Půst podstupujete někdo,kvůli pročištění těla?
jak dlouho a cítili jste se po něm lépe?byl to rpo Vás přínos?myslím půst jen opravdu o vodě
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Radka V. (291009) ID 295942 (7.1.2014, 16:04)
pokrač....Jinak půst jen o vodě je nejúčinnější a nejrychlejší detoxikace těla, ostatní - džusové či výše uvedený jsou pomalejší, ale také účinné. Jde to i konzumací jen syrové stravy, ale to je ještě pomalejší...prostě někomu ten rychlý způsob nemusí vyhovovat, hlavně když je tělo hodně zaneřáděné... A na to ukončení půstu si opravdu dejte pozor. Držím palce (Y)

ODPOVĚDĚT
Radka V. (291009) ID 295942 (7.1.2014, 16:02)
Já držela loni třídenní jen o vodě, jinak držím docela pravidelně jednodenní, ale stále kojím, takže si nemohu dovolit delší. Ten třídenní byl v poho, ale pak mi po 3 měsících začaly zhusta vypadávat vlasy (někde jsem četla, že mrtvý vlas se drží v pokožce 3 měsíce, než vypadne, takže to pěkně sedělo) - a došla jsem k tomu, že to bylo právě tím, že kojím a tělo si prostě vzalo potřebné látky z vlastního těla, když jsem je nedodala potravou. Takže teď držím už 3.den 10-denní očistu těla podle Borroughse (dle knihy od Petera Glickmana), která není jen o vodě, ale je založena hlavně na pití vody s citronovou šťávou (na odhlenění), javorovým sirupem (pro dodání vitamínů a minerálů) a kajenským pepřem (pro urychlení detoxikace) a zatím dobrý...tak doufám, že tentokrát za 3 měsíce nezplešatím :-) Jinak půst jen o vodě je nejúčinnější a nejrychlejší detoxikace těla, ostatní - džusové či v

ODPOVĚDĚT
Marie Z. (marieahany) ID 59428, mimibazar.cz/marieahany (7.1.2014, 18:49)
Děkuji za info, nakonec mi z toho vyšel třídenní půst.Já jsem počkala až kojit přestanu.Hlad byl zvládnutelný naprosto bezproblémů, jen mi začalo bušení srdce a to už mi přišlo, že by to tak nemělo být, i když prý je to taky normální jev půstu. Ale hlavně to byl velký přínos, zatím je to krátko, tak mi vlasy snad nepopadají :^)...člověk musí tyto věci opravdu hodně nastudovat, aby věděl, do čeho jde. Ale po svátcích je každej přežranej ufuněnej a mě je i v tom hnusným nečase, výborně. Bylo dobrý zjistit v půstu, jaká výborná chuť je teplé vody. (Y) a hlavně zdravotně mám dva problémy pryč (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (2.1.2014, 15:51)
koukám, že se mi neozbrazil konec příspěvku, takže dodávám, že jak píše Ilonka, alespoň zezačátku je třeba se co nejvíc zabavit, ať nemyslíte na jídlo, pocit hladu zmizí během tří až pěti dnů. Jediným záporem půstu pro mě bylo, že mi bylo pořád trochu chladno a při delším půstu je vám cítit z pusy, je to běžný jen při půstu, tak abyste nebyla překvapená. (F)

ODPOVĚDĚT
Marie Z. (marieahany) ID 59428, mimibazar.cz/marieahany (2.1.2014, 15:55)
jo jo moc děkuju, to jsem také četla, takže nelenošit bylo spíše myšleno tím, aby jsem se zabavila a nemyslela na to...to jo, já myslela,, že paní drží jiný půst s pojený ještě s aktivitou, teď už rozumím. Ten pocit chladu prý taky bývá taky normální a když jde cítit z pusy, no holt se nebudem líbat :-)jj s tím počítám, moc děkuju

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (2.1.2014, 16:01)
Ona by právě spousta lidí namítla, že když nepřijímáte potravu, nebudete mít energii na práci, koníčky ale uvidíte, že po několika dnech začnete najednou cítit příliv energie, při delším půstu, který sem držela já to bylo úplně fascinující...kromě toho, že se očistíte fyzicky, zjistíte, že jste klidnější, rozvážnější, však uvidíte...když půst skončíte, zase opatrně najeďte na jídlo, naplánujte si něco lehkého a zpočátku v malých porcích...když jsem s půstem začínala, po půstu jsem se naprala dosyta a málem jsem bolestí vypustila dusi, tělo už začalo fungovat jinak, takže hlavně postupně ... (hello)

ODPOVĚDĚT
Marie Z. (marieahany) ID 59428, mimibazar.cz/marieahany (2.1.2014, 16:11)
přesně takto to radí pán na pust.cz, hlavně návrat hodně opatrně a prý úplně bez soli, jinak efekt žádný, se prý pak hned játra a ledviny znečistí, spíš kvůli zavodnění. Ještě se chci zeptat,brala jste u toho něco jako tu chlorellu, psylium anebo měla jste i klistýr?

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (2.1.2014, 16:22)
Doporučuje se ale nic takového jsem nepoužívala. Ta očista jater je při půstu hodně důležitá a zásadní, funkční játra a ledviny jsou pro naše zdraví klíčové. On se vám během půstu i zmenší žaludek, takže najednou nepojme větší množství jídla. Může se stát, že vám dokonce změní chutě, takže po čem jste se dřív mohla utlouct, to teď budete odmítat, někdy je to dobře, když je to nezdravé, poslouchejte svoje tělo, já jsem po půstu do jídelníčku zařadila potraviny, které jsem do té doby přehlížela. Můžete postupně najet na původní stravu ale pak je efekt jen krátkodobý. (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (2.1.2014, 15:30)
Držela jsem řadu půstů, začínala jsem na jednom dni, později třech a dotáhla to na dva a čtyřicet dnů. Kdyby mi to nepomáhalo, nedělala bych to. Tělo se skvěle pročistí, cítila jsem se velmi dobře, hlad po pár dnech přejde. Důležité je před půstem snižovat objem jídla, přejít na lehká bezmasá, jinak je to pro tělo šok, který se vám nevyplatí. Já začínala půst v době, kdy jsem jedla jednou denně a zjistila jsem, že mi to stačí, rozhodně bych se do něj bez přípravy nepustila po vánočním hodování. Zbavila jsem se půstem dřív neustálých kvasinkových infekcí, deseti kilogramů a upravil se metabolismus. Přestala mě bolet hlava a pobolívat žaludek. Hlídala jsem si dostatek tekutin. Někdy hlavně pokud žijete opravdu nezdravě můžete při vylučování škodlivin z těla nevolnost ale přejde to, je dobré se často sprchovat, napomůžete očistě. (F)Ještě dodávám, že jsem při tom normálně chodila do práce a

ODPOVĚDĚT
Marie Z. (marieahany) ID 59428, mimibazar.cz/marieahany (2.1.2014, 15:49)
Moc děkuji, pročetla jsem spousty rad, jen jsem chtěla znát někoho, kdo to opravdu prodělal, protože z ookolí neznám nikho. Chci se vrhnout do toho týdenního. Jak často jej opakujete?Můj problém je, že chci tělu dát odpočinek od špatnýho jídla, celkvoě se zregenerovat a tohle mi přišlo jako nejlepší možné řešení. Dnes jsem začala a zatím naprosto bez probémů, samozřejmě se to bude stupňovat, prý pátý den je průlomový. Jsem na to natěšená, že pro sebe udělám něco správného. Já jsem nasštěstí na mateřské, takže do rpáce nemusím, asi jste to měla o to více náročný (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (2.1.2014, 15:56)
Maruško, v práci to bylo v pohodě, nejvíc zátěžové to bylo doma, když jsem musela rodince chystat jídlo ale postupně hlad i chutě úplně odezněly a přistihla jsem se při tom, že co jsem dřív milovala už ve mě žádné chutě nevyvolává. Držím tak často jak je potřeba, tedy poslouchám svoje tělo, nikdy se nerozhoduji, že budu držet půst, prostě to tak někdy cítím a tak zahájím půst. Držím vám palce ať vydržíte, kdybyste něco potřebovala, ozvěte se. (F)

ODPOVĚDĚT
Marie Z. (marieahany) ID 59428, mimibazar.cz/marieahany (2.1.2014, 16:15)
Moc Vám děkuju, zkusím ten týdenní, když to půjde dál, půjde, když ne, nebudu hrotit...jsem ráda, že jste napsala, po týdnu Vám písnu, jestli se budu cítit také tak báječně jako Vy...moc děkuji,mějte se pěkně

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (2.1.2014, 16:25)
(Y) Rozhodně nic nehroťe, na to, že zatím zkušenosti s půstem nemáte je týdenní dost. Udělejte si přestávku, jezte zdravě a třeba třídenní nebo týdenní půsty můžete zařazovat když ucítíte že to potřebujete. Nebojte se taky toho, že nevydržíte a třeba půst porušíte, zpočátku je to hodně o vůli a rozhodně by to nebyla ostuda. Jste ale dobře nastartovaná, tak hodně štěstí a přeju vám abyste taky cítila, že jste tělu i duši pomohla.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (2.1.2014, 15:44)
Úplně přesné...Ještě bych dodala, že to chce pohyb (myšleno tím "neválet se v posteli" ;). Nejhorší jsou podle mě první 3 dny (únava, chutě...), ale tělu to hodně pomůže na regeneraci... (F)

ODPOVĚDĚT
Marie Z. (marieahany) ID 59428, mimibazar.cz/marieahany (2.1.2014, 15:52)
četla jsem právě, že by měl člověk odpočívat, nemyslím jen lenošit,a zase ne samozřejmě chodit na aerobik atd. s malým dítětem si válet v posteli stejně moc dopřát nemůžu. Můřu se zeptat, jak dlouho jste to vydržela Vy?

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (2.1.2014, 19:12)
Já vydržela vždy jen tak týden... po týdnu mi tělo řeklo DOST. Manža vždy tak 14-16 dnů :-p. Odpočívat rozhodně ne (neprokrvují se svaly...), ale aerobik bych tedy nedoporučovala. Manža pracuje fyzicky (a to dost) a zvládá to perfektně. Já se po týdnu začínám cítit dost unaveně - klesne mi tlak(i normálně ho mám nízký) a je mi chladno

ODPOVĚDĚT
Marie Z. (marieahany) ID 59428, mimibazar.cz/marieahany (2.1.2014, 21:03)
Moc děkuji, o tom prokrvení svalů nic psáno nebylo, super, moc děkuji, myslím, že bude stačit běžně fungovat a i ten týden ,klobouk dolů. A před manželem určitě taky, moc děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (2.1.2014, 21:49)
Uvidíte jak vám to půjde, nemá cenu to napoprvé přehnat jak psala Míša. (F) Já napoprvé dala jen 3 dny. Teď nedávno držel známý kvůli kloubům a napoprvé dal 14 dnů :-). Jinak jak psala Míša, tak je fakt cítit z pusy a "pozmění či zjemní se smysly". Já třeba nemohla projít okolo masny 8-| aby se mi nezvedal žaludek z toho odéru... a přitom jsem masařka :-p Tak se držte (L)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno