...děkuji....
Bohdana Ž. (Zarinka) ID 59866, mimibazar.cz/zarinka (29.11.2012, 17:11) | Dát do vodní lázně, ne teplejší jak 38 st. Tatínek měl včely 40 roků, tak měl zkušenosti.
ODPOVĚDĚT |
|
| Karolína V. (arrco) ID 263768, mimibazar.cz/arrco (upraveno 29.11.2012, 18:09) | No tak koukám, že většina maminek tady Vám dává perfektní rady, jak úspěšně zničit med. Med se dá rozehřát tak, že ho dáte do vodní lázně, kterou ale musíte kontrolovat,aby nebyla v žádném případě teplejší než 45 st. C. Trvá to dýl, ale med si zachová všechny důležité látky. Jinak pokud se tomu chcete vyhnout, tak v příštím roce si ještě tekutý med "napastujte" - nejlíp to jde s řepkovým - několik dnů ppo sobě promíchat ponorným mixérem, je z toho taková světlá pasta, která dále upotřebit běžným způsobem a už nekrystalizuje
ODPOVĚDĚT |
| Kateřina T. (KačenkaT) ID 324149 (29.11.2012, 15:28) |
Přesně tak, pak nemá Vaněk v Peklu na talíři si utahovat z maminek na mmb... Dámy, přemýšlejte
ODPOVĚDĚT |
|
| Renata F. (Viko) ID 233071 (29.11.2012, 13:40) | vemte větší katrulek dejte vodu a a jestli máte med v lahvy tak zahřívat a pomalu,aby nepraskla lahev nebo vodní lázně dva hrnce do sebe aby byla jistota že nepraskne
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlina K. (kopa) ID 54400, mimibazar.cz/kopa (29.11.2012, 12:05) | ve vodní lázni a nebo na topení
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (29.11.2012, 12:04) | já to také tak dělám, že postavím sklenici s medem do hrnce s vodou aby sahala do poloviny a nechám vodu pomale vřít až se mi med rozpustí-poradila mi to kamarádka z včelařské rodiny
ODPOVĚDĚT |
| | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (29.11.2012, 13:27) |
nesmí to vřít, to tam vše zničíte. stačí jen teplá voda nebo raiátor a rozpustí se taky.
ODPOVĚDĚT |
| | Jana J. (Eddye77) ID 446529 (29.11.2012, 12:42) |
To se divím, že vám to poradila kamarádka ze včelařské rodiny. každý včelař ví, že teplota nad nějakých 40-50°C zničí všechny prospěšné látky v medu a z medu se tak stane bezcenné sladidlo. Také máme včely, ale radši budu zcukernatělý med škrábat lžičkou, než abych ho rozpuštěla ve vroucí vodě! To je opravdu škoda. To si pak klidně můžete kupovat "medy" v supermarketech, to jsou většinou taky jen bezcenná sladidla.
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana N. (lajdák007) ID 264659 (29.11.2012, 14:46) |
Přesně tak, máte pravdu. Ale píšu hlavně, skvělá fotka. krásný miláček
ODPOVĚDĚT |
| | | | Jana J. (Eddye77) ID 446529 (30.11.2012, 14:12) |
Jééé, moc děkuju . Je to náš Edýsek, teď je mu 5,5 a je to vážně miláček. Tahle fotka má název "ale já jsem opravdu nikde nehrabal"
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Jana N. (lajdák007) ID 264659 (30.11.2012, 16:07) |
Tak to musí být opravdu mazel. Tak přesně tohle znám, já nic já muzikant.
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra L. (ludvajska) ID 176170 (29.11.2012, 11:57) | Taky rozpouštím v kastrůlku ve vodní lázni. Občas promíchnu a je to.
ODPOVĚDĚT |
|
| Milada Š. (nmskb) ID 83545, mimibazar.cz/nmskb (29.11.2012, 11:29) | pokud nechcete zničit enzymy,tak teplota více než 40 stupňů být nesmí,pokud používáte jen jako sladidlo,tak do vodní lázně.
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra k. (petulisek) ID 125836 (29.11.2012, 11:26) | Správně by se to moc rozpouštět nemělo, lepší je ten zcukernatělý med rozšlehat metlama na pastu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika U. (monicka82) ID 407119 (29.11.2012, 11:22) | Já dávám do mikrovlnky...
ODPOVĚDĚT |
| | Soňa N. (fearold) ID 136975 (29.11.2012, 13:10) |
Také dávám na chviličku do mikrovlnky .
ODPOVĚDĚT |
|
| gabriela b. (gabra) ID 3303 (29.11.2012, 11:20) | taktéž jako Marcela
ODPOVĚDĚT |
|
| Marcela K. (markas) ID 196880 (29.11.2012, 11:19) | ve vodní lázni,dám do kastrůlku vodu na sporák a do ní ponořím flašku s medem
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (lenka620) ID 76122 (29.11.2012, 11:23) |
A Marcelko,ta flaška stojí normálně na dnu toho kastrůlku?Nemůže prasknout,nebo tak něco?A ještě ponořená je asi jak hodně....moc děkuji za odpověď...Lenka
ODPOVĚDĚT |
| | | Marcela K. (markas) ID 196880 (29.11.2012, 11:27) |
vždycky ponořím tak,aby to bylo aspoň do poloviny,nebo jak Vás to pustí...nikdy mi flaška nepraskla
ODPOVĚDĚT |
|