MOBIL pro STELLU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUSY: fialový levandulový, žlutý citronový, kakaovo čokoládový
SIRUP na prokapání korpusů: s borůvkovou esenci
BORŮVKOVÉ PYRÉ: z mražených borůvek
KRÉM na naplnění:…
Mojito
Potřebné ingredience
Bílý rum, cukrový sirup, limetka, máta, soda
Aperol Spritz
Potřebné ingredience
Prosecco, Aperol, Soda, Pomeranč
Postup přípravy
Natočili jsme pro Vás i videorecept! :) https://youtu.be/XR3UVDmmqxY
Recept:
75 ml Prosecco
50ml Aperol
25ml soda
Vše nalít do sklenice s ledem, ostříknout…
Oreo cupcakes
Potřebné ingredience
2 vejce, 150g cukru, 60g kakaa, 60g másla, 180g vody, 75g vlašských ořechů nahrubo, 140g polohrubé mouky, 100g tučného jogurtu, 1/2 lžičky PP, 1/4 lžičky sody, sůl, cca 15 oreo sušenek. Krém: 250g mascarpone, 250g šlehačky, 6 oreo sušenek (drcených nahrubo nebo najemno)
Postup přípravy
Vodu, máslo a kakao zahříváme do rozpuštění. Vejce vyšleháme s cukrem, poté střídavě zašleháváme mouku s ořechy, kakaovou směs a jogurt. Na dno košíčků na muffiny dáme vždy 1…
Jablkový perník
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 100g celozrnné špaldy, 150g cukru, 350g strouhaných jablek, 1 PP, sůl, skořice, perníkové koření, 2 plné lžíce kakaa, 50g oleje, 50g rumu, 2 vejce, 250g mléka. Poleva: 2 - 3 lžíce medu, 50g másla, 2 lžíce kakaa, 50g rumu. Kokos na posypání
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Pečeme na 170°C si 40 min. Horký potřeme (polijeme) polevou, posypeme kokosem a necháme vychladnout. Na polevu…
DORT PRO MÉHO SYNA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: čokoládovo - kakaový
KRÉM: smetanovo - mascarponový
NÁPLŇ: jahodové želatinové pyré
KRÉM na obmazání dortu: tvarohovo - máslový
ČOKOLÁDOVÁ poleva: na polití…
MECHOVÝ DORT ZELENÝ
Potřebné ingredience
těsto: 450 g mraženého špenátového protlaku, 1 citron, 3 vejce, 250 g cukru krupice, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva krém: 3 kelímky mascarpone, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 3-4 lžíce (podle chuti) moučkového cukru na ozdobu: maliny, borůvky
Postup přípravy
Postup
Špenát necháme rozmrznout a vyklopíme ho do sítka vyloženého plátnem. Vymačkáme z něho většinu vody a přemístíme ho do misky. Pak špenát promícháme se šťávou a kůrou z…
VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)
Potřebné ingredience
Žloutkový krém 250 ml mléka 1 sáček pudinku 60 g cukru krupice 2 žloutky 50 g másla Odpalované těsto 120 ml vody špetka soli 60 g másla 100 g hladké mouky 3 vejce
Postup přípravy
Žloutkový krém
250 ml mléka
1 sáček pudinku
60 g cukru krupice
2 žloutky
50 g másla
Postup
Pudink se žloutky rozmícháme v mléce v dostatečně velkém hrnci.…
ARIEL pro ANDĚLKU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: kakaový
KRÉM na naplnění: smetanový s mascarpone
SIRUP na prokapání korpusu: voda, cukr, citronová šťáva + pár kapek jahodové esence
JAHODOVÉ PYRÉ: mražené…
Bochník mlynáře Máchala z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli
Postup přípravy
Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…