Zánět spojivek
Malá dostala (dnes ráno) zánět spojivek. Od kdy může do školky, jak dlouho jsou spojivky infekční? Kapeme tobrex, na noc ophtalmo framykoin mast a vyrážíme na čtyři dny na hory.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Anna P. (Anyes) ID 25280 (14.3.2012, 20:28)
Díky za odpovědi. Před rokem jsme to měly obě, takže jsem měla doma ještě nenačaté kapky, hned jsme začali kapat a vypadá to, že se to víc nerozjíždí. No uvidíme, jak to zvládneme, aby to nechytil i brácha nebo zase já. Příští týden jedu na dvě školení a jiné hlídání jak školka nemám. Ale snad to bude dobré. Na silu ji samozřejmě do školky dávat nebudu.
Já právě někde četla, že po třech dnech už spojivky infekční nejsou, ale už jsem to četla dávno, tak jsem nevěděla. Kapeme třikrát denně a od třetího dne jen dvakrát denně, tak mi to řekli na oční, kde jsem telefonovala.
Brýle jsme samozřejmě sbalili hned, jak jsem ji viděla. Teď tu chodí jak frajerka a aby to nebylo tak nápadné, tak je nosí i brácha dvojče.
Ještě jednou moc děkuji.

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (KUZNKA) ID 62838 (14.3.2012, 13:54)
No tak ty hory to bude mazec pro oči, pořiďte (X) sluneční brýle.

ODPOVĚDĚT
Martina S. (soucka) ID 195324, mimibazar.cz/soucka (14.3.2012, 13:52)
Souhlasím s paní Petrou, spojivky jsou silně infekční. My jsme kapali každou hodinu Oftalmoseptonex ( na radu lékařky), a dodržovali hygienu a přesto se zánět přenesl z (X) i na mě. Dokonce jsem pak na tom byla hůř než (X) - já jsem si musela na oční pro antibiotické kapky. Brzké uzdravení!!!

ODPOVĚDĚT
Alena Edelsbergerová (BUBENO) ID 253674, mimibazar.cz/BUBENOcz (14.3.2012, 12:43)
Dobrý deň Anko, to je ťažko povedať..zápal može pokojne trvať aj 7-10 dní..Určite vydržať doma..Oči sů veľmi citlivé na vietor, slnko...A osobne ak by som aj v pondelok videla zlepšenie, konzultovala by som nástup s lekárom...Všetko zavisí od typu zápalu...Určite zvýšenů hygienu ( umývať si často ruky, meniť uteráky a povlečení),aby ste sa nenakazili všetci...Lieky máte dobré predpísané...Nám hneď nasledovalo zlepšenie..Skoré uzdravenie...

ODPOVĚDĚT
Petra J. (Limetkaa) ID 96616, mimibazar.cz/limetkaa (14.3.2012, 10:57)
Anni, my na zánět spojivek dávali KANAMYCIN, přes den kapky, každé 2 hodiny. Na noc mast. Zabírá téměř okamžitě, druhý den už není na očíčku téměř nic poznat. Jen pozor, musíte dodržet kapání a mazání 5 dnů, i když už očíčka vypadají dobře!!! Opravdu důležité, já ho měla a po druhém dni se mi zdálo, že už je to OK, tak jsem nekapala a za dva dny se mi to rozjelo znovu a ještě víc, takže opravdu vydržet celých 5 dnů.
Jinak do školky určitě až po těch 5-ti dnech, učitelky Vám to tam kapat nebudou, nehledě na to, že zánět spojivek je silně infekční, takže by si takové dítko ani ve školce nenechali, hned by to měla půlka třídy ...
Přeju brzké uzdravení. Petra

ODPOVĚDĚT