlová smíchaná se špaldou), sůl a citronovou kůru. Necháme chvíli v chladu ztuhnout. Poté…
Zdravější sušenky z ovesných vloček
Potřebné ingredience
Porce: ...asi 40 ks 1 hrnek hladké mouky nebo na půl ( celozrnné - špaldové, žitné) 1 prášek do pečiva 1 malá lžička skořice 250 g rozpuštěného másla 1/2 hrnku medu nebo cukru 1 vajíčko 1 vanilkový cukr 1,5 hrnku ovesných vloček (dá se v pohodě použít müsli směsí) 0,5 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů 80 g nalámané kvalitní hořké čokolády já dávám brusinky nebo rozinky
Postup přípravy
Vajíčko s rozpuštěným máslem promícháme a postupně vsypeme všechny "suché" suroviny. Je z toho hodně husté "těsto". Z něho mokrou rukou nebo malou lžičkou tvoříme…
Pomazánka s avokádem a s lučinou
Potřebné ingredience
3 vejce natvrdo 1 zralé avokádo 1 - 2 lžíce másla 10 g lučiny
Postup přípravy
Vajíčka , uvaříme natvrdo, zchladíme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Avokádo rozkrojíme, vypeckujeme a rozmačkáme vidličkou. Pokud chcete více krémovější pomazánku můžete…
Batátové šátečky bez cukru
Potřebné ingredience
180g jemně strouhaných batatů, 20g másla, 60-70g přepuštěného másla (ev. 90g normálního másla celkem, ale nebudou tak křehké), 100g špaldové mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 30g jogurtu, lžíce strouhaných ořechů (cca 2 vlašské). Náplň dle chuti (ve variantě zcela bez cukru - strouhaná jablka se skořicí nebo marmeláda bez cukru)
Postup přípravy
Že surovin vypracujeme těsto a můžeme s ním hned dále pracovat. Vyválíme, vykrájíme naplníme. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi 15 min.
Skořicoví šneci z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 1¼ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžíce skořice, špetka soli, 120 g změklého másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 250 g bílého řeckého jogurtu (zakysané smetany); * NÁPLŇ: 1 lžička polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 1 lžíce skořice, 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských); * POLEVA: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských)
Postup přípravy
Inspirace z webu NordicWare, lehce upravená do remosky, originál je zde: https://www.nordicware.com/recipes/cinnamon-pull-aparts/ Pečeno ve formě NordicWare Cinnamon Pull-Apart …