Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Suei-ču-žou

Suei-ču-žou

Potřebné ingredience

30 dkg kýty (dělám i z kuřecích stehenních řízků), 4 cibule

Marináda: 2 žloutky, 1 lžička solamylu, 1 lžička práškového cukru, 1 lžička soli, 1 lžička worčestru, ½ lžičky kari, ½ lžičky sladké papriky, 1lžíce magi, 3 lžíce oleje

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a naložíme do marinády. Necháme přes noc v lednici a druhý den osmahneme na pánvi.
Vhodná příloha je rýže nebo hranolky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky pana uzenáře

Vepřové plátky pana uzenáře

Potřebné ingredience

4 plátky kýty, 5 dkg slaniny, 2 nožky párku, cibule, česnek, hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí, poprášit moukou a zprudka osmahnout na oleji.
Přidat na kolečka nakrájenou cibuli, plátky česneku, slaninu a párky.
Dusit do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zimní jídlo z jednoho hrnce

Zimní jídlo z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

20 dkg plecka nebo kýty, 20 dkg brambor, 10 dkg bílého zelí, 10 dkg kořenové zeleniny, pórek, cibule, sůl, kmín, pepř, máslo

Dělám v pečící pánvi tzv. pečence, ale jde i ve vyšší pánvi

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit, přidáme jemně nasekanou cibuli, plátky póru, kořenové zeleniny a osmahneme. Vložíme maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblížky plněné marmeládou

Koblížky plněné marmeládou

Potřebné ingredience

½ kg hladká mouky, 3 dcl mléka, 3 dkg másla, 3 dkg cukru, 3 dkg kvasnic, 3 žloutky, sůl

Postup přípravy

Z kvasnic, mléka, trošky cukru a mouky uděláme kvásek, poté smícháme se vším ostatním a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Lžičkou namočenou ve studené vodě odebíráme z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaový moučník s tvarohem

Kakaový moučník s tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto: 40 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru, 1 Hera, 2 žloutky, lžíce kakaa, vanilkový cukr, ½ prášku do pečiva

Náplň: 75 dkg tvarohu, 20 dkg cukru, 3 žloutky, sníh z bílků

Postup přípravy

Ze všech přísad vypracujeme těsto a dáme na 2h do lednice.
Rozdělíme je na poloviny a první nastrouháme na vymaštěný a vysypaný plech, na to dáme tvarohovou náplň, nastrouháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč

Jablkový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 30 dkg hladké mouky, 10 dkg cukr, 12 dkg másla, 2 lžíce mléka, 2 vejce, prášek do pečiva

Náplň: 1 kg jablek, 3 lžíce krystalu, 1 lžička skořice, ½ dcl rumu(já nedávám, ale může být)

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, která necháme chvíli (cca hodinku) v lednici uležet.
Mezitím si připravíme náplň.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu půlku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem

Potřebné ingredience

Vepřové maso ( já měla kousek kýty ) - můžete použít kuřecí nebo krůtí; máslo; cibule; mrkev; solčanka;
větší nastrouhaná brambora na zahuštění

Postup přípravy

Na másle osmahneme cibulku a přidáme maso, když se zatáhne přidáme mrkev nakrájenou na kolečka - když chci aby to bylo rychleji tak ji nastrouhám nahrubém struhadle. Promícháme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Celozrnné těstoviny se zeleninou a žampiony

Celozrnné těstoviny se zeleninou a žampiony

Potřebné ingredience

Celozrnné těstoviny nebo obyčejné; kapka olivového oleje; zelenina mražená - jakou si vyberete; žampiony; troška solčanky nebo vegety; Italské koření na těstoviny; lučina

Postup přípravy

Na olej dáme očišťěné a nakrájené žampoiny a orestujem, přidáme zeleninu znova orestujem a přidáme koření a podlejeme. Podusíme a těsně před doděláním přidáme lučinu a necháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí směs s pomazánkovým máslem-výborné!!!

Kuřecí směs s pomazánkovým máslem-výborné!!!

Potřebné ingredience

kuřecí prsa,čerstvá paprika,čínské zelí,podravka,pomazánkové máslo,olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky,přidáme na proužky nakrájenou papriku a čínské zelí.Posypeme podravkou,zalijeme olejem(přiměřeně),aby to neplavalo a necháme v ledničce do druhého dne…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)

Italská RAJSKÁ polévka s bazalkou - jako z pizzerie :)

Potřebné ingredience

500 g čerstvých rajčat, 250 g loupaných sterilovaných rajčat (např. Valfruta), cca 60 g rajského protlaku, 1 malá bílá nebo červená paprika, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, bazalka (nejlépe čerstvá), 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Pokud chcete uvařit polévku jako pravý italský kuchař, jste na správné adrese :)

Nejprve spaříme rajčata vařící vodou a oloupeme slupku, rozkrojíme napůl, vydlabeme všechna…

Zobrazit více...

Kategorie