Matcha Tea
Jaký si mám koupit Matcha Tea? Teď mám z DM drogerie BIO. Na internetu jich je tolik a za tak rozdílné ceny. Pochopitelně ho nechci moc drahý, ale také ne levný na úkor kvality. Máte zkušenost? Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (7.1.2017, 18:14)
To záleží na tom, co s ním chcete dělat. Jestli ho chcete pít pro jeho jemnou chuť, tak potřebujete čaj, který je určen pro obřadní potřeby a musíte najít někoho, kdo ho skladuje v lednici, jinak zaplatíte strašné prachy za zoxidované seno - jako třeba marketingem tlačená "matcha tea". Pak dostanete jemný, sladký, jen lehoučce svíravý čaj krásné, jasně zelené barvy. Jo a rozhodně chcete japonskou mačču, čínské prostě nedosahují potřebné kvality. Obecně se kvalitní mačča v ČR shání blbě. Zatím nejlepší poměr cena/výkon jsem našla u Bílého jeřába, ale teda furt žádnej zázrak.

http://obchod.bily-jerab.cz/index.php?id_category=15&controller=category&id_lang=2

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (7.1.2017, 18:15)
Pokud chcete s maččou (jak se to česky správně píše) vařit a péct, tak vám stačí nejlevnější kulinární kvalita a nebo čínské mačči.

Pokud to budete sladit a dochucovat, případně doplňovat mlékém, tak vám stačí střední kvalita, ale pořád potřebujte co nejčerstvější čaj a doma to skladovat v ledničce. Jak je namletá na jemno, tak velmi rychle oxiduje a ztrácí tu nádhernou barvu.

Velmi dobře zpracované informace o mačči třeba tady https://www.youtube.com/watch?v=XXci2I-i9ok&t=1s

ODPOVĚDĚT