Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
CUKETOVÁ NÁDIVKA(rychlý oběd i večeře)

CUKETOVÁ NÁDIVKA(rychlý oběd i večeře)

Potřebné ingredience

cukety 2ks, 2 cibule, 300g slaniny(já ang.sl, ale lze nahradit jinou uzeninou),150g tvr.sýr(eidam),200g hr.mouky, kypř. prášek,4vejce(žloutky+ bílky na sníh),sůl,pepř,máslo a strouhanka(na vymaz. a vysyp.)

Postup přípravy

Cibuly a ang.slaninu pokrájím nadrobno a osmažím a nechám vychladit. Do mísy nastrouhám cukety( i se slupkou) a sýr, přidám osmaženou směs(cibule + ang.slanina),dále žloutky,hr…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
CELEROVÉ  ŘÍZEČKY

CELEROVÉ ŘÍZEČKY

Potřebné ingredience

1 velký celer, sůl, hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka, olej na smažení.

Postup přípravy

Celer oloupeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na asi 0,5cm silná půlkolečka. V osolené vodě necháme přejít varem. Obalíme v trojobalu a osmažíme. Podáváme s vařenými brambory…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Potřebné ingredience

1 tvaroh v kostce- zelený, 1 omegu, nebo nějaký tužší tuk, 25 dkg hladké mouky, špetku sole, může být 1 žloutek ,ale nemusí, náplň: pikatní tužší marmeláda, ořechová náplň, maková,nebo tvarohová náplň . Fantazii se meze nekladou.

Postup přípravy

Tuk nastrouháme a spolu s ostatním vypracujeme těsto, které dáme asi na hodinu do lednice.Poté těsto rozválíme a vykrajujeme větší kolečka,asi o půměru 6 cm, můžou se i nakrájet…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilované papriky v oleji

Sterilované papriky v oleji

Potřebné ingredience

papriky - kapie , bobkový list , celý pepř , nové koření , hořčičné semínko ,olej,NÁLEV:1 1/2 l vody , 1/2 l octa , 12dkg cukru , 12 dkg soli,

Postup přípravy

Omyté papriky rozpůlíme,zbavíme stopek a jadřinců.Rovnáme do sklenic,aby se jich tam vešlo co nejvíc,můžeme je nakrájet na menší kousky.Než začneme papriky dávat do sklenic,dáme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka na tousty

Pomazánka na tousty

Potřebné ingredience

2 kg paprik , 2kg rajčat , 14 feferonek , 1kg vepř. plecka , 1 hlavička česneku , 4 velké cibule , 1 sklenice oleje -můžeme dát i sádlo, sůl , pepř.TIP:pomazánka bude chutnější dáme-li část masa uzeného nebo točený salám

Postup přípravy

Syrové maso osolíme , opepříme , přidáme olej , pokrájenou cibuli , česnek a upečeme do měka.Všechno pomeleme na masovém strojku a vaříme 1až 2 hodiny dokud směs nemá správnou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Chlupaté knedlíky s houbami

Chlupaté knedlíky s houbami

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 500 g hrubé mouky, 200 g krupice, 100 g sušených hub, 1-2 vejce, cibuli, majoránku, sůl

Postup přípravy

Sušené houby rozdrobíme a namočíme.
Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce, nastrouhanou cibuli, mouku, krupici, majoránku, namočené houby ( já je nejdříve sleju přes…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bláznivé řízky

Bláznivé řízky

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty nebo krkovice, 5 vajec, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku kari, 1 lžičku worceterové omáčky,. 2 lžičky kečupu, 1 lžičku hořčice, 1/2 lžičky majoránky

Postup přípravy

Maso naklepeme a z obou stran namočíme do marinády, naskládáme do misky a necháme do druhého dne odležet, potom opečeme na oleji. Mužeme také grilovat.
Podáváme s hranolky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Plněné paprikové lusky

Plněné paprikové lusky

Potřebné ingredience

Nádivka: 10 dkg uzeného masa, 10 dkg šunkového salámu, 10 dkg eidamu, 1 rohlík, cibuli, 2 vejce, pepř, sůl, sladkou papriku,
4-6 paprikových lusků, 2-3 rajčata, šlehačku, vegetu

Postup přípravy

Do nádivky vše nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, vejce a důkladně promícháme.
Nádivkou naplníme paprikové lusky.
Pekáč vymažeme olejem, posypeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Brokoli rolada s vajickem

Brokoli rolada s vajickem

Potřebné ingredience

Mlete maso, 3-4 vajicka, strouhanka, cesnek, petrzel, vegeta, brokoli, hrasek.

Postup přípravy

Dle obrazkoveho navodu.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Sojové maso se žampiony

Sojové maso se žampiony

Potřebné ingredience

Sojové kostky nebo nudličky - 100g,
rajčatový protlak - ta větší konzervička,
150g zakysané smetany,
250g žampionů,
cibule,
česnek,
bazalka

Postup přípravy

Sojové kostky zalijeme vařícím silným bujonovým vývarem (2 1/2 dl vody s jednou kostkou bujonu). Necháme tak 15 min odležet. Bujon se vsakne do kostek, přebytečný slijeme. Na…

Zobrazit více...

Kategorie