Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsních filetů, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka sladké červené papriky, černý pepř, sůl, 200-250 ml kokosového mléka, kousek másla na osmahnutí cibule a vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, (něco na zahuštění - škrob, instantní jíška...)

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na měsíčky a česnek na plátky.

Cibuli osmahnout na másle a nasypat na dno hrnce.

Na cibuli rozložit maso, osolit a okořenit.
Nakonec zasypat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky

Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 150 g polohrubé mouky, 100 g cukru, ½ kypřícího prášku, 1 velké nebo dvě malá vejce, 120 g mléka, 40 g oleje; * KRÉM: 350 ml mléka, 1 čokoládový nebo kakaový pudink, 4-5 lžic cukru, 50 g másla, 1 lžíce holandského kakaa, 150 g měkkého tvarohu; NA DOZDOBENÍ: 50 g strouhané čokolády

Postup přípravy

Skvělý moučník podle paní Ivany. (spero) - https://www.mimibazar.cz/recept/157976/rezy-s-cokoladovym-pudinkem
Rozpis je upraven pro rozvírací formu o průměru 26 cm, pečeno ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronový koláč z remosky

Citronový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 110 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 5 lžic horké vody; * KRÉM: šťáva z 1 citronu, tolik vody, aby to i s citronovou šťávou dalo 400 ml, 4 lžíce cukru, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový pudink; * NA OZDOBU: šlehačka, zakysaná smetana, strouhaná čokoláda....

Postup přípravy

Pečeno ve formě o průměru 26 cm, ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Oddělit bílky a žloutky.

Z bílků vyšlehat pevný sníh.

Vyšlehat žloutky + cukr +…

Zobrazit více...
DORTY
SPIDERMAN PRO DOMINIKA

SPIDERMAN PRO DOMINIKA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

OBA KORPUSY: kakaové
SIRUP na korpusy: višňová šťáva s přidáním pár kapek višňové esence
KRÉM na naplnění dortů: smetanovo - mascarponový
VIŠŇOVÉ PYRÉ: na proložení do…

Zobrazit více...
DORTY
N A R O Z E N I N O V Ý

N A R O Z E N I N O V Ý

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS - vanilkový s ochucovací vanilkovou pastou
SIRUP na korpusy - citronový + pár kapek jahodové esence
KRÉM DO DORTU - mascarponovo - smetanový proložený JAHODOVÝM PYRÉ…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlovo-kukuřičné noky

Jáhlovo-kukuřičné noky

Potřebné ingredience

větší miska vřených a částečně rozmixovaných jáhel (vařené ve slané vodě), 1 vanilkový pudink nebo 40g škrobu, 1 vejce, kukuřičná mouka

Postup přípravy

Jáhly v robotu smícháme s vejcem, postupně přisypáváme mouku, než vznikne celkem tuhé těsto. Tvarujeme noky, šišky,... Vaříme v osolené vodě než vyplavou. Podáváme s mákem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Německé perníčky (lebkuchen)

Německé perníčky (lebkuchen)

Potřebné ingredience

80g mletých mandlí, cca 230g hladké mouky, 200g medu, 85g másla, 100g ořechů, 50g kandované pomerančové kůry, 1 lžička PP, 1/2 lžičky sody, kulaté oplatky z jedlého papíru (cca 25ks), koření (2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1 badyán, 15 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, 3 kuličky pepře, 1/2 lžičky kardamomu. Čokoládová nebo cukrová poleva.

Postup přípravy

Celé koření podrtíme, a přesejeme přes hrubší sítko. Ořechy nahrubo nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme med a máslo, necháme chvíli vychladnout a přidáme k suchým surovinám, předem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový chlebíček s mandlemi

Čokoládový chlebíček s mandlemi

Potřebné ingredience

Korpus: 125 g hořké čokolády (minimálně 60%), 100 g másla, 100 g sloupnutých jemně nastrouhaných mandlí, 4 vejce, 100 g cukru moučka, 35 g polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky jedlé sody, špetka soli. Dále: 75 g hořké čokolády, kousek kokosového oleje nebo 100% tuku, sekané mandle na posypání.

Postup přípravy

Čokoládu a máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Připravíme si mandle a směs mouky s práškem, sodou a solí. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něho 3 lžíce cukru. Zbytek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Veganský čokoládový dort

Veganský čokoládový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 100g hladké pšeničné mouky, 100g hladké špaldové mouky, 50g cukru, 60g kakaa, 100g rozpuštěného kokosového oleje, 70g javorového sirupu, 1 lžička sody, 1 lžička PP, sůl, 1 lžička octu, 350g rostlinného mléka, 250g jablečného pyré. Krém: 1 plechovka kokosového mléka, 300g čokolády, 2 plné lžíce povoleného (ne rozpuštěného) kokosového oleje. Ovoce na ozdobu, marmeláda.

Postup přípravy

Na korpus smícháme suché a mokré ingredience zvlášť. Poté suché přisypeme k mokrým a metličkou promícháme. Pečeme ve formě 18-20cm zvolna (cca 160- 170°C asi hodinu). Necháme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Banánové vafle

Banánové vafle

Potřebné ingredience

2 zralé banány, 2 vejce, 100g mléka (rostlinného), 50g oleje, 100g celozrnné pšeničné mouky, 100g špaldové hladké mouky, 50g jemných vloček, 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany (rostlinné), 1/2 PP

Postup přípravy

Banány rozmixovat s vejci, přidat zbylé suroviny, kromě 50g mouky a PP. Nechat odstát asi hodinu (může být i déle) a až před pečením přidat 50g mouky smíchané s PP.

Zobrazit více...

Kategorie