| Renata Š. (Nikita03) ID 27377 (2.1.2014, 18:15) |
Dělávám jahodový dort: namočenou želatinu (3 sáčky čiré nebo 8 plátků) rozmíchám a přidám do rozmixovaných jahod - množství dle chuti a pomalu vmíchám do 4 kelímků vyšlehané šlehačky se ztužovačem. Směs naliji na piškotový korpus a po ztuhnutí poleji jěště červeným průhledným želé. Dříve se prodávali jahodové kostky, tak toto je hodně podobné
ODPOVĚDĚT |
| Eva T. (scheina) ID 252566 (2.1.2014, 18:31) |
to zní lákavě ...jahody ještě s tou želatinou vaříte?..všechny želatiny co to mám se mají převažit nebo dojít k varu, tak právě nevím, jestli riskovat a smíchat jen ty rozmixované jahody s želatinou, mám strach, že to neztuhne a budeme to jíst lžičkou
ODPOVĚDĚT |
| | | Renata Š. (Nikita03) ID 27377 (2.1.2014, 18:42) |
nene, nic se nevaří! Dá se dělat i z kompotovaných jahod, ale nejlepší je z čerstvých. Já mám vždycky problém počkat než to ztuhne a chodím ujídat. Nechte samotnou povařenou želatinu vystydnout a pak ji teprve nalijte do rozmixovaných jahod a po zamíchání spojte se šlehačkou. Je to fakt ňamka a neztuhlo mi to jen 1x
ODPOVĚDĚT |