Dobrý den, prosím o tipy co uvařit k nedělnímu obědu pro 10 lidí na oslavu narozenin? Něco rychlého, z vepřového nebo hovězího masa, ne řízky. Díky za nápady
| Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (15.3.2013, 19:19) | Volila bych nějakou omáčku, není problém udržet ji teplou. Bramboráky, hranolky, řízky a pod. rychle vychladnou.
ODPOVĚDĚT |
|
Alena V. (Vidy) ID 403512 (15.3.2013, 13:10) | Ja jsem zitra na tom stejne ale asi udelam katuv sleh a bramboracky
ODPOVĚDĚT |
|
Petra K. (kpetul) ID 319777 (15.3.2013, 13:07) | Já dělala minulý týden, pro 10 lidí, sice to neni vepřové ani hovězí, lososa. Jen na pečící papír do trouby na 30min, jen osolit a k tomu šťouchané brambory, oběd za hoďku byl hotov. A všichni si mooooc chválili, hlavně jsem se předvedla před tchýňatama
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka H. (LHL) ID 323072 (15.3.2013, 13:01) | Já dělala pro 12 lidí: v troubě pečenou krkovičku - plátky, na plech, koření a souběžně jsem v remosce upekla kuře. Jako přílohu bramborovou kaši nebo šťouchané brambory a zelí s knedlíkem, ještě míchaný salát. Každý si vybral druh masa a přílohu dle chuti a spokojenost
ODPOVĚDĚT |
|
Václav H. (komár15) ID 169337, mimibazar.cz/komar15 (15.3.2013, 12:55) | U nás frčí zapečené kotlety se sýrem ,cibulí a tatarkou.,Kotlety posolit, popepřit, potřít tatarskou omáčkou, naskládat na ně hodně cibule, posypat sýrem(tím nešetřit) všichni mlaskají je to jednoduch a mooc dobré
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana V. (kyodai) ID 190306 (15.3.2013, 12:53) | Kdyby jste volila kuřecí , tak bych Vám poradila pečená stehna, jako přílohu rýži, brambory i třeba knedle, pokud by jste dělala smetanovou omáčku. K tomu zelný salát, nebo kompot. Je to klasika, všem to chutná a stehna jsou štavnatá a zavděčíte se všem - mladým i starším. Dobrou chut a at se Vám oběd vydaří. Pokud uvaříte jídlo s láskou, odměna Vás nemine.....
ODPOVĚDĚT |
| Lenka H. (LHL) ID 323072 (15.3.2013, 13:27) |
Já bych si s dovolením stehýnko dala. Brambor a zelný salátek prosím
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana V. (kyodai) ID 190306 (15.3.2013, 14:33) |
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina M. (garpous) ID 179297 (15.3.2013, 12:35) | Tak já jsem dělala na narozeniny od Hanky z MMB Libůstkové masíčko na celeru s bramborovými noky,všem mooooc chutnalo
ODPOVĚDĚT |
| Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:40) |
děkuju, už mám uloženo, zní to zajímavě
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka Š. (Malstep) ID 190843 (15.3.2013, 12:10) | Jani, já jsem udělala veliký úspěch s tímto jídlem od Katky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6416 ... strašně to chutnalo i mému 85 letému dědovi a bylo to skoro bez práce .... tak přejeme krásnou oslavu
ODPOVĚDĚT |
| Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:14) |
Děkuju, taky občas dělám, a je to opravdu mňamka
ODPOVĚDĚT |
|
| Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (15.3.2013, 11:49) | Svíčkováá Tu miluje snad každý..Ale jestli chcete něco jiného než omáčku,tak určitě závitky,k tomu nějaké luxusní brambůrky,třeba koupit ty maličkaté a upéct celé ajen osolené s troškou koření a po upečení prohodit s máslem a čerstvými bylinkami .Do roládiček třeba kvalitnější šunku,mozzarelu a tak
ODPOVĚDĚT |
| | Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (15.3.2013, 11:52) |
Hlavně závitky si můžete předpéct předem a pak vyměnit v troubě za ty brambůrky- mezitém si doděláte sosík nebo omáčku z výpeku,takže neděláte tisíc věcí najednou,nezblázníte se u toho
ODPOVĚDĚT |
| | Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:07) |
děkuji, o těch závitkách budu uvažovat, to nezní špatně,
ODPOVĚDĚT |
|
Alena Š. (Jedlik alis) ID 451752 (15.3.2013, 11:48) | Já dělávám nakládané kotlety. Maso se naloží den předem a pak už stačí jen osmažit http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2013/01/nakladana-veprova-kotleta.html
ODPOVĚDĚT |
| Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:09) |
děkuju, pokud nevyzkouším teď, tak vyzkouším později, kdy mě čeká další příprava na oslavy
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:03) |
děkuju, ale gulášem u nás nikoho moc nepohostím , ten se dělá v týdnu, na oslavu je to prý moc obyčejné
ODPOVĚDĚT |
| | | Zuzana R. (ZuzkaRos) ID 294118 (15.3.2013, 13:22) |
Tak já zas guláš nedělám v týdnu, a na oslavách ho děláme.
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra Hrabáková (VeraHrabakova) ID 232729, mimibazar.cz/verahrabakova (15.3.2013, 11:33) | Tak zkuste tu omáčku BEF, je tu na MMb, je výborná, vařím často. S knedlíkem, brusinkama... na talíři vypadá luxusně, přitom je to rychlovka.
ODPOVĚDĚT |
| Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:02) |
děkuju, kouknu na recept
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka K. (kubík1978) ID 464652 (15.3.2013, 11:32) | kuřecí roládu, tu jsme dělali na oslavu
ODPOVĚDĚT |
| Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:01) |
děkuji za tip, ale potřebuji něco z vepřového nebo hovězího masa, a ty rolády bych musela aspoň tři, naše rodina je totiž dost nenažraná
ODPOVĚDĚT |
| | | Lenka K. (kubík1978) ID 464652 (15.3.2013, 13:24) |
to jsem trubka, jak m to nedošlo, jak jsme je před nedávnem dělali pro rodinu
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (15.3.2013, 11:28) | Roštěnky na houbách s rýží, hovězí guláš s knedlíkem, vepřo knedlo
ODPOVĚDĚT |
| Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 11:29) |
díky za tipy, potřebuji něco svátečnějšího , ale nakonec to skončí asi u vepřa, zela.
ODPOVĚDĚT |
| | | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (15.3.2013, 11:34) |
No jo...taky vždycky vymýšlím a pak to skončí klasikou
ODPOVĚDĚT |
| | | | MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (15.3.2013, 11:36) |
Ta klasika je stejně nejlepší, a takové hovězí plátky na hříbkách, k tomu nějak prima upravené brambory nebo cibulová rýže - se bude každý oblizovat
ODPOVĚDĚT |
| | | | Jana M. (racochejlek) ID 138349, mimibazar.cz/racochejlek (15.3.2013, 12:06) |
jak píšu výše, roštěnky, guláš, svíčková a jiné omáčky se u nás dělájí v týdnu, na oslavy je to prý moc obyčejné , nejlepší by byl řízek, ale ten jsme měli ve stejném osazenstvu na oslavě minulý týden u babičky.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Lenka K. (kubík1978) ID 464652 (15.3.2013, 11:48) |
jak prosím děláte cibulovou rýži?
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | pavla zelenková (londra) ID 182997 (15.3.2013, 11:55) |
na oleji osmažit cibuli-lehounce, přidat sůl 1 HR rýže dlouhozrné 2 HR vody, dusíme do vypaření vody, poté odstavíme zakrýt utěrkou a pokličkou a dojde.........
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|