Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Božské a hlavně jednoduché lívanečky podle Nigelly Lawson

Božské a hlavně jednoduché lívanečky podle Nigelly…

Potřebné ingredience

2 větší (nebo 3 menší) vejce, vanička tvarohu(250g), trošku nastrouhané kůry z chemicky neošetřenéhocitronu nebo pomeranče, vanilková esence( přírodní, ne chemie), 2PL cukru krupice, asi 5PL hladké mouky, 250g čerstvých jahod, hnědý cukr dle chuti, ocet balsamico, javorový sirup (nemusí být)

Postup přípravy

Jahůdky si pokrájíme na kousky, zasypeme troškou hnědého cukru a zakápneme pár kapkami balsamico octa (ten je velice důležitý, dá jahodám fantastickou chuť!!!)

Oddělíme si…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuracia špecialitka na 1*

Kuracia špecialitka na 1*

Potřebné ingredience

kuracie stehná horné,cibuľa,cesnak,paprika,paradajky v konzerve(ale môžu byť aj čerstvé a plus trošku pretlaku),olivy,mozzarella,soľ,MČK(mleté čierne korenie),oregano,olej,trošku vodičky....

Postup přípravy

Postup je rýchly a jednoduchý .....kuki-kuk....

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinkový dort

Pudinkový dort

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 4 čokoládové pudinkové prášky (nebo kakaové), 1 kypřící prášek do pečiva, 200 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 lžíce rumu, 200 ml oleje, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy; * KRÉM: skvělý vanilkový krém od paní Libušky (galli) ID 23782

Postup přípravy

Je to první dort, jaký jsem kdy upekla :-) Je hrozně jednoduchý a přitom dobrý a lehký.


Formy, ve kterých se bude péct, vymazat tukem a vysypat polohrubou moukou.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pacholíček pro dětičky - moc dobrý!!!

Pacholíček pro dětičky - moc dobrý!!!

Potřebné ingredience

3 tvarohy, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr dle chuti, trošku mléka

Postup přípravy

Tvarohy rozmícháme s trochou mléka a cukry a přidáme ušlehanou smetanu. Je to rychlé, jednoduché a obrovská mňamka. Klidně se může i posypat grankem.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Teplá kukuřička s porkem a šunkou

Teplá kukuřička s porkem a šunkou

Potřebné ingredience

1balíček mražené kukuřice-nejlépe Bonduelle,1 střední porek,asi 10dkg šunky,šukového salámu,olej,vegeta,hrnek vody.

Postup přípravy

Kukuřici lehce osmahneme na oleji,podlijeme hrnkem vody a podusíme.Mezitím si nakrajíme na kolečka porek a na kostečky šunku.Až je kukřice měkká přidáme další suroviny a podusíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Obrácené řízečky

Obrácené řízečky

Potřebné ingredience

Plátky krůtího masa,vejce,strouhanka,cibule

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme.Obalíme nejprve ve strouhance,pořádně jí do masa natlačíme,obalíme ve vajíčku a smažíme a klademe do pekáčku.Na osmažené řízky dáme na kolečka nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPÍZY JAK JE NEZNÁTE

ŠPÍZY JAK JE NEZNÁTE

Potřebné ingredience

vepřové maso, koření dle chuti, olej, slanina, eidam vcelku, vejce, strouhanka, trochu mléka a hladké mouky....

Postup přípravy

-maso si nakrájíme na kousky a naložíme (nejlépe přes noc nebo i déle, min. 2 hodiny před přípravou) do směsi oleje, soli a libovolného koření - já používám na steak.....

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Sardinková

Sardinková

Potřebné ingredience

Sardinky 250g, 2 tavené sýry (čtverečky - nebo více trojúhelníčků), Rama 100g (nebo jiný tuk dle chuti a zvyku rodiny - Alfa, ...), jarní cibulka, špetka soli

Postup přípravy

Vše smíchat :-) Sůl lze vynechat a naopak můžeme přidat třeba čerstvé bylinky (řeřicha, atd.). Další obměna je s česnekem :-) U nás pomazánka nikdy nezbyde.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka s koriandrem

Mrkvová polévka s koriandrem

Potřebné ingredience

4 lžíce másla 3 pórky 450g mrkve 1 lžička mletého koriandru (dávám i víc) 1,25l kuřecího vývaru (dávám hotový) 170ml bílého jogurtu pepř, sůl

Postup přípravy

Ve velkém kastrolu orestujeme na másle pórek a mrkev (nakrájené na kolečka), pak chvilku dusíme pod poklicí (10min). Až zelenina začne měknout, ale ještě nezmění barvu, přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PANSKÝ DORT - s hroznovým vínem, je křehký a opravdu "panský":-)

PANSKÝ DORT - s hroznovým vínem, je křehký a opravdu …

Potřebné ingredience

Třené těsto: 3 vejce, 175 g měkkého másla, 150g cukru, špetka soli, 150g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce mléka
Bezé: 120 g cukru, 50g mletých mandlí, 50g mandlových lupínků
Náplň: 300g čerstvého hroznového vína (nejlépe takové to malinké bez pecek), 400g smetany na šlehání, 2 balíčky ztužovače šlehačky (Smetafix), 2 balíčky vanilkového cukru, moučkový cukr (podle chuti, není nutný)

Postup přípravy

Z vajec oddělíme bílky a dáme je stranou pro přípravu bezé. Utřeme máslo s cukrem a solí, přimícháme žloutky, mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto nalijeme do předem vymazané…

Zobrazit více...

Kategorie