ZKUŠENOSTI SE ZAKRSLÝM KRÁLÍKEM
Prosím nemá doma někdo zakrslého králíčka,jak velkou péči potřebuje,a kde takového sehnat,nechtěli bysme aby nám přerostl,ale opravdu malého zakrslého,nevíte o nějakém chovu,kde je to zaručené?Jaký mají mít příbytek?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Marcela C. (mlp) ID 109348, mimibazar.cz/mlp (10.10.2014, 11:22)
no právě taky ho chtěj děti,a já stále nevím,chtějí i křečka,tak spíše asi zatím toho křečka *-),mám ráda moc čisto a voňavo a stím králíčkem nevím,nevím *-),jinak moc díky za komentáře. (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (zmimi70) ID 382255 (9.10.2014, 23:06)
Máme Tedyho z chovné stanice .Je malinký nekouše. Máme kluka. Chodí na záchůdek.Na krmení není náročný. V Hornbachu koupím kyblík s obilovinami-vydrží dlouho., seno máme vlastní (máme gurmána kupované nechce),občas tvrdý chleba,mrkev, ovocné větvičky.. Podestýlku používám peletky na topení. A protože chodí na záchod vydrží to dlouho. Nevíhoda - králík líná a je trochu cítit. Králíčka chtěli děti a maminka ho má na krku. Může se dožít až 10 let.

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (zuzana kn) ID 178835 (9.10.2014, 17:27)
Máme dva, oba z chovatelských stanic. Jeden je z Jahůdky a druhý ze Simby. Jsou opravdu malincí a i naše králíčátka byla malá. Jsou dražší cca 1000 Kč za králíka, ale byli zdraví, přeléčení na kokcidiozu a opravdu vyrostli jen málo. Jinak králíčky máme venku. Uvnitř "střílí" bobečky i mimo klec jak běhají. Jsou cítit, ale prý dobře funguje gelové stelivo pro kočky - to jsem nezkoušela. Kamarádka bydlí v paneláku a králíčka má venku na balkoně - také to jde.

ODPOVĚDĚT
Dája O. (dajka1) ID 11736, mimibazar.cz/dajka1 (9.10.2014, 17:14)
Máme Tedyho, mám ho z chovatelské stanice, byl dražší, ale nekouše.Máme ho přes 3 roky, nyní je samotář, lítá po celym bytu, v půl 20 ho zavíráme do klece.Záchody má dva, jeden v kleci, druhý za dveřma.(v jednom pokoji)Slyší na jméno, kutálí nám mičudu, hraje si s hračkama v pokojíčku....no prostě dělá si co ho napadne. Je čistotný od začátku, bylo mu 6 týdnů když k nám přišel.....stačí dát bobečky do záchodu, a když se tam vyčůrá je vyhráno. (F)Kupuji kočkolit, k jídlu směsku(zverák), miluje jablko, pampelišku...Takže klec s plastovou vanou a jeslemi na seno-to musí mít stále! Dále záchod-máme pro fretky-plastový.Pítko-s kuličkou na konci-neprotýká a sám si jazykem reguluje kolik vypije.Ze zveráku nemáte zaručeno že nepřeroste...může kousat..a nevíte ani jek vypadaj jeho rodiče. (hello)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 515396 (9.10.2014, 14:57)
Mela jsem, koupila jsem ho od jedne paní z bazose v miste meho bydliste.. Byl maličký, zakrslý, a neprerostl, bud koupíte za parkacek a doufejte ze nepreroste, či ze zverimexu, tam mate jistotu nějaké rasy. Já mela beránka, byl roztomily, hodny, ale v pubertě začal zlobit a kousat, dali jsme ho pryč... Měl by mit dost velkou klec, to je také lepší koupit z druhé ruky, jinak jsou dost drahé... To najdete na netu, info co vše potřebujete za výbavu. Jinak co se tyče pece, mela jsem ho ve volném pokoji pro hosty, několikrát za den jsem ho pustila a hopkal si po byte za meho dozoru. Jinak hlídat, kouše dráty atd...kamaradka ho mela docela vycviceneho, ze mel přístup cely den z klece ven do bytu... Ale nám bohužel v noci rumploval za klec a byl dost hlučný... :-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 515396 (9.10.2014, 15:00)
Takže jsem si to vyzkoušela, ale už bych ho nechtěla určité. To už radši malého pejska, ten poslouchá a je to vdecnejsi kamarád. Ted mám zlatyho retrívra, jsme ale v dome se zahradou tak to je jiná situace, nevím zda jste v byte či domku. (F)

ODPOVĚDĚT