Chystám se na to, receptů všude mraky, už mám celkem představu, ale chtěla bych vás poprosit...na co si dát pozor, kde bych mohla udělat chybu, co se může pokazit, co tam určitě nedávat.... Chci ho dělat vetší množství, tak aby to klaplo. Děkuji.
| Jitka V. (Ronda8) ID 412597 (7.2.2017, 18:07) | Asi před 20ti lety jsem poprvé jedla od jednoho námořníka, který vařil na moři - rozkrojit hermelín na 2 kola, potřít stroužkem česneku (i víc), posypat oregánem. Už jsme se toho přejedli, teď dávám místo oregána grilovací koření. Pak ještě nakrájím na čtvrtky a nakládam ve slunečnicovém oleji.
ODPOVĚDĚT |
|
| JANA H. (FOXLÍK) ID 24185, mimibazar.cz/foxlik (6.2.2017, 17:34) | Nikdy nedávám cibuli , sice ne hned, ale zkvasí.
ODPOVĚDĚT |
| | Ivana Z. (šimii) ID 56239 (6.2.2017, 23:36) |
přesně, cibule čerstvá až při servírování
ODPOVĚDĚT |
|
Radka T. (Radulína 1) ID 260780 (6.2.2017, 8:59) | Dobrý den Káťo, děláme doma poměrně často tuto lahůdku- rcp jsme vyzkoušeli fakt hodně a úplně NEJ TOP rcp je tento: http://www.mimibazar.cz/recept/32575/luccin-nakladany-hermelin-vynikajici Všechny suroviny dodržet a je to opravdu mňamka
ODPOVĚDĚT |
|
Markéta K. (Franzovka) ID 280269, mimibazar.cz/franzovka (6.2.2017, 8:22) | osvědčilo se mi nekrájet hermelín horizontálně, ale na trojúhelníčky (vypadá to jako byste kruh rozdělila na stejných 12 dílků) - rychleji se proleží a lépe se servírují
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta Š. (Auško) ID 323262 (6.2.2017, 5:02) | pozor jen na bublinky v oleji, pak se může stát, že zkvasí
ODPOVĚDĚT |
| | Ivana Z. (šimii) ID 56239 (6.2.2017, 23:38) |
zkvasí v tom ta cibule, nedávejte jí tam a bude to v pohodě
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana Z. (šimii) ID 56239 (6.2.2017, 0:10) | Hermelí(9ks - 125g) nemusí být origoš, rozkrojím na půlky, aby vznilky 2 kolečka, natřu rozmačkaným česnekem,a znovu "slepím " ,naskládam do 2l sklenice se širokým hrdlem , přidám zelený pepř, olivy, feferonky, bobkový list, 3 hřebíčky, zalít olejem,nechat odležet týden v pokojové teplotě Nesmí tam být cibule, tu dávám až při podávání čerstvou. Vždy oborvský úspěch a to i u těch co to nikdy nejedli.
ODPOVĚDĚT |
|
Václava J. (vendaron) ID 57347 (5.2.2017, 23:51) | Dělám hodně často: na sklenici např. od okurek, zelí je třeba 4 - 5 hermelínů, opravdu se vyplatí koupit kvalitní. Dále je třeba cibule, nakl. červená paprika, bobkový list, celý pepř, nové koření, hořčičné semínko, česnek, červená sladká paprika. Hermelín rozkrojit na půlku a každou půlku ještě příčně, plochu natřít lisovaným česnekem a posypat paprikou, uzavřít a začít napevno skládat. Mezi prokládat cibulí, nakl. paprikou a dále kořením, toto vše se snažím dávat ke sklu, vypadá to potom dobře. Zaleju olejem GOLD, nechám při pokojové teplotě 2 - 3 hodiny (olej ještě většinou doplním, aby se dostal všude do skulinek). Potom do ledničky. Ke spotřebě tak asi za 3 - 5 dní.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (5.2.2017, 21:27) | pokazit se nic moc asi nedá, stačí hermelín, cibule, feferonky, koření...já dávám oregáno, vrstvit sýr a cíbu a papričky, až nahoru bobkový list, celý pepř, nové koření. Do oleje kterým pak zalévám, je dobré přidat červenou papriku, barevně to pak ve sklenici vypadá mnohem lépe. Skvělé jsou naložené syrečky.
ODPOVĚDĚT |
|