Domácí jogurt - pomoc!
Chtěla jsem se vrátit k domácím jogurtům, ale zjistila jsem, že jogurtovač odešel na věčnost. Tak jsem je zkusila podle zdejších receptů pod dekou, ale jsou jak voda. Dala jsem polotučné mléko, ohřála na pěnu (nevařila), přidala ... viz koment...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Markéta T. (Irro) ID 164456 (24.4.2013, 13:57)
Sice to není úplně rada na zhoustnutí, ale jednou mi taky nezhoustl a dá se z toho udělat výborný jogurtový koktejl. Dala jsem trochu jahodový marmelády, ale teď už se dají jahody koupit. Od tý doby se občas snažím docílit, aby mi to nezhoustlo a ani jednou to nevyšlo.

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (23.4.2013, 13:04)
já "pod dekou" nevěřím, dělám tak, že je mám 3-4 hod v troubě na cca 25° a jsou tak, že nejdou vyklopit

ODPOVĚDĚT
vera t. (latramvai) ID 404154 (23.4.2013, 9:47)
Prosim nemate recept,rada bych ho zkusila (flower)

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (23.4.2013, 10:30)
Mrkněte tady na MMB do receptů a zadejte "domácí jogurt" :-) je jich tam hodně a chce to vyzkoušet. Já dělala svůj osvědčený z jogurtovače a teď bez něj mi nevyšel...

ODPOVĚDĚT
vera t. (latramvai) ID 404154 (23.4.2013, 10:44)
Dekuji (F)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (23.4.2013, 9:32)
Jestli to bylo moc teplé, tak jste zničila bakterie a nezdrcne se to.
Zkuste to přihřát tak na 40st a dát jogurt a do té trouby.
Já dělám: Do hrnce dám mlíko, teplé asi jako do jogurtovače (asi 40st.), do něj jogurt (odhadem), zamíchám a dám do trouby, kterou předehřeju tak na 50st. nebo využiji teplo po pečení (Y) (Y). Vypnu a nechám do rána.

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (23.4.2013, 9:36)
Mléko jsem právě měla trochu chladnější, páč jsem na něj při chladnutí zapomněla, to by možná taky mohlo být tím, že to nemělo správnou teplotu, když to šlo do deky.. *-)

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (23.4.2013, 18:31)
Tak to tím asi bude, když to mléko nebylo dost teplé, tak se v něm nemohly namnožit ty správné bakterie, aby se udělal jogurt. Já dávám jogurt do mléka teplého cca 40-50 stupňů, spíš těch 50. No a příště bych koupila plnotučné mléko, já to dělám z mléka přímo do krávy a to je taky plnotučné.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (23.4.2013, 9:39)
Tak to možná jo, v té dece už se to nezahřeje. Zkuste příště tu troubu (Y).

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (23.4.2013, 10:31)
(L)

ODPOVĚDĚT
Markéta V. (vajnarka) ID 26871, mimibazar.cz/vajnarka (23.4.2013, 8:33)
já teda dělám také pod deku a svařím mléko plnotučné,tak,aby se začal tvořit škraloup,ale ne vařit,ani pěna se nedělá....pak dám zchladit do vody na teplotu,abych tam nechala cca 20 sekund prst...v této chvíli zamíchám jogurt...použila jsem i z tesca s kulturou...a nalila do velké sklenice s víkem...dala pod dvě larisy a ráno jogurt, hezky smetanový...dala do ledničky....ale také jsem zkusila dát zbytek z té samé várky do plastové misky s víkem,také pod deku společně se sklenicí,ale jogurt se neudělal....a nevím proč ... *-)...

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (23.4.2013, 8:39)
Asi nějaké věci mezi nebem a zemí.... :^)

ODPOVĚDĚT
Markéta V. (vajnarka) ID 26871, mimibazar.cz/vajnarka (23.4.2013, 9:12)
no právě...také mi to tak přijde...není to ani materiálem...protože mám větší plastovou nádobku od jogurtu...a tam se povedl také parádně ,-)

ODPOVĚDĚT
Romana K. (anamor) ID 35044 (23.4.2013, 8:12)
Myslím si,že je to polotučným mlékem,také se mi to stávalo.Teď už ho dělám jenom z plnotučného ml. a vždy je krásně hustý ani nemusím přidávat sušené mléko :-$

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (23.4.2013, 8:02)
sušené polotučné mléko, bílý jogurt (valašský), třtinový cukr a včera večer šoupla do deky a ráno byl jogurt jako voda. Co jsem udělala blbě????? *-) Dala jsem ho teď do vlažné trouby, co to udělá, ale nevím, jestli už není třeba zkažený.... :^)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.4.2013, 10:32)
Také bych tipla na polotučné mléko. Když dělám z mléka od krávy - je tuhý za 5-6 hodin,když jsem dělala z plnotučného, musela jsem nechat v teple cca 10 hodin. Tak z polotučného to asi bude ještě horší.

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (Abby21) ID 237421 (23.4.2013, 8:11)
Mě stačí dát ráno do ledničky a hezky ztuhne... :-$

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (23.4.2013, 8:19)
A jaký recept?

ODPOVĚDĚT