Nemléčná dieta
Je to delší povídání, tak prosím až v komentu. Díky.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Veronika T. (nika1980) ID 100491, mimibazar.cz/nika1980 (18.5.2013, 8:25)
AHoj, mi to měli od narození, měl průjmy, kroutil se, krev a hlen, ale nějak to nikdo moc neřešil, já nasadila totálně bezmléčnou dietu, protože jsem chtěla kojit a zlepšilo se, ale stejně nám pak alergoložka nasadila NEOCATE ( má rozštěpené všechny bílkoviny),a teprve po roce přejit na klasický nutrilon, pak postupně zavádět mléčné výrobky a byl OK, teď prodělal salmonelu a musíme s mlékem zase postupně( zakysané atd.), hold má bříško citlivější a to střívko potřebuje čas na regeneraci, stejně jako po rotavirech atd, pokud jste ředtím neměli problémy, myslím že je to OK, ale vyloženě mléko bych nedávala, pečivo jo, postupně zkusit zakysané jogurty atd (L)

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (17.5.2013, 21:27)
Holky, všem vám děkuji. Doufám, že to bude "jenom" ta nedoléčená infekce a že nás alergie minou a syn nebude mít v budoucnu žádná omezení (hotdog) i když zvládnout se dá všechno, díky (hello)

ODPOVĚDĚT
Věra Krupová (wruska) ID 159886, mimibazar.cz/wruska (17.5.2013, 18:44)
pokud ma i kozni problemy, nevahejte a vynechte na nejaky cas naprosto vsechno mleko, strevo se zklidni, kuze zlepsi...a pak muzete zkouset po lzickach davat treba jogurt, kysane mlecne vyrobky, ale normalni mleko radeji nedavejte. budto kupte nejake specialni, treba nutrilon, nebo i ryzove s vapnikem- DM drogerie, nedavejte sojove- detu z nej taky alergizuji, je podobne kravskemu. vapnik je v mnoha jinych potravinach, vyhledejte na googlu, nebo kupte nejake vitaminy s pridanym vapnikem. Nase dcera byla na totalni bezlmecne diete, a uz po tydnu zacal mizet ekzem, prujem...po 2 mesicich zacala jist jogurty, tvaroh, kefir..´pije jen ryzove mleko, krasne roste, vapniku ma dostatek, chodime na pravidelne krevni testy...zezacatku je to sok, nyni uz mi to ani neprije...v gastroenterologicke poradne vam mudr predepise mleko, ten specialni nutrilon, a mate ho castecne hrazen pojistovnou...drzim pesti nebojte, neni to tragedie a da se na to zvyknout. deti nemivaji rymy, krasnou plet, zadne za

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (17.5.2013, 18:27)
Ano..též mi mléčné produkty nedělají dobře a pokud jí nesnese,tak se musí vyřadit naprosto vše co mléko obsahuje(mléčná čokoláda,pečivo..i hloupý sojový suk ho má ,-) :-( )a až pak když je zlepšení,tak se to řeší dál,je možné,že potom výrobky kde mléko je mu nebude dělat problémy,jen čisté mléko na pití,jogurty atd..držím palce. (F)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (17.5.2013, 17:47)
Dcera 16 měsíců má od narození alergii na BKM. Nesmí nic z mléka, tzn. ani pečivo a pod.
Místo mléka kupuju Nutrilon Allergy Care. Jsou to speciálně naštěpené bílkoviny, takže je Alergik snadněji stráví.
http://www.lekarna.cz/nutrilon-2-allergy-care-1x450gm-roztok/utm_source=zbozi.cz

Jinak ekzém, špatné trávení a průjmy jsou příznakem alergie na mléko.
Budu držet palce, ať je to ta nedoléčená viróza, neb ta alergie... to je mazec :O(

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (17.5.2013, 17:47)
Ještě dodám, že dcera reagovala i na mateřské mléko, takže jsem musela přestat kojit.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (17.5.2013, 15:33)
můj vnuk to má podobně už od malička, netoleruje mléko i v malém množství, dostává suš mléko rýžové, amarantové a pod, z toho lze dělat vše jako z kravského, chuť je taky dobrá, ale ten mazanec to bych zas tak nehrotila, zkuste a uvidíte, ale jinak mléko určitě vyřadte z jeho jídelníčku at mu nezničíte střeva, musíte ale nejdříve na alergologii na testy, tam přesně zjistí na co je alergický

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (17.5.2013, 15:10)
Synovi je 16 měsíců (nedonoš - korigovaně 14) a už skoro měsíc ho trápí průjmy. Většinou i tráví dost rychle, něco z něj vyjde i po třech hodinách a naprosto beze změny. Někdy je to i 5x za dopo a pokakaný máme snad už úplně všechno (a to má plínu), někdy hustší, někdy řidší, někdy s hlenem, ale bez krve.
Dnes jsme byli u Mudr a ta si zatím myslí, že to bude nedoléčený rotavir a nebo to bude intolerance na laktozu. Před dvěma měsíci měly děti střevní cosi, lítalo to horem dolem a tak zatím budeme zkoušet toto. Máme nějaká speciál probiotika, vitamíny (syn moc jíst nechce, nejlépe suchý chleba :-( ) a doporučila nemléčnou dietu.
Syn je mlíčňák, takže jsem koupila od Nestle UM bez laktozy AL 110. Ale v čem spočívá moje otázka. Znamená to, že mám vyloučit veškeré mléko v potravinách??? Nebo třeba mazanec, který se peče i z mléka nesmím dávat? Mléko je totiž snad úplně všude a zapomněla js

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (upraveno 17.5.2013, 15:30)
em se zeptat, páč jsem tam měla ještě dceru-draka *-)
Jo a ještě jsem zapomněla dodat, že se syn docela dost drbe kolem uší a na krku a ramenou. Na to jsme dostali zyrtec...

ODPOVĚDĚT