![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141024/14/a65006-1414154007.jpg) | Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (8.12.2014, 13:28) |
Co se těsta týče, máslo nahrazuji sádlem. Kupuji v kauflandu v bílém kelímku. To je poměrně bez chuti, takže v pečivu není cítit. A je díky němu křehčí. Vhodná je i Omega. Jinak můžete zkusit máslo ghí. Je to přepuštěné máslo zbavené laktózy a kaseinu. Nedávno mi ho tu někdo doporučoval, že taky dává alergikovi. Já ještě nestihla koupit, takže nemůžu soudit. Ale chystám se na to, blíží se narozeniny, tak ať mám z čeho udělat náplň do dortu. Jinak dcera má mimo alergie na bkm i lepek a dělám tyto sušenky: 300 g bezlepkové mouky (můžete dát obyčejnou), 90g cukru, 3 vejce, 60g sádla a půl prášku do pečiva. Když přidáte vanilkový cukr a trochu citronové šťávy, máte něco jako linecké.
ODPOVĚDĚT |