Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babiččiny šátečky

Babiččiny šátečky

Potřebné ingredience

55 dkg hrubé mouky,
1/4 kg másla,
2 celá vejce,
l/4 lžičky sole,
z jednoho droždí kvásek

Postup přípravy

Všechno zpracujeme a hned můžeme dělat šátečky, které plníme tvarohovou náplní a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
SALÁMOVÝ SALÁT

SALÁMOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

1/2 kg měkkého salámu ( nejlepší je dietní), 2 vejce, 2 cibule, 2 kyselé okurky.
1 malý protlak, 2 kostky cukru, 1 lžíce octa, 1 lžíce vorcestru, 2 malé majolky, sůl, pepř, a feferonka.

Postup přípravy

V obchodě si nechám nakrájet měkký salám na 0,5cm kolečka, a pak si postavím z koleček pyramidu a krájím proužky, vajíčka uvařit a s cibulí a okurkou nakrájet najemno.
Svaříme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
HOUBOVÝ KEČUP

HOUBOVÝ KEČUP

Potřebné ingredience

1kg hub, 075kg cibule, 1ostrý kečup, 1 sladký kečup, 1 rajský protlak malý, sůl, pepř, praprika sladká, česnek, mletý kmín

Postup přípravy

Houby dobře nakrájet a svařit 3min., cibuli nakrájet a osmažit dorůžova, houby přecedit - propláchnout a smíchat s cubulí. Přidat kečupy a protlak osolit, opepřit, přidat sladkou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Bezinkový ocet: - specialita našich babiček!

Bezinkový ocet: - specialita našich babiček!

Potřebné ingredience

bezinky, 8% ocet

Postup přípravy

Zkuste si udělat tuto domácí specialitu našich babiček a prababiček!
Při vysokých horečkách můžeme malým dětem potírat dlaně a chodidla tímto octem - snižuje horečku. Do láhve…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé

Zapečené filé

Potřebné ingredience

plátky filet, brambory, hrášek, mrkev, koření na ryby, šlehačku

Postup přípravy

pekáček vymažeme, naskládám brambory na plátky, osolíme, opepříme, poklademe mrkví na kolečka a hráškem, na to dáme osolené filety, šlehačku ušleháme s kořením na ryby do tuha a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Brownies po česku

Brownies po česku

Potřebné ingredience

180 g hery
180 g čokolády na vaření

3 velká vejce
270 g krupicového cukru

80 g hladké mouky
40 g kakaa (lze použit i granko, ale je to sladší-nutno pak ubrat cukr)

50 g bílé čokolády
50 g mléčné čokolády
50 g čokolády na vaření
50g mandlí na kousky
50g pokrájených lískových ořechů

Postup přípravy

Máslo s čokoládou na vaření na páře rozehřejeme a necháme vychadlout na pokojovou teplotu.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, opatrně přimícháme vychladlé máslo s čokoládou,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé

Filé

Potřebné ingredience

300 g filé, 2 lžíce kečupu, cibule, máslo, strouhanka, kari, sůl

Postup přípravy

Filé vložíme do pánve vymazané máslem a vysypané strouhankou (já strouhanku nedávám), posolíme,
poprášíme kari, posypeme nakrájenou cibulí a přelijeme kečupem zředěným…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustové karbenátky

Kapustové karbenátky

Potřebné ingredience

střední kapusta, 3-4 vejce, párek, cibule, vegeta, česnek, sojovka, sůl, pepř, strouhanka

Postup přípravy

Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a povaříme v osolené vodě do měkka. Poté necháme vychladit, nakrájíme na drobno a vymačkáme zbylou vodu. Přidáme vejce, koření, osmahnutou cibuli s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Francouzký koláč

Francouzký koláč

Potřebné ingredience

listové těsto, 40 dkg šunkového salámu, 30 dkg tvrdého sýra, 2 vejce, cibule, kari, smetana

Postup přípravy

Těsto rozválíme a dáme na plech. Osmažíme cibuli se salámem, dáme na těsto, lehce poprášíme kari, zasypeme srouhaným sýrem a zalijeme směsí vajec rozšlehaných ve smetaně.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Nepečené kokosové řezy

Nepečené kokosové řezy

Potřebné ingredience

35 dkg cukru, 15 dkg sušeného mléka, 2 bílky, 1 balíček strouhaného kokosu, 1 100% tuk, 4 lžíce rumu

Postup přípravy

Tuk rozpustíme a smícháme se vším ostatním. Dáme na plech, který jsme si vyložili alobalem a pořádně uplácáme. Polijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout a nakrájíme…

Zobrazit více...

Kategorie