prosím co s nimi krom kompotu a marmelády a buchty, mám jich mraky a nevím co s nima. :-(
| Dagmar M. (Danny65) ID 379650 (25.7.2014, 11:45) | Vypeckovat a nasušit,používám jako rozinky
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (25.7.2014, 11:28) | Mrazím bez pecek. Letos jsem si konečně koupila odpeckovávač a jsem z něj nadšená.
ODPOVĚDĚT |
|
jarmila h. (afrodita49) ID 412500 (25.7.2014, 8:44) | mrazím každý rok,pak jen vytáhnu a pracuju -někdy pečený čaj,jindy koláč,bublaninu
ODPOVĚDĚT |
|
| Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (24.7.2014, 23:41) | Kolegyně z práce dělala třešnový pečený čaj....no lepší jsem neměla.
ODPOVĚDĚT |
|
| Soňa N. (fearold) ID 136975 (24.7.2014, 20:01) | já letos dělala sirup - povařila třešně i s peckama, jen chvilku. Pak jdou lépe vypeckovat. Vypeckované dát do velké mísy, zalít vodou, přidat kyselinu citronovou a nechat 24 hodin vylouhovat. Pak slít vodu, třešně jsem ještě odšťavnila,protože mi bylo líto, jak byly ještě nacucané. Tu šťávu zahřát, přidal na 1lšťávy 0,75 kg cukru, dát do sklenic a já zavařuji, protože chci mít jistotu, že to vydrží přes zimu. Ten odšťavněný mišmaš jsem šoupla na plata do sušičky (mám plná plata, nebo na síťovaná dát papír na pečení) a usušila. Pak nakrájela na proužky a mám luxusní placky - krájím na kousíčky třeba místo hrozinek na štrůdl. Sirup z třešní je vynikající. Jo a pecky jsem vyprala v pytlíčku v pračce a mám polštářek na nahřívání - krásně drží teplo. Letos jsem využila prostě úplně všechno .
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra P. (pacuka) ID 18180, mimibazar.cz/pacuka (24.7.2014, 18:31) | Mrazím bez pecek i s peckama, když už se mi s tím nechce dělat. Používám pak na bublaninu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (24.7.2014, 13:51) | Každý rok zmrazuju višně, dle doporuceni vypeckuji, obalím v mouckovem cukru a dám zamrazit. Pak během roku z nich pecu. Určitě to půjde i s třešní.
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta B. (Iveta21) ID 96930 (24.7.2014, 13:47) | mrazím bez pecek, pak hodím do robotu, přidám cukr trochu mlíka a je z toho luxusní domácí zmrzka
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (24.7.2014, 13:08) | Mrazím, bez pecek. Kompotované nám moc nechutnají.
ODPOVĚDĚT |
|
Lucie U. (Lucissia) ID 238884 (24.7.2014, 12:39) | Do bečky
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (24.7.2014, 11:54) | naložit do rumu na pozdější pečení
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (24.7.2014, 10:49) | Mrazím všechno ovoce kromě jablek a hrušek, pak používám na koláč.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (24.7.2014, 12:36) |
Prosím a mrazíte s peckama nebo bez? děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
Dagmar L. (LazeckaDagmar) ID 524090 (24.7.2014, 10:40) | Třešně mrazím a na bublaninu, knedlíky ......super.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (24.7.2014, 12:36) |
Prosím a mrazíte s peckama nebo bez? děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (24.7.2014, 10:37) | V pohode muzete zamrazit. Dekam z nich pak knedliky a jsou opravdu moc dobre, zas neco jineho nez jahodove nebo svestkove
ODPOVĚDĚT |
|
| Linda H. (linda02) ID 36684, mimibazar.cz/linda02 (24.7.2014, 10:35) | napadá mě boule, naložit je do vodky nebo rumu pak jsem našla tohle: "třešňovou tlačenku" - odpeckované třešně s trochou cukru lehce rozmixovat a naplnit jimi "igelity" na tlačenku. v zimě jsme plátek uřízli a se šlehačkou to byla ňamka
ODPOVĚDĚT |
| Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (24.7.2014, 10:38) |
Jj, nalozit do alkoholu to je pak mnamka, jak ty tresne, tak i ta stavicka co z toho je
ODPOVĚDĚT |
|
| | Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (24.7.2014, 12:35) |
Máte odzkoušeno?
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra k. (petulisek) ID 125836 (24.7.2014, 15:13) |
Ja ano. Sirup je
ODPOVĚDĚT |
|