autoskola-jak se zbavit toho strachu pred jizdami
za pul hodky mam druhou jizdu, uz ted mam cele mokre tricko, ruce mokre, nemuzu ani jist, v noci jsem nespala. jsem fakt uplne hotova, nemate tip jak se toho zbavit?nebo bude to lepsi po vice jizdach ?nechtela jsem ji delat, manzel donutil,musim.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 19 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 275326 (31.5.2012, 18:08)
Já teda nevím.. mám známého autoškoláka, takže vím, jaký to pro vás musí být stres, co od něj kolikrát slyším... myslím, že jak třeba někdo neumí vařit, tak se někdo třeba nikdy nenaučí řídit. Konkrétně znám jednoho chlapa, který má řidičák 30 let, ale když jsem ho minule viděla couvat nebo při rychlosti 50km/h mít stále zařazenou jedničku... a to jezdí každý den. Každému holt není shůry dáno, jak nemůžeme být všichni zedníci, tak nemůžeme být všichni řidiči. A já naopak obdivuju ty, kteří to uznají a za volant kvůli tomu nesedají.

Nejhorší jsou právě ty případy, kdy se někomu nechce, bojí se, ale MUSÍ. Takhle to kdysi dělala moje spolužačka, rodiče chtěli, aby si udělala řidičák, ale ona tomu nikdy nepřišla na chuť, řidičák si udělala, aby měla klid, ale od té doby za volant nesedla.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 275326 (31.5.2012, 18:13)
Navíc když si ženy dělají řidičák později, než ve 20 (poznatek od autoškoláka) nebo mají děti, tak jsou daleko víc vystresované, než kdyby ho dělaly v 18ti. To prostě člověk ještě nemá takovou míru zodpovědnosti a představu o tom, co by se mohlo stát. Já taky kdysi jezdila jak drak a teď už jsem opravdu opatrná. A to děti ještě nemám.

Já bych to na vašem místě nelámala přes koleno. Pokud jste ve stresu už teď, dokážu si představit, jaký stres budete mít, až sednete za volant "na živo" bez autoškoláka vedle sebe. Myslím, že když už, tak vyjíždět budete opravdu jenom v nejnutnějších případech a to ještě s tím, že 2 dny předtím nebudete spát. Nechci vás v žádném případě urážet, jen si prostě myslím, že nikdo nemůže umět všechno a neměli bysme se přeceňovat. Obzvlášť v takových případech.

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (31.5.2012, 21:11)
Romanko, po dvou jizdach to urcite nevzdam, pokud by jste cetla moje komentiky trosku dole po dnesni druhe jizde, tak je to lepsi. ja to zvladnu a jezdit budu. dneska to bylo uplne prima, zas az tam moc vystresovana jako prvni den jsem nebyla. a vystresovana je podle me kazda druha, a ted jezdi suprove. zensky pod vami uplne vedi o cem jsem psala. to jako to mam po dvou jizdach vzdat ? no to ne, zas tak spatne na tom nejsem., takto mi to aspon od vas vyznelo. jsou na silnicich daleko horsi pripady nez jsem ja. ja to delam jako ceska v nemecku, takze pro me uplne neco jineho nez pro ostatni v cechach,proto mozna stres vetsi. ale ted se citim fain a na dalsi jizdu se moooc tesim. takze to asi bude dobry. ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 275326 (1.6.2012, 9:49)
Pavli, opravdu jsem nechtěla, aby to vyznělo nějak urážlivě. Četla jsem vaše komentáře, ale psala jste, že se Vám do toho nechtělo, že Vás manžel přemluvil, že musíte. Kolem sebe mám pár takových ženských, kterým se do toho taky nechtělo, ale okolnosti je donutily - rodiče, smrt manžela, stěhování. A když je vidím, jak jsou před každou jízdou vyklepané strachy, potí se, lítají na záchod, tak si říkám, jestli jim to za to vůbec stojí. Já bych se takhle nervovat nechtěla.

Jinak klobouk dolů, v Německu bych asi měla bobky taky :-$

ODPOVĚDĚT
Kateřina D. (Najkafm) ID 104047, mimibazar.cz/najkafm (31.5.2012, 13:07)
Já jsem před mnoha lety měla v autoškole podobné pocity, taky jsem auutoškolu dělala z donucení. Každá jízda byl pro mě stresor tak jsem toho nechala a neřídím už nejmíň 5 let, přesedlala jsem na skůtr a ten miluji, auto je na mě moooc - bojím. Ale vám přeji aby vás strach přešel.. (F)

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (31.5.2012, 12:48)
já měla strach než jsem začla dělat autoškolu v 25 letech, že to nemůžu zvládnout, to řízení, k tomu hlídat chodce, jiný auta, značky......hlavně to řízení jako takové....
takže jsem před tím zkoušela s manželem startování, rozjezd, brzdu, přeřadit - po zavíračce na odlehlém parkovišti supermarketu ,-)

ty jízdy docela šly, já začla mít strachaž v druhé polovině jízd, že se blíží konec a já to budu muset už zvládat všechno sama :-$

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (31.5.2012, 12:41)
Hned bych Vám nabídla jízdy se mnou (Y) (Y) (Y) Já miluju řízení auta, ikdyž ty nervy před tou samotnou jízdou v autoškole taky byly, člověk má strach, dneska si zas nedovedu představit nejezdit a to jezdím "jen" 3 roky. (Y)
Hlavu vzhůru, ta jistota, že za Vás může v případě problému zabrzdit instruktor je k nezaplacení, a ostatní řidiči jsou zvyklí, netrapte se, ale hlavně nebuďte v křeči, uvolněte se... (Y)

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (mardolinka) ID 41130, mimibazar.cz/mardolinka (31.5.2012, 12:33)
úplně přesně vím,jak se cítíte,takové stavy mám pořád i 2 roky po zkouškách +o( +o(.Už nevím jak se toho zbavit,jak vím,že budu sama řídit jsem úplně hotová a dost se kamarádím se záchodem 8-|.
Přeji aby jste se přestala bát co nejdříve (L)
Pokud můžu tak to zkouším vždy zařídit tak abych nemusela řídit (přeobjednám lékaře tak,abych měla zajištěný odvoz) nebo jedu radši autobusem

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (Danulka2602) ID 110415 (31.5.2012, 11:53)
Pavli, bude to lepší a lepší. Škoda, že jste tak daleko, mohla jsem si vás vzít do parády. A můžu říct, že jsem měla i horší žačky a zvládly to a dneska jezdí úplně pohodově. Horší v tom smyslu, že se taky šíleně bály. Dokonce mi jedna na křižovatce utekla z auta ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (31.5.2012, 12:32)
Jee, tak to by byl asi můj případ ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (31.5.2012, 10:31)
jee Pavli, jak vám závidím že už v té autoškole aspon jste (i když s pomocí manžela). Já už se tam koupu cca 12 let a ještě nemám ani doma přihlášku. ,-)
Manžel mi to taky pořád připomíná, ale ....... :^) To už mám dvě (X) (child5) a pořád se jen chystám. Řidíčák hroozně chci, ale jsem pos...ra a nervák 8o|.
Tak přeju hodně štěstíčka a vy to určo zvládnete. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (31.5.2012, 10:48)
Hani tak jsem zpatky, druha jizda za mnou, a i intruktorka rikala ze jsem byla lepsi, i se citim lepe. teda byla to hruza to jo, ale lepsi nez ten prvni den. ja ridit nechtela nikdy, ale kdyz me dvakrat vynadal ridic autobusu kvuli detem az jsem z toho bulela, tak jsem si rekla dost. a dneska me do autobusu nepustili protoze mel malej kolo, tak uz jsem si rekla dost uplne, ze to musim zvladnout. sice mam mokry tricko i kalhoty ale uz to bylo lepsi. urcite do toho jdete (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (31.5.2012, 12:31)
Já mám hlavně strach z těch testů. Přeci jen jsem skoro 5 let doma s dětma a ten mozek ,,zakrnuje,, ,-). Nevím jestli budu mít bunky si to zapamatovat. A hlavně jestli mě děti nechaj učit. Tomu nejmenšímu jsou teprv 3 měsíce, tak spíš až přestanu kojit. Každý den si říkám jaký by to bylo nebýt závislá na manželovi (H), ale ten strach je zatím silnější. No až nastoupím zpátky do práce, tak budu závislá na autu, takže do toho jít musím. :^)

ODPOVĚDĚT
Simona E. (borstice) ID 73296, mimibazar.cz/borstice (31.5.2012, 9:33)
Pavli, já se kdysi také bála jezdit a úplně jsem šílela před jízdama, řidičák jsem sice sama chtěla, ale ty jízdy byly něco, vždycky jsem došla domů úplně hotová, zpocená a vynervovaná. Naši mě tehdá říkali, jestli to má cenu, ale já si řekla, že jezdit chci a musím...myslím, že to bylo dost i tím učitelem, pořád mi nadával, jaké jsem poleno, hrozně mě to mrzelo, teď už bych to brala jinak a poslala ho někam ,-). Radím zkuste vydržet, časem se to zlepší, asi potřebujete čas a zkušenosti, ale tím, že jezdit nebudete, se to nezlepší, takže určitě jezdit a nenervovat se!!!Držím palečky |:o) |:o) |:o) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (31.5.2012, 10:49)
Simco diky, uz to bylo dneska lepsi, sice jsem cela zlita, ale citim se fakt lepe, s postupem casu bude ten strach pryc si myslim. poslat nekam ji nemuzu, je to sousedka, to je jeste horsi, protoze ji prave nemuzu poslat nekam (tudledudle) (tudledudle) ,-) ale uf, jsem tu, a je mi fain. to bude dobry snad ,-)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (31.5.2012, 8:57)
Pavli, na důvod (že Vás donutil manžel) zapomeňte - upřímně si řekněte, jesti řidičák potřebujete (dostat se nakoupit, s dětma k Dr, sama si zajet ke kadeřnici, aniž byste se musela vázat na odvoz, autobusy), cestování do práce atd... Najděte si pozitiva toho, že řidičák mít budete.... Já jsem dělala v lednu, ale jsem asi divná a hrozně jsem se těšila, měla jsem to i se zkouškama hotové asi za 3 týdny a to jsem předtím v životě v autě neseděla, ale fakt mi to šlo (tak od druhé jízdy) ,-) První hodinu jsem se taky trochu bála, ale berte to tak, že teď máte vedle sebe instruktora, on nedovolí, aby se něco stalo, využijte maximálně toho, že se to můžete naučit pod dozorem někoho, kdo je na neřidiče zvyklý (naopak nedoporučuju jít trénovat s manželem a vlastním autem, ten pocit zodpovědnosti, že něco zkazíte, ťuknete vlastní auto, nebo se před manželem znemožníte, je podle mě mnohem horší, než nervozita př

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (31.5.2012, 8:57)
před instruktorem)... Uvidíte, že až se V8m začne líp dařit, bude to lepší, já jsem se na jízdy vždycky hrozně těšila. Horší mi pak přišla první jízda naším autem, ale ta nevázanost, když mám řidičák, to se nedá ani popsat... Doufám, že máte klidného instruktora, kdyby ne, klidně mu připomeňte, že si platíte, aby Vás to naučil, protože jste opravdu neřidič, tak aby s vámi měl trpělivost... Když jsem jezdila, tak jsme se střídali a pokud Vás to uklidní, tak někteří nebyli schopní (i po několika jízdách) udržet auto rovně ve svém pruhu a nakonec se taky vyjezdili... Časem přestanete řešit řazení, některé věci se zautomatizují, jen na začátku je toho prostě víc, co člověk musí hlídat. Držím pěsti, ať Vám to jde brzo moc hezky a baví Vás to. :)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (31.5.2012, 10:55)
Leni diky moc. jsem zpatky, cela zlita, ale je mi lepe, jakmile jsem zacala chapat trosku razeni atd. tak je mi lepe. celkove se citim lip. od kazde hodiny to bude lepsi , tak mam docela radost. tak snad se i vyspim ,-) ,-)
dneska me rano nepustili s malim do autobusu protoze mel kolo ( u nas mame velke autobusy, misto na 3 kocarky tam mame) a on me nepustil, pry s kolem ne, tak to byl dalsi duvod pro me proc si ten ridicak udelat. uz mam i teorii, tady to funguje takhle, jen to musim odjezdit a mam to. ale uz si vice verim tak to bude snad dobry (L)

ODPOVĚDĚT
HANKA T. (TYMYNO) ID 183838, mimibazar.cz/tymyno (31.5.2012, 8:52)
já jsem to taky takhle měla,ale jakmile sednete do auta bude to pryč. já se vracela ještě asi třikrát na wc než jsem opravdu zamkla a šla..držím palečky a pak napište jak jste dopadla .uvidíte že jakmile se připoutáte bude to pryč. já už jezdím dva roky a super...... (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (31.5.2012, 10:52)
Hani jsem zpatky, druha jizda za mnou, jsem sice cela zlita, ale je mi lepe. uz nemam takovy strach, zjistili jsme s intruktorkou ze jakmile me nehecuje, tak jsem v klidu, jakmile ale ona udela natlak nebo tak neco tak je zle ,-), ale je mi lepe, priste uz takovy strach mit asi nebudu. uf jsem si pekne oddychla

ODPOVĚDĚT
HANKA T. (TYMYNO) ID 183838, mimibazar.cz/tymyno (31.5.2012, 11:10)
no super a ted už to bude lepší a lepší.tak zdar a sílu do pedálu :-) :-) :-) (Y) (Y) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (cestovatelka) ID 225175 (31.5.2012, 8:48)
holky zatim diky moc, tak jdu na to, intruktor je sousedka, takze jeste horsi a cely program ja delam v nemcine, takze ja jestli to udelam tak to bude neco. ona kdyz mi neco rekne v aute, tak prvni premyslim co vubec chce abych udelala , a na to neni cas ze hihi. no jdu na to, booooze ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (31.5.2012, 8:46)
přestaňte myslet na to,že nechcete, ale musíte, začněte si to užívat, neberte to tak vážně, vedle vás je instruktor, takže to je v pohodě. berte to jako např. když byste šla jezdit s dětma na formulích, taky nebudete stresovat ale bavit se. já si autoškolu užívala a byla jsem asi jediná ženská z 15, která z toho neměla strach a na jízdy se těšila a zůstalo mi to dodnes, nemám strach jezdit a proto si taky myslím, že jsem docela dobrá řidička (za 10let ani jediný škrábanec, nehoda, ťuňutí nebo jiný přestupek). když z toho budete mít strach, tak po složení zkoušek nebudete jezdit vůbec, protože už nebudete mít vedle sebe to zachránce instruktora a budete se bát ještě víc a vystrašená ženská za volantem je opravdu katastrofa, včera jsme s manželem takovou potkali a málem způsobila hromadnou nehodu, vážně

ODPOVĚDĚT
Markéta J. (jahna) ID 30061, mimibazar.cz/jahna (31.5.2012, 8:45)
Zkuste poprosit manžela, ať s Vám zajede někde na odlehlé parkoviště a tam se naučte ovladat auto. Jakmile budete zvladat rozjezdy, parkování, objíždění překážek na provoz si po pár jízdách zvyknete. Držím palečky

ODPOVĚDĚT
Milena L. (veveřáček) ID 257062, mimibazar.cz/veveracek (31.5.2012, 8:42)
To bude v pohodě..já byla vykulená a nervní u jízd taky,ale ono se to časem srovná.. (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Leona V. (leavlc) ID 170108 (31.5.2012, 8:41)
Pavli, byla jsem na tom úplně stejně. Musela jsem, přestěhovali jsme se za Brno a městská doprava tam ještě tenkrát nejezdila. Nedalo se jinak. První hodiny byly děsné, nejezdím ani na kole takže předpisy jsem neznala. Vše naučit úplně od začátku, ale pokud máte dobrého a pohodového instruktora - což by měl být tak se nebojte s dalšími hodinami bude líp. Po skončení autoškoly jsem pak byla moc vděčná manželovi, že se mnou nějaký čas jezdil. Ten pocit, že je v tom autě někdo s Vámi je moc fajn. Jinak mi moc pomáhalo, vždy jsem se před jízdou přezula do tenisek měla jsem jistější pocit. To jsou mé postřehy a vězte bude líp. Pá a ať se daří.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (31.5.2012, 8:41)
Pavlí, pomůže Vám, když napíšu, že máte můj obdiv, vzhlížím k Vám jako ke statečné ženské....?
Když jste přežila první hodinu, tahle už bude brnkačka.

Já se ve svých letech nedokopala ani k vyzvednutí přihlášky. Zastávám názor, že zachráním spoustu životů tím, že si právě já řidičák neudělám.

takže se nebojte, jste šikula a zmáknete to. (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
lucie m. (trisestry) ID 131202 (31.5.2012, 8:39)
Také jsem to měla a časem se to zlepšilo.Jezdila jsem,ted ale nejezdím protože se pořád bojím.A to mám řidičák 15 let.Zkuste si říct,že o nic nejde,vedle vás sedí školitel,má brzdu... Taky by na to byly určitě homeopatika na stres před zkouškami,ale to nestíháte...koupit

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24072 (31.5.2012, 8:38)
hlavně klid, já vím, ono se to říká ,-) když nejde o život ...., tohle je zatím nic, počkejte až budete dělat závěrečnou zkoušku před komisařem ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva J. (evuse76) ID 151559, mimibazar.cz/evuse76 (31.5.2012, 8:37)
Nebojte , po pár jízdách to bude dobré (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT