Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Domácí rybízová šťáva

Domácí rybízová šťáva

Potřebné ingredience

rybíz
cukr
kyselina citronová

Postup přípravy

Otrhaný rybíz - jen kuličky!! necháme dva dny jen tak v míse rozležet.

Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kyselé okurky - skoro jako znojemské :-))

Kyselé okurky - skoro jako znojemské :-))

Potřebné ingredience

Okurky :-))

Postup přípravy

Nálev:

4l vody
1l octa 8%
5-30 dkg cukru krystal
16dkg soli
50 tabletek cukerinu

Vaříme 20 minut.
Vystačí na 12 lahví.
__________________________…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Pudinková buchta

Pudinková buchta

Potřebné ingredience

1 sklenička od hořčice oleje
1 -"- plná cukru
4 celá vejce
4 stejné pudinky
1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Vše dobře zamícháme a nalejeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Můžeme péct na plechu nebo v bábovkové formě. Dáme do vyhřáté trouby péct.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Olejová bábovka

Olejová bábovka

Potřebné ingredience

400g pol. mouky
150g cukru krystal
1 prášek do pečiva
2dcl oleje
2dcl mléka (vlažná voda)
3 vejce

Postup přípravy

Do mouky s práškem dáme cukr, olej, mléko (vodu), žloutky a rozmícháme. Nakonec sníh. Dáme do vymazané a vysypané formy. Když chceme mít bábovku mramorovou, trochu těsta necháme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa

Potřebné ingredience

červená řepa,NÁLEV:1 l octa , 2 l vody , 10dkg soli , 35 dkg cukru, 8 g anýzu , 16 g kmínu , 16 g fenyklu , 8 lžic nastrouhaného křenu

Postup přípravy

Svaříme si nálev den předem,aby se chuť všech přísad dostala do nálevu,těsně před použitím , nálev totiž zcedíme .Očištěnou řepu,zbavenou lupení a zbytečných kořínků,uvaříme ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠVÉDSKÝ  TVAROHOVÝ KOLÁČ - móóóóc dobrý

ŠVÉDSKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ - móóóóc dobrý

Potřebné ingredience

SYPKÁ SMĚS : 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, trošku soliTVAROHOVÁ NÁPLŇ : 3 tvarohy ( použijte tvaroh v kostce, ne ve vaničce ), 1 hrnek cukru, 3 vejce, 1/2L mléka, 1 vanilkový puding ( prášek ), citrónová kůra, trochu rumu, ždibec strouhaného muškátového oříšku. Rozinky, tuk na vymazání formy a polití koláče.

Postup přípravy

Všechny suroviny na sypkou směs smícháme.
Do misky si dáme všechny suroviny na tvarohovou náplň a ponorným mixérem spojíme. Nelekejte se, je to docela řídké.
Na vymazaný…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
OPILÝ MELOUN

OPILÝ MELOUN

Potřebné ingredience

Meloun, coca-cola, rum

Postup přípravy

Čajovou lžičkou vydlabeme z melounu jakoby kuličky, které dáme do vysoké sklenice. Zalijeme dobře vychlazenou colou a dle chuti (na sklenici dávám zhruba 1-2 lžíce) rumu. Vážně si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč

Linecký koláč

Potřebné ingredience

1/2 kg hl. mouky
20 dkg másla
20 dkg mouč. cukru
2 vajíčka
1 lžíce mléka
1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Z přísad zpracujeme těsto. Rozdělíme na dva díly. Rozválíme z každého dílu placku velikosti plechu.
Na plech dáme první placku, na to tvarohovou nebo jablečnou nádivku a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bramborový salát

Bramborový salát

Potřebné ingredience

brambory salám (gothai) cibule vajíčka (natvrdo) okurka (kyselá) hrášek (sterilovaný) mrkev petržel celer (malý kousíček) hořčice (obyčejná plnotučná) lák z okurek majolka sůl, pepř

Postup přípravy

vše smíchat a dochutit podle chuti....

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Potřebné ingredience

1/2 až 3/4 kg hov. masa 1 velká cibule 1 hlavička česneku špek, sádlo hr.mouka (solamyl) sůl, pepř, mletý zázvor

Postup přípravy

Maso osolit, opepřit, prošpikovat a potřít rozmačkaným česnekem (hodně).
Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na rozpálené sádlo. Zprudka opečeme maso a maličko posypeme mletým…

Zobrazit více...

Kategorie