Jak doma vyrobit sladkou mléčnou rýži?
Nevíte jak vyrobit? Malá je miluje. Občas ji uvařím, ale není to ono.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Simona F. (Simona F.) ID 91430, mimibazar.cz/simonaf (17.7.2012, 15:57)
Já uvařím, klidně i rozvařím rýži, obyčejnou bílou, ve vodě. Pak scedím, naliji mléko tak aby byla rýže ponořená, chvilku povařím v mléce a přidám krupici tak aby se to zahustilo, poté cukr dle chuti a je hotové (Y). Je to dobrota. Já si dám navrch skořici, kluci ji mají raději samotnou, ale vždy se po ní zapráší ,-).

ODPOVĚDĚT
Anna P. (Anyes) ID 25280 (12.7.2012, 16:54)
Zkusíme vyzkoušet všechny vaše nápady. Mám i pekárnu, tak uvidíme. Děkuji moc za rady. :-)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (12.7.2012, 16:47)
Vařím chvilku ve vodě, pak sliju vodu, přidám mléko, cukr a ke konci vaření pudingový přášek rozmíchaný v trošce mléka. Zahustí to a ochutí zároveň - je to zatím nejvíc podobné těm kupovaným.

ODPOVĚDĚT
EVA S. (331975) ID 40269, mimibazar.cz/331975 (12.7.2012, 20:07)
Souhlasím ,dělávám přesně takto a je opravdu nejvíc podobná těm kupovaným. (Y) ,-)

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (12.7.2012, 15:42)
vařím v hrnci na méko-s dvojtým dnem, mezi to se lije voda, dámmlíko, v tom uvařím rýži, podle potřeby sladím a přidám co chci (Y)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (12.7.2012, 15:32)
Vyzkoušela jsem několik způsobů, ale nejlepší se mi zdá v pekárně. Nic se nepřipálí, nic nemusíte míchat. Super. (Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea H. (andreahejlova) ID 251857, mimibazar.cz/andreahejlova (13.7.2012, 16:49)
Dobrý den,
také se přimlouvám za uvedení postupu v domácí pekárně..............Děkuji!!!! (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (13.7.2012, 9:23)
Také prosím o podrobnější recept sladké rýžové kaše v pekárně :-)Děkuji.

ODPOVĚDĚT
Ivana Novotná (kijjo) ID 150189, mimibazar.cz/kijjo (12.7.2012, 18:25)
jak ji děláte v pekárně? Můžete dát recept prosím? :-$

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (12.7.2012, 15:11)
1. vařte ji z kulatozrnné rýže. Z normální to nebude nic moc a z paribolizovaného blafu to nepůjde vůbec.

2. vařte ji v mléce se špetkou soli a případným kořením (vanilka, skořice, hřebíček, kardamon - podle toho jakou chcete) a stále míchejte míchejte
3. vařte ji dlouho. 30-40 minut minimálně. Mléka dejte tak 3 až 4 krát víc, než rýže. Můžete ji taky namočit do mléka přes noc (nechte ji v lednici, aby nezkyslo). Pochopitelně se to celé dá zjemnit tím, že použijete smetanu a nebo tam přidáte máslo. (pravé máslo)

Slaďte až hotovou, jinak se bude připalovat. A i tak hrnec hned namočte, aby vám tam nepřischlo moc škrobu. Do hotové rozmačkejte nějaké ovoce.

ODPOVĚDĚT
Kateřina P. (KatePal) ID 360998 (12.7.2012, 14:16)
Dělá se i domácí pekárně *-)

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (12.7.2012, 14:13)
Také vařím v 1 l mléka pomalu rýži (nejlépe tu kulatozrnou), ke konci osladím a když už je úúúplně měkká, tak přiliju malý kelímek smetany. Mňam... (Y) Musí se při vaření pořád míchat a když už se začne vařit, tak jí po chvilce vždycky dám na vedlejší plotýnku a nechám dojít a hodně změknout... Pak přilévám tu smetanu...

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.7.2012, 14:08)
Ja ji doma bdelam tak,ze dam pomalu varit do oslazeneho mleka,zredeneho trochu vodou..Varim ji dlouho...Je moc dobra (F)pak uz jenpridam,na co mame zrovna chut :-$jen drhnout ten hrnec pak je za trest 8-|

ODPOVĚDĚT