| Ilona Č. (asadka) ID 86656 (2.2.2015, 16:28) |
To co radí holky, ale u nás vede "šumajstr". Dělává se i z rýže anebo krup- ale to je podle mě na roztrhání... http://www.recepty.cz/recept/sumajstr-14011 My ho máme raději jak rizoto. Dělám z kulatozrné rýže (vařím v MW, 1 díl rýže a 2 díly vody + sůl a lžíce oleje). Do uvařené ještě teplé rýže dám uvařené fazole a škvarky (je dobré pokrájet na menší kousky). U nás je i takové "rychlojídlo" (snažím se mít vždy nějakou uvařenou fazoli a škvarky v mražáku...)
ODPOVĚDĚT |
| Eva T. (scheina) ID 252566 (3.2.2015, 21:19) |
někdy zkusím, manžel asi ocení, já ty škvarky nemusím
ODPOVĚDĚT |
| | | Radka R. (akdaRR) ID 470831 (5.2.2015, 17:25) |
Zkuste to,dělávala to moje babička,nedávala škvarky,ale omastila domácím sádlem.
ODPOVĚDĚT |
| | | Ilona Č. (asadka) ID 86656 (4.2.2015, 8:08) |
Určitě vyzkoušejte...No, já je samotné taky nemusím. Nemáme rádi celkově tučné, polotovary apod.... Toto jídlo je krajové, u mě doma jsme ho také nedělali. Já vždy říkám, že češi mají Kubu a moraváci Šumajstr . Škvarky kupuju u soukromníka, jsou takové pěkně dokřupava opečené. Pokud koupím i jinde (hodně světlé), tak je kolikrát nejen pokrájím na menší, ale i "dopeču " (na pánvi). Oni vlastně tu rýži a fazolu omastí, jinak by to bylo suché, takže se nemusíte bát.
ODPOVĚDĚT |