Suei-ču-žou
Potřebné ingredience
30 dkg kýty (dělám i z kuřecích stehenních řízků), 4 cibule
Marináda: 2 žloutky, 1 lžička solamylu, 1 lžička práškového cukru, 1 lžička soli, 1 lžička worčestru, ½ lžičky kari, ½ lžičky sladké papriky, 1lžíce magi, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a naložíme do marinády. Necháme přes noc v lednici a druhý den osmahneme na pánvi.
Vhodná příloha je rýže nebo hranolky.
Vepřové plátky pana uzenáře
Potřebné ingredience
4 plátky kýty, 5 dkg slaniny, 2 nožky párku, cibule, česnek, hořčice, sůl, pepř
Postup přípravy
Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí, poprášit moukou a zprudka osmahnout na oleji.
Přidat na kolečka nakrájenou cibuli, plátky česneku, slaninu a párky.
Dusit do…
Zimní jídlo z jednoho hrnce
Potřebné ingredience
20 dkg plecka nebo kýty, 20 dkg brambor, 10 dkg bílého zelí, 10 dkg kořenové zeleniny, pórek, cibule, sůl, kmín, pepř, máslo
Dělám v pečící pánvi tzv. pečence, ale jde i ve vyšší pánvi
Postup přípravy
Máslo necháme rozpustit, přidáme jemně nasekanou cibuli, plátky póru, kořenové zeleniny a osmahneme. Vložíme maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce…
Koblížky plněné marmeládou
Potřebné ingredience
½ kg hladká mouky, 3 dcl mléka, 3 dkg másla, 3 dkg cukru, 3 dkg kvasnic, 3 žloutky, sůl
Postup přípravy
Z kvasnic, mléka, trošky cukru a mouky uděláme kvásek, poté smícháme se vším ostatním a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Lžičkou namočenou ve studené vodě odebíráme z…
Kakaový moučník s tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto: 40 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru, 1 Hera, 2 žloutky, lžíce kakaa, vanilkový cukr, ½ prášku do pečiva
Náplň: 75 dkg tvarohu, 20 dkg cukru, 3 žloutky, sníh z bílků
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracujeme těsto a dáme na 2h do lednice.
Rozdělíme je na poloviny a první nastrouháme na vymaštěný a vysypaný plech, na to dáme tvarohovou náplň, nastrouháme…
Jablkový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 30 dkg hladké mouky, 10 dkg cukr, 12 dkg másla, 2 lžíce mléka, 2 vejce, prášek do pečiva
Náplň: 1 kg jablek, 3 lžíce krystalu, 1 lžička skořice, ½ dcl rumu(já nedávám, ale může být)
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, která necháme chvíli (cca hodinku) v lednici uležet.
Mezitím si připravíme náplň.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu půlku…
Dušená mrkev s vepřovým masem
Potřebné ingredience
Vepřové maso ( já měla kousek kýty ) - můžete použít kuřecí nebo krůtí; máslo; cibule; mrkev; solčanka;
větší nastrouhaná brambora na zahuštění
Postup přípravy
Na másle osmahneme cibulku a přidáme maso, když se zatáhne přidáme mrkev nakrájenou na kolečka - když chci aby to bylo rychleji tak ji nastrouhám nahrubém struhadle. Promícháme a…
Celozrnné těstoviny se zeleninou a žampiony
Potřebné ingredience
Celozrnné těstoviny nebo obyčejné; kapka olivového oleje; zelenina mražená - jakou si vyberete; žampiony; troška solčanky nebo vegety; Italské koření na těstoviny; lučina
Postup přípravy
Na olej dáme očišťěné a nakrájené žampoiny a orestujem, přidáme zeleninu znova orestujem a přidáme koření a podlejeme. Podusíme a těsně před doděláním přidáme lučinu a necháme…
Kuřecí směs s pomazánkovým máslem-výborné!!!
Potřebné ingredience
kuřecí prsa,čerstvá paprika,čínské zelí,podravka,pomazánkové máslo,olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky,přidáme na proužky nakrájenou papriku a čínské zelí.Posypeme podravkou,zalijeme olejem(přiměřeně),aby to neplavalo a necháme v ledničce do druhého dne…
Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)
Potřebné ingredience
500 g čerstvých rajčat, 250 g loupaných sterilovaných rajčat (např. Valfruta), cca 60 g rajského protlaku, 1 malá bílá nebo červená paprika, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, bazalka (nejlépe čerstvá), 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup přípravy
Pokud chcete uvařit polévku jako pravý italský kuchař, jste na správné adrese :)
Nejprve spaříme rajčata vařící vodou a oloupeme slupku, rozkrojíme napůl, vydlabeme všechna…