Prosím o radu ,jak na bezlepkový dort
Korpus a krém,může být mascarpone?šlehačka?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Marcela F. (enestejša) ID 145819, mimibazar.cz/enestejsa (3.3.2015, 16:16)
vyhřáté trouby. Elektrická na 180°C a plyn na 3 stupeň.
Ihned po upečení vyklopíme na utěrku posypanou cukrem a papír opatrně sejmeme. Necháme vychladnout a rozpůlíme.
Náplň:
750ml smetany vyšleháme se ztužovačem, 1 lžičkou cukru a 1 vanilkovým cukrem dotuha.
Já tentokrát nakombinovala náplň navíc jsem svařila den předem 1 smetanu s ledovými kaštany.
Naplníme dort - můžeme přidat i banán a dozdobíme.

U nás se po něm jen zapráší :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | +PŘIDAT K OBLÍBENÝM (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Jana H. (JanaHovor) ID 105274 | další recepty

ODPOVĚDĚT
Marcela F. (enestejša) ID 145819, mimibazar.cz/enestejsa (3.3.2015, 16:13)
NEJÚŽASNĚJŠÍ OŘÍŠKOVÝ DORT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6x vejce, 150g cukru, 2x vanilkový cukr, špetka soli, 1/2 mleté skořice, 1 vrchovatou lžíci hladké mouky (dávám 1 plévkovou lžíci bezlepkové mouky) s 1 rovnou lžičkou prášku do pečiva, 250g mletých lískových jader, 750 ml smetany ke šlehání, 1 lžička cukru, 3 balíčky ztužovače, 100g čokolády, 2x banán

POSTUP PŘÍPRAVY

6 vajec šleháme šlehačem 1 minutu do pěny, smícháme 150g cukru, 1bal. vanilk.cukru, sůl a 1/2 lžičky mleté skořice - během další 1 minuty vsypeme do vaječného krému. Pak ještě asi 2 min.šleháme. Smícháme 1 vrchovatou lžíci hl. mouky s 1 rovnou lžičkou prdopeče a 250g ml.ořechů. Polovinu této směsi krátce zašleháme při nejnižší rychlosti do vaječného krému a zbytek směsi vpracujeme stejným způsobem. Těsto vylijeme na vymaštěnou pergamentovým papírem vyloženou formu a vložíme do předem vyhřát

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (2.3.2015, 13:19)
Děkuji moc všem ,za snahu poradit (K) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Renata Č. (masek) ID 63439, mimibazar.cz/masek (26.2.2015, 8:25)
Já zas nerada používám škroby, dnes je už docela výběr v bezlepkových moukách - kolikrát se se mnou dohadují, že je to z obyč. mouky (chuťově).

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (2.3.2015, 13:20)
děkuji moc (L)

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (26.2.2015, 10:27)
A mohu poprosit ,když chci piškotový korpus ,jakou zvolit? Děkuji :-)
*-)

ODPOVĚDĚT
Renata Č. (masek) ID 63439, mimibazar.cz/masek (26.2.2015, 17:14)
Já používám buď Jizerku míchanou s pohankovou (2/1) a nebo v poslední době jsem "přesedlala" na Doves Farm - modrá - samokypřící

ODPOVĚDĚT
Olga Z. (OlivZ) ID 37585 (25.2.2015, 18:49)
Pekla jsem ze solamylu místo mouky. Korpus byl drobivější ,ale jemný a chuťově dobrý :-)

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (25.2.2015, 19:45)
Děkuji .V podstatě asi jedno jestli pudink , nebo solamyl. Hlavně nepoužít mouku,děkuji

ODPOVĚDĚT
Olga Z. (OlivZ) ID 37585 (25.2.2015, 20:33)
URČITĚ (F)

ODPOVĚDĚT
Silvie J. (janeckula) ID 73679, mimibazar.cz/janeckula (25.2.2015, 18:02)
korpus pudinkový, pozor na prdopeč. V mascarpone ani ve šlehačce obilí není

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (25.2.2015, 18:10)
aha ,chápu,děkuji moc!!!!! (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (25.2.2015, 18:23)
Korpus může být pudingový, ale pozor, ne každý puding je bezlepkový. Doporučuji Dr.Oetker. Cukr moučka musí mít jako protispékavou látku něco jiného než pšeničný škrob a prášek do pečiva nejlépe Dr.Oetker, Vitana není bezlepková. Šlehačka je v pohodě a mascarpone také.

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (25.2.2015, 19:43)
Děkuji moc , za užitečné rady. Tohle jsem potřebovala vědět.Co použít a na co dát pozor (F) (F)

ODPOVĚDĚT