Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný koláč s drobenkou

Ovocný koláč s drobenkou

Potřebné ingredience

1 a 1/2 hrnku pol. mouky, 1 PDP, 1 hrnek moučkového cukru, 1-2 vejce,1 hrnek mléka,1/2 hrnku oleje , drobenka -polohrubá mouka, máslo, cukr drobné ovoce

Postup přípravy

Všechny suroviny ušleháme a nalijeme na plech s papírem ,poklademe ovocem a posypeme drobenkou, pečeme při asi 180 / 25-30 minut

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** CITRONOVÁ BABETA

*** CITRONOVÁ BABETA

Potřebné ingredience

4 vejce, 220g cukru , 1 dcl oleje, 1 dcl vody,2 citróny, 250 g pol. mouky, 1/2 PDP

Postup přípravy

Vyšleháme bílky se špetkou soli. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu a šťávu ze 2citronu a šleháme. Nakonec zašleháme mouku s 1/2PDP a kůru z 1…

Zobrazit více...
DORTY
Dortové korpusy na dort 16-18

Dortové korpusy na dort 16-18

Potřebné ingredience

4vejce, 16dkg cukru, 4lzice oleje, žloutky, 16dkg hl. mouky

Postup přípravy

KORPUS 16
Jednoduchý a dobrý. 4bilky + 16dkg cukru vyšlehat, přidáme 4lzice oleje, žloutky, šleháme, nakonec 16dkg hl. mouky zamíchat. Péct na 180st asi 45min. Můžete…

Zobrazit více...
DORTY
Piškotové korpusy na dort 1 - 15

Piškotové korpusy na dort 1 - 15

Potřebné ingredience

4 vejce, 200g cukru moučka, 200g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 10 lžic vody, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přidáme 10 lžic vody.
Nakonec zašleháme mouku, kterou jsme si předem smíchali s kypřicím práškem.
Formu si vyložíme pečicím papírem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovky

Makovky

Potřebné ingredience

Pařená hmota: 190g vody, 40g hladké mouky. Těsto: 730g hladké mouky, 60g cukru, 10g sušeného droždí, 8g soli, 225g plnotučného mléka, 60g měkkého másla, 2 vejce. Vejce na potření, mák na posypání

Postup přípravy

Pařená hmota: smícháme metličkou mouku s vodu a zahřejeme na cca 65°C za stálého míchání a necháme zhoustnout (asi jako řidší pudink). Nalijeme do misky, přikryjeme fólií a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový perník s melasou

Banánový perník s melasou

Potřebné ingredience

90h polohrubé mouky, 70g celozrnné špaldy, 30g cukru, 2 lžíce melasy, 2 zralé banány, 50g másla, 2 vejce, 2 - 3 lžičky perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 1/2 PP. Ev. čoko poleva, marmeláda na promazání

Postup přípravy

Vejce s banánem rozmixujeme na kaši. V kastrůlku rozpustíme máslo, melasu a cukr, necháme lehce zchladnout. Sypké suroviny smícháme. Poté vše smícháme dohromady a pečeme v menším…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba z kvasu

Toustový chleba z kvasu

Potřebné ingredience

30g aktivního kvasu (ideálně pšeničného), 100g hladké mouky, 70g vody, 25g cukru. Těsto: 1 vejce, 20g cukru, 300g hladké mouky, 120 - 150g mléka, 7g soli, 35g másla na kostičky

Postup přípravy

10 - 12 hodin předem připravíme kvas smícháním všech surovin (pokojová teplota). Poté přidáme zbytek ingrediencí kromě másla a uhněteme lesklé těsto. Až poté přidáme postupně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Potřebné ingredience

3 vejce, 100g cukru, 50g oleje, 60g zakysané smetany, 160g tvarohu, 100g polohrubé mouky, 60g celozrnné špaldy, 10g PP, citrónová kůra, sůl, rozinky v rumu

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme smetanu, olej, tvaroh, nakonec mouku s PP, sůl, citrón a rozinky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Potřebné ingredience

Kvásek: 65g hladké mouky, 6g instantního droždí, 115h plnotučného mléka. Těsto: cca 190h vajec (3 - 4), 300g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, 115g másla na kostičky, 20g cukru, 9g soli. Vejce na potření, sezam na posypání

Postup přípravy

Smícháme ingredience na kvásek, necháme cca 30 min. kynout. Poté přidáme vejce a dobře rozšleháme dohladka, poté přidáme zbytek ingrediencí, kromě másla a chvilku hněteme (do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s krupicovou zavářkou

Polévka s krupicovou zavářkou

Potřebné ingredience

2 vetší mrkve, 40g másla, 70g krupice, kmín, sůl, pepř, 750g vývaru, petrželka, 1 vejce

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na slabé hranolky a orestujeme na 25g másla, přidáme kmín. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Na pánvi nasucho opražíme krupici s kmínem a solí,…

Zobrazit více...

Kategorie