Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Sněhové pusinky-rychlovka

Sněhové pusinky-rychlovka

Potřebné ingredience

175 g cukru krupice, 3 bílky

Postup přípravy

Nejprve ušleháme z bílků sníh do husta. Pak po lžičkách mixerem zašleháváme cukr (vždy lžičku a vyšlehat do hladka...). Poté stříkáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štrůdl z IVY

Štrůdl z IVY

Potřebné ingredience

36 dkg hladké mouky
1 vejce
1 tuk Iva (nebo omega) / nastrouhat
2 dcl mléka
špetku soli

Postup přípravy

Ze surovin uděláme na vále těsto , které dáme na chvíli odležet (než si nachystáme jablíčka) . Potom si těsto rozdělíme na 5 kousků a postupujeme jako při štrůdlu . Těsto posypeme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
mrkvovosýrová pomazánka-výborná!

mrkvovosýrová pomazánka-výborná!

Potřebné ingredience

jakýkoli tvrdý sýr na strouhání,mrkev,jeden stroužek česneku,majonéza.

Postup přípravy

Nastrouháte sýr a mrkev (v poměru 1:1,nebo záleží na vás jestli dáte mrkve jen trochu na chutˇ),do toho nastrouháte česnek a spojíte to majonézou tak aby to v ní neplavalo(musí…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví ze šlehačky

Cukroví ze šlehačky

Potřebné ingredience

40 dkg polohrubé mouky, 25 dkg 100% tuku (Omega), 1 žloutek, 1 šlehačka (kupuji Kunín 31%, 215 g). Na obalení: moučkový cukr, vanilkový cukr.

Postup přípravy

Tuk nastrouháme, přidáme mouku, žloutek, šlehačku a vypracujeme v těsto. Necháme v lednici odpočinout třeba i do druhého dne. Těsto se krásně vyvaluje. Vykrajujeme různé tvary a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohová pomazánka s vejci

Tvarohová pomazánka s vejci

Potřebné ingredience

250g tvarohu, 4 lžíce másla, 4 uvařená vejce, sůl, mletý kmín, pažitka (petrželka)

Postup přípravy

Do dobře umíchaného tvarohu přidáme oloupaná, nadrobno posekaná vejce. Zjemníme máslem, osolíme, přidáme kmín a nasekanou pažitku. Všechno promícháme a můžeme podávat.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Strouhaný tvarohový koláč

Strouhaný tvarohový koláč

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru krystal, 1 Hera, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka.
Náplň: 3 tvarohy (750 g), 1lžíce Solamylu, 1 van. cukr, trochu rumu, cukr, 3 žloutky, 1/2 van.pudingu, sníh ze 3 bílků.

Postup přípravy

Smícháme mouku, cukr, kakao, mléko, žloutek, kypř. prášek a nakonec přidáme rozpuštěnou Heru. Zamícháme až nám vznikne tuhé těsto. Rozdělíme si na 2 části a dáme odpočinout do…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MANDLOVÉ BÍLKOVÉ SUCHÁRKY

MANDLOVÉ BÍLKOVÉ SUCHÁRKY

Potřebné ingredience

4 bílky,10 dkg moučkového cukru,balíček neloupaných mandlí,10 dkg hladké mouky.

Postup přípravy

Z bílků ušleháme sníh,do vzniklé hmoty přimícháme mouku,moučkový cukr a mandle(neloupat)
nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného srnčího hřbetu a upečeme na 150 stupňů.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rumové kuličky od mojí babičky Anýzky

Rumové kuličky od mojí babičky Anýzky

Potřebné ingredience

1 dávka: 4 dkg másla (dávám opravdu čerstvé máslo, žádný rostlinný tuk), 12 dkg moučk. cukru, 3 dkg kakaa, 1 bílek, 5 dkg kokosu, rum dle potřeby a nakonec kokos ještě na obalení

Postup přípravy

Všechny suroviny smíchat v míse, rum přidávat dle chuti a dle potřeby, aby vznikla vláčná hmota, ze které jdou dobře tvarovat kuličky. Každou kuličku hned po "uválení" obalím v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Krtkův dort pro Andrejku

Krtkův dort pro Andrejku

Potřebné ingredience

5 vajec
5 lžic Hery
6 lžic polohr. mouky
6 lžic cukru
1 lžíce kakaa
1/2 prdopeče (prášku do pečiva)
2 šlehačky
2 ztužovače šlehačky (dle zkuš. doporučuju Oetkera)
4 banány
nastrouhaná čoko na vaření

Postup přípravy

Ušlehat bílky dotuha. Potom ušlehat žloutky s cukrem do bílé pěny. Pak přidat rozpuštěný tuk. Smíchat v misce mouku,prdopeč a kakao, pomalu přisypávat do žloutkové směsi. Nakonec…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

28 dkg hladké mouky
21 dkg másla (opravdu máslo, s Herou a spol. to není ono)
7 dkg mletých ořechů (vlašské, lískáčky)
7 dkg moučkového cukru

Postup přípravy

Smíchat, nechat den odležet v ledničce, pak tvarovat rohlíčky. Zprudka upéct a horké obalit ve vanilkovém cukru (osobně nakládám pravý vanilkový lusk do sklenice s moučkovým…

Zobrazit více...

Kategorie