Mám recept od kamarádky, ale mně vychází sušší, její výtvor je vláčný, kompaktní, takový houbovitý, mně se tak jakoby sype.Co můžu dělat špatně?
| Petra C. (crhakp) ID 22564, mimibazar.cz/crhakp (8.4.2020, 18:40) | Dejte sem celý recept, třeba je tam něco špatně.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (8.4.2020, 21:50) |
75 dkg polohr.mouky, 4 žloutky, ,18dkg cukr moučka, 18 dkg másla, kostka droždí, 1/3 l mléka, špetka soli, vanilka. cukr, citronová kůra. On je to text na vánočku. Takže na mazanec zmenšuji objem. Ale myslím, že recept je o.k. kamarádka, co mi recept dávala, má právě vánočku vždy výbornou.
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra C. (crhakp) ID 22564, mimibazar.cz/crhakp (9.4.2020, 6:43) |
Pokud máte správné převody jednotek, tak to nevypadá špatně. Dávám na kilo mouky Teda jen 2zloutky,akw to není zásadní rozdíl... Já nám v plánu vánočku dneska, tak vyzkouším tento recept a dám vědět jak to dopadlo.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (9.4.2020, 8:50) |
Petro, já před 14 dny zkoušela recept Moniky Absolonové, výsledek taky nic moc. Jako jíst se to dá, ale není to ta správná měkoučká, nadýchaná konzistence
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (7.4.2020, 19:33) | Ano na mouce záleží, ale já to nehrotím a kupuji vždy tu nejlevnější a s kynutým těstem nemám problém. Na buchty musíte dát něco mastného, buď rozpuštěné máslo, nebo majolku, někdo dává i olej nebo sádlo, ale to jsem nezkoušela.A z vejce jenom žloutek bez bílku, aby těsto druhý den neztvrdlo
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (7.4.2020, 17:41) | Pokud máte sušší, tak máte asi moc hutné těsto - přidejte trochu mléka, a dobře vymíchat - když na to těsto sáhnete, musí být takové měkoučké a nesmí se lepit na mísu - kde kupujete droždí|? Tady nikde není
ODPOVĚDĚT |
| | Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (7.4.2020, 19:30) |
U nás je všude vyprodané i sušené, ale v Bille mají origoš kvasnice
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (7.4.2020, 17:58) |
Droždí mám sušené. V Praze bylo ještě minulý týden. I čerstvé.
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta L. (johnynka) ID 58604 (7.4.2020, 17:22) | zadělávám kefírem nebo zákysem a je to pak chutnější, a tři druhy tuků
ODPOVĚDĚT |
|
Dana S. (Dana Stankova) ID 19655 (7.4.2020, 17:02) | konkrétní mouka hraje roli, to jak těsto propracujete, jak necháte kynout, na vánočku dělám těsto řidší
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana R. (Hrrrr) ID 43678 (7.4.2020, 15:59) | Přidávám 2 lžíce zakysané smetany a je super, nebo majonézu, ale zakysanka je lepší.
ODPOVĚDĚT |
|
Tamara B. (Tamara Bezoušková) ID 563186 (7.4.2020, 14:23) | Kynuté dělám celkem často, používám tři druhy tuku (olej, máslo, sádlo), ale nedávno jsem dala sušené droždí a bylo to příšerné
ODPOVĚDĚT |
|