Nevíte jak vyrobit? Malá je miluje. Občas ji uvařím, ale není to ono.
| Simona F. (Simona F.) ID 91430, mimibazar.cz/simonaf (17.7.2012, 15:57) | Já uvařím, klidně i rozvařím rýži, obyčejnou bílou, ve vodě. Pak scedím, naliji mléko tak aby byla rýže ponořená, chvilku povařím v mléce a přidám krupici tak aby se to zahustilo, poté cukr dle chuti a je hotové . Je to dobrota. Já si dám navrch skořici, kluci ji mají raději samotnou, ale vždy se po ní zapráší .
ODPOVĚDĚT |
|
| Anna P. (Anyes) ID 25280 (12.7.2012, 16:54) | Zkusíme vyzkoušet všechny vaše nápady. Mám i pekárnu, tak uvidíme. Děkuji moc za rady.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (12.7.2012, 16:47) | Vařím chvilku ve vodě, pak sliju vodu, přidám mléko, cukr a ke konci vaření pudingový přášek rozmíchaný v trošce mléka. Zahustí to a ochutí zároveň - je to zatím nejvíc podobné těm kupovaným.
ODPOVĚDĚT |
| | EVA S. (331975) ID 40269, mimibazar.cz/331975 (12.7.2012, 20:07) |
Souhlasím ,dělávám přesně takto a je opravdu nejvíc podobná těm kupovaným.
ODPOVĚDĚT |
|
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (12.7.2012, 15:42) | vařím v hrnci na méko-s dvojtým dnem, mezi to se lije voda, dámmlíko, v tom uvařím rýži, podle potřeby sladím a přidám co chci
ODPOVĚDĚT |
|
Vera N. (Vera N) ID 136348 (12.7.2012, 15:32) | Vyzkoušela jsem několik způsobů, ale nejlepší se mi zdá v pekárně. Nic se nepřipálí, nic nemusíte míchat. Super.
ODPOVĚDĚT |
| | Andrea H. (andreahejlova) ID 251857, mimibazar.cz/andreahejlova (13.7.2012, 16:49) |
Dobrý den, také se přimlouvám za uvedení postupu v domácí pekárně..............Děkuji!!!!
ODPOVĚDĚT |
| | Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (13.7.2012, 9:23) |
Také prosím o podrobnější recept sladké rýžové kaše v pekárně Děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | Ivana Novotná (kijjo) ID 150189, mimibazar.cz/kijjo (12.7.2012, 18:25) |
jak ji děláte v pekárně? Můžete dát recept prosím?
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (12.7.2012, 15:11) | 1. vařte ji z kulatozrnné rýže. Z normální to nebude nic moc a z paribolizovaného blafu to nepůjde vůbec. 2. vařte ji v mléce se špetkou soli a případným kořením (vanilka, skořice, hřebíček, kardamon - podle toho jakou chcete) a stále míchejte míchejte 3. vařte ji dlouho. 30-40 minut minimálně. Mléka dejte tak 3 až 4 krát víc, než rýže. Můžete ji taky namočit do mléka přes noc (nechte ji v lednici, aby nezkyslo). Pochopitelně se to celé dá zjemnit tím, že použijete smetanu a nebo tam přidáte máslo. (pravé máslo) Slaďte až hotovou, jinak se bude připalovat. A i tak hrnec hned namočte, aby vám tam nepřischlo moc škrobu. Do hotové rozmačkejte nějaké ovoce.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina P. (KatePal) ID 360998 (12.7.2012, 14:16) | Dělá se i domácí pekárně
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (12.7.2012, 14:13) | Také vařím v 1 l mléka pomalu rýži (nejlépe tu kulatozrnou), ke konci osladím a když už je úúúplně měkká, tak přiliju malý kelímek smetany. Mňam... Musí se při vaření pořád míchat a když už se začne vařit, tak jí po chvilce vždycky dám na vedlejší plotýnku a nechám dojít a hodně změknout... Pak přilévám tu smetanu...
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.7.2012, 14:08) | Ja ji doma bdelam tak,ze dam pomalu varit do oslazeneho mleka,zredeneho trochu vodou..Varim ji dlouho...Je moc dobra pak uz jenpridam,na co mame zrovna chut jen drhnout ten hrnec pak je za trest
ODPOVĚDĚT |
|