KAKAOVÉ DORLETKY S KOKOSEM – MOC DOBRÉ
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky, 70 g cukru, 150 g másla, 20 g kakaa, 30 g mletých ořechů, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, kokos na obalení. Suroviny na krém: 150 g másla, 90 g cukru, ¼ l mléka, ½ sáčku vanilkového pudinku, trochu rumu.
Postup přípravy
Dorletky jsou moc dobré a u nás doma oblíbené zejména jako každoroční vánoční cukroví. Nechala jsem se inspirovat receptem v kuchařské knize s názvem „Nejoblíbenější moučníky naší…
Rendlík plný mrkve s vepřovým masem
Potřebné ingredience
750 g mrkve ,400g vepřové plece,1 cibule,50g anglické slaniny,sůl,pepř,asi 2 stroužky česneku
Postup přípravy
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky ,rozškvaříme ,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme.Pak vmícháme maso nakrájené na menší kostky, opečeme ze všech stran, ochutíme…
Lahodný pudinkový pohár se šlehačkou a jahodami
Potřebné ingredience
500 g čerstvých jahod, 2 polévkové lžíce moučkového cukru /jedna na jahody a jedna do šlehačky/,1 malé balení kulatých piškotů, 1 sáček vanilkového pudinku za studena (nebo si pudink předem uvaříme a necháme vychladit),1 kelímek smetany na šlehání, 1 ztužovač na zpevnění šlehačky, granko, nebo strouhanou čokoládu, popřípadě čokoládovou polevu.
Postup přípravy
Spojení vanilkového pudinku se šlehačkou je opravdu velmi lahodné a čerstvé jahody tu chuť korunují. Pro dětskou párty se tyhle pohárky budou jistě skvěle hodit.
Postup:…
Hvězdný recept na čokoládový dort bez mouky
Potřebné ingredience
250 g másla, 200 g kvalitní čokolády 70 %, 100-200 g třtinového cukru (dle chuti), 6 našlehaných žloutků, sníh ze šesti bílků
Postup přípravy
Máslo rozpustíte v hrnci, při rozpouštění tam dejte nalámanou čokoládu, cukr. Máslo se nesmí přepálit, stáhněte z ohně a nechte trochu vychladit, pak vmíchejte žloutky (aby se…
Čokokávové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 90 g cukru moučka, 80 g polohrubé mouky, 10 g kakaa. Pudinkový krém: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 PL cukru krupice, 125 g másla, 250 g tvarohu ve vaničce. Smetanový krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání, 3 vrchovaté PL cukru moučka. Poleva: 150 g hořké čokolády, kousek 100% tuku. Dále: dětské piškoty, 150 ml černé kávy.
Postup přípravy
Zákusek, který voní kávou, je plný smetanového krému a čokolády.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, ručně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme…
Osvěžující jogurtové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL teplé vody. Náplň: 500 ml ovocné šťávy s cukrem (přepasírované maliny a rybíz), 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody. Krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 ml smetany ke šlehání, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vody. Dále: strouhaný kokos, zdobení.
Postup přípravy
Lehký jogurtový zákusek z mraženého ovoce.
Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přidáváme olej a mouku s práškem. Nakonec zlehka…
KŘEHKÝ LANGOŠ
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 100 ml vlažného mléka, 100 ml vlažné vody, 1 vrchovatá polévková lžíce zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, 1 celé vejce, 20 g čerstvého droždí, 1 čajová lžička oleje, 1 špetka soli, 1 špetka cukru na kvásek. Na potření a dozdobení jsou možné různé slané i sladké varianty: Slaný česnekový nálev-kečup-zakysaná smetana-tatarská omáčka-strouhaný sýr-nebo džem-marmeláda-povidla-ovocné omáčky-dochucená zakysaná smetana-šlehačka-strouhaná čokoláda-granko-nutela…
Postup přípravy
Receptů na tohle báječné jídlo z kynutého těsta je bezpočet. Dlouho, předlouho jsem ale hledala recept na ten pravý stánkový langoš - měkký, ale křehký a křuplavý zároveň.…