Bezová šťáva ...
Maminky poraďte,jak se dá uchovat,aby nám vydržela co nejdéle.Bydlím v paneláku,takže nemám možnost chladného místa,krom lednice... děkuji...
| Jana O. (unity) ID 508931 (26.5.2014, 0:36) | Já nedávám žádnou chemii,jen uvařím sirup,ne přes var,tak okolo 92 st,horké naleju do čistých,vyhřátých v troubě sklenic od vincentky,zavíčkuju,nechám schladnout,vyrovnám do špajzu.....tuhle jsem našla zapomenutou sklenici dva roky starou a nic mu nebylo
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (25.5.2014, 21:32) | Já dělám šťávu za studena a místo nakrájeného citronu dávám kyselinu citronovou a vydrží do další sklizně. Minulý týden jsem načínala poslední z loňska. Mám je ve špajzu naležato!
ODPOVĚDĚT |
| Marcela S. (marcipanek) ID 24535 (26.5.2014, 13:21) |
taky děláme zastudena s kyselinou citronovou už roky a vždy vydrží
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (25.5.2014, 15:42) | Babička dává nahoru do láhle lžíci rumu
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (25.5.2014, 12:52) | normálně zavařte jako kompot, stačí chvíli na 85 a ok
ODPOVĚDĚT |
|
| Anna S. (Andul) ID 2120 (25.5.2014, 12:21) | zavařuju klasicky do zavařovaček a pak jen před použitím přeliju do lahve od sirupu, aby děti zvládly nalévání.
ODPOVĚDĚT |
|
Jana V. (Jana212) ID 217804, mimibazar.cz/jana212 (25.5.2014, 12:18) | já zavařuju do lahví od mléka, kečupu a nebo normálních zavařovaček 20 min na 80 stupňů.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka W. (bubble) ID 16652, mimibazar.cz/bubble (25.5.2014, 12:13) | Myslíte-li sirup, tak ten naplním do PETek a dam do mrazáku. A tu jednu otevřenou lahev mam v lednicce.
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (25.5.2014, 11:17) | Obsah cukru okolo 65%, dostatečná kyselost a zasterilovat do skleněných lahví.
ODPOVĚDĚT |
| | Alena M. (a74) ID 400427 (25.5.2014, 16:04) |
Nemáte recept, prosím?
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea T. (Andrea3) ID 189649 (25.5.2014, 10:49) | Jestli myslíte sirup, tak ten do chladna nedávám a vydrží přes celou zimu. Přidávám do něj http://www.oetker.cz/cz-cs/nase-produkty/zavarovani/pomucka-ke-konzervovani.html pro jistotu aby se nekazil, pak naleju do PET lahví a vydrží bez problémů
ODPOVĚDĚT |
| | Dana K. (Danakes) ID 41410, mimibazar.cz/danakes (25.5.2014, 13:18) |
Můžu se zeptat Andrejko, kolik toho tam dáváte? Podle návodu? Dělám tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=48444 Ale nechtěla bych vařit, mám obavy, že se vše dobré vařením vytratí!
ODPOVĚDĚT |
| | | Andrea T. (Andrea3) ID 189649 (25.5.2014, 17:43) |
Recept mám stejný a ten přípravek dávám podle návodu nakonec do studeného. Nezahřívám, jenom v tom studeném se to musí chvilku déle míchat, než se rozpustí
ODPOVĚDĚT |
| | | | Dana K. (Danakes) ID 41410, mimibazar.cz/danakes (25.5.2014, 17:54) |
mockrát děkuju
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Romana J. (Ranlu) ID 354122 (25.5.2014, 19:05) |
já dávám balíček na 5 litrů.V trošce horké vody rozmíchám a vliji do studeného sirupu.Dnes jsem otevřela lipový sirup z roku 2012,všechny sirupy dělám takto a v pohodě.
ODPOVĚDĚT |
|
| Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (25.5.2014, 10:47) | já tam dávám kyselinu citronovou a lahve musí ležet, aby šťáva byla zevnitř na víčku a nedostal se tam vzduch. mám jí teda cca v 17st. ale ještě teď pijeme z roku 2012
ODPOVĚDĚT |
| | Dana K. (Danakes) ID 41410, mimibazar.cz/danakes (25.5.2014, 13:20) |
a podle jakého receptu děláte? chtěla bych spíš dělaný za studena aby se vařením nevytratilo vše dobré! Díky
ODPOVĚDĚT |
| | | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (25.5.2014, 14:42) |
mám recept tady z mimáče http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=111094 ale tu kyselinu tam dávám až druhý den, když scedim. a nevařim to velkým varem, spíš to jen tak zahřívám.
ODPOVĚDĚT |
|