Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté nekynuté šátečky

Kynuté nekynuté šátečky

Potřebné ingredience

125 g hladké mouky 125 g polohrubé mouky 125 ml smetany 33% 125 g másla špetka soli 1 žloutek 1 lžíce cukru 2 lžíce mléka 15 g čerstvého droždí

Postup přípravy

Tvarohová náplň:
250 g tvaroh v kostce
1 žloutek
1 lžíce rumu
vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti
Postup: Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecké košíčky s krémem

Linecké košíčky s krémem

Potřebné ingredience

Linecké těsto - 315g hladké mouky 210g másla 105g cukru moučka 3 žloutky + citronová kůra.

Postup přípravy

Z těsta upečeme košíčky a naplníme je krémem.

Uvaříme si pudink - 1 litr mléka, 120g vanilkového pudinku, 100g cukru, 2 vanilkové cukry.
Necháme vychladnout, občas…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Měkké šátečky

Měkké šátečky

Potřebné ingredience

300 ml vlahého mléka , 1,5 kostky droždí + cukr do kvásku 500g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, nastrouhaná kůra že 2 citrónu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr , 1 změklé máslo, 4 žloutky Náplně maková : 100-200g mletého máku, 100-200 ml mléka podle použitého máku, 1 vanilkový cukr , cukr dle chuti, trochu rumu , šťávu z citrónu Ořechová : - 200 g vlašských ořechů mletých, 100ml mléka + trochu medu , 1 vanilkový cukr , cukr dle chuti , trochu rumu + trochu šťávy z citrónu Pokud je to řídké přidají se mleté piškoty na zahuštění Tvarohová : 1 tvaroh (nejlépe v kostce, je hustší ) + hrozinky, trochu skořice, šťáva z citrónu dle chuti, trochu rumu, 1 vejce , 2 vanilkové cukry + cukr na doslazení Na dokončení: 2vejce na potření drobenka, rozehřáté máslo, trochu rumu

Postup přípravy

Tyto šátečky jsou vláčné a vydrží měkké déle jak týden
Uděláme kvásek z vlahého mléka, droždí + cukr do kvásku + zaprášit hl. ostatní suroviny dáme do mísy a přilijeme…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ostravské závitky

Ostravské závitky

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g kysaného nebo sterilovaného zelí, ostravská klobása, 2 cibule, pepř, sůl, 100 ml piva (nejlépe černého), 100 ml vody, něco na zahuštění (jíška, hraška, škrob...)

Postup přípravy

Připravit si suroviny:
- z masa nakrojit plátky a rozklepat je
- cibuli pokrájet na kostičky
- klobásu pokrájet na kolečka
- zelí trochu vymačkat

Maso osolit a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Megahouska se sýrem a slaninou

Megahouska se sýrem a slaninou

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 rovná lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 120 -150 gramů krémového měkkého sýra (Lučina, Žervé, Mascarpone....), 3 snítky petrželky, sůl, pepř, 50 gramů strouhaného ementálu, 20 gramů strouhaného parmezánu, 100 g slaniny (nejlépe pravé); * NA DEKORACI: kousek rozpuštěného másla na vymazání formy, semínka (sezam, len...); * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce

Postup přípravy

(Pečeno ve formě o objemu 2,1 l, konkrétně Silikomart Treccia).


Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Těsto propracovat, zabalit do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové muffiny bez cukru

Banánové muffiny bez cukru

Potřebné ingredience

2 hodně zralé banány, 1 vejce, 1 - 2 lžíce medu, sůl, cca 20g tekutiny (rostlinné mléko, mléko, kefír,...), 70g celozrnné pšeničné mouky, 70 - 80g hladké špaldové mouky, 2 lžičky PP, hrst slunečnice, 50g oleje, kousky čokolády

Postup přípravy

Banány, vejce a olej rozmixujeme na kaši. Ručně metlou zamícháme mouku s PP, nakonec semínka a čokoládu. Pečeme na 170 - 180°C asi 15 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovky

Makovky

Potřebné ingredience

430 dkg hl.mouky,75g rozpuštěné hery,180 ml vlažné vody,1 žloutek,1 vanilkový cukr,50g cukru, špetka soli, str.citr.kůra .25g droždí,na potření žloutek ,na posyp mák

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve vše tekuté ,pak sypké, zapneme program těsto. Když je hotovo ještě těsto propracujeme ,rozdělíme na dílky (asi 16 kusů)z každého uděláme bulku a necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Žloutková bábovka

Žloutková bábovka

Potřebné ingredience

6 žloutků, 150g cukru, 200g hladké mouky, 100g špalda celozrnná, sůl, kakao, 120g oleje, 2 lžičky PP, 200g rostlinného mléka, vanilka

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej tenkým pramínkem a zašleháme. Přidáme polovinu mléka, sůl, vanilku a mouku s PP. Nakonec přilijeme zbytek mléka a došleháme. Do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Potřebné ingredience

6 bílků, 150g cukru, 100g polohrubé mouky, 100g mletých ořechů (vlašské, arašídy), 2 lžíce oleje, cca 25g rozinek v rumu, 25g brusinek, 25g kandovaných třešní, 25g sekaných mandlí. Čokopoleva

Postup přípravy

Ořechy umeleme s 30g cukru (popřípadě i s trochou mouky - záleží jak jsou mastné, aby nedělaly hrudky). Bílky vyšleháme, postupně zašleháme 100g cukru a šleháme dotuha. Zašleháme…

Zobrazit více...
DORTY
Mandarinkový dort ze salka a tvarohu

Mandarinkový dort ze salka a tvarohu

Potřebné ingredience

2 tvarohy v kostce, 1 slazené kondenzované mléko, 3 plechovky mandarinek, piškoty, 1 1/2 sáčku želatiny na ztužení krému, trošku vanil. aroma

Postup přípravy

Tvarohy vyšleháme se salkem a šťávou ze všech mandarinek. Mezitím si připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do tvarohové hmoty. Do formy průměr 24 cm dáme vrstvu piškotu,…

Zobrazit více...

Kategorie