Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
perníčky od babičky (měkké :o))

perníčky od babičky (měkké :o))

Potřebné ingredience

650 g hl.mouka
250 g moučk. cukr
100 g med
50 g tuku (HERA)
4 vejce
10 g jedlá soda+
perníkové koření
+ já přidávám kakao, abych je měla tmavší.........poleva pak líp vynikne

Postup přípravy

a postup : no prostě klasika...............vše splácáme dohromady a vytvoříme výtvory :o))...........................ale vážně : důležité je mít suroviny pokojové teploty a péct…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkové řezy mé babičky (samá jablka, SUPER!!!)

Jablkové řezy mé babičky (samá jablka, SUPER!!!)

Potřebné ingredience

300g krupice (2,5 sklenice /200ml/), 300g hrubé mouky (2,5 skl.), 300g cukr krupice (2 skl.), 1 prdopeč, 2 kg jablek (oloupat,nastrouhat), skořice, ořechy, rozinky, 125g másla

Postup přípravy

Smícháme krupici, mouku, cukr, prdopeč a tuto suchou směs rozdělíme na 3 díly.
Na vymazaný a vysypaný plech vysypeme 1.díl směsi, poklademe jablky, pocukrujeme (cca 2lžice),…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře-PIKANTNÍ

Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře…

Potřebné ingredience

libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu

Postup přípravy

Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KAŠTANY

KAŠTANY

Potřebné ingredience

1 Salko, 1/4 kg mletých vlašských ořechů.

Postup přípravy

Salko uvaříme dvě hodiny ve vodě (dá se koupit již hotový karamel v plechovce), po vychladnutí smícháme s mletými ořechy. Pokud je těsto řídké, můžeme přidat ořechů. Po smíchání…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Trubičkyvýborné a jednoduché

Trubičkyvýborné a jednoduché

Potřebné ingredience

1šlehačka
1máslo
2žloutky
35dkg hladké mouky

Postup přípravy

Trubičkyvýborné a jednoduché

pořádně propracujeme nejlepší je rukama až máme hotovo dáme do lednice na 2hodiny ztuhnout.Pak si vždy kousek odloupneme ,vyválíme motáme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ŠVESTKOVÝ KOMPOT PRO TATÍNKY :-)

ŠVESTKOVÝ KOMPOT PRO TATÍNKY :-)

Potřebné ingredience

Hrstička křížal, slivovička

Postup přípravy

Křížaly vložíme do sklenice a zalijeme slivovičkou a zavřeme.Necháme min.4měsíce mimo dosah manžela uležet, kontrolujeme a v případě potřeby doléváme slivovici.CCa za 4měs jsou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky-hned měkké

Perníčky-hned měkké

Potřebné ingredience

100g medu
120g cukru moučka
1 vejce
320g hl.mouky
2lžíce mletého perníkového koření
1lžíce jedlé sody
100g másla

Poleva:
150g moučkového cukru
2-3 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

Postup:

Za stálého míchání rozehřát med,máslo, cukr a vytvoří se hustá kaše. Necháme vychladnout. Pak přidáme ostatní suroviny a mícháme v robotu alespoň 10 minut. Pak dáme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mandlové tofifé- nepečené

Mandlové tofifé- nepečené

Potřebné ingredience

100g loupaných mandlí (nebo lískových ořechů), 2,5dl smetany, 125g krupicového cukru, 30g másla, 1 lžička medu, tuk na vymazání plechu, mléčnou čokoládu na přelití

Postup přípravy

Smetanu smícháme s cukrem a medem, přidáme máslo a svaříme na hustý krém. Přidáme celé loupané mandle a promícháme. Na vymazaný plech tvoříme z hmoty lžičkou malé hrudky a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roštěnky mojí maminky

Roštěnky mojí maminky

Potřebné ingredience

Vepřové plátky nakrájené z kýty,plnotučná hořčice, kyselá okurka ,šunkový salám vcelku10dkg, 2 uvařená vajíčka na tvrdo, hladká mouka,sušené houby ,1 cibule ,olej nebo sádlo,sůl a pepř.

Postup přípravy

Nakrájíme si plátky s kýty.Pokud jsou silnější,tak je mírně naklepeme,osolíme a opepříme z obou stran.Na tuku si osmažíme cibuli a přidáme plátky masa,které taky opečeme z obou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VAŘÍME BEZ VÁŽENÍ

VAŘÍME BEZ VÁŽENÍ

Potřebné ingredience

RADA JAK PÉCT BEZ VÁŽENÍ

Postup přípravy

Potravina --------1 zarovnaná lžička - 1 zarovnaná lžíce
hladká mouka - 4 g - 10 g
cukr - 6 g - …

Zobrazit více...

Kategorie